سیترات سدیم ضد انعقاد

سیترات سدیم ضد انعقاد

سیترات سدیم یک ضد انعقاد قوی است. به عنوان یک کریستال گرانول سفید یا پودر کریستالی دارای عطر و طعم، کمی اسیدی و بی بو است. یک ماده محلول در آب و تقریباً غیر محلول در اتانول است. سیترات سدیم در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان یک عامل طعم دهنده، تثبیت کننده استفاده می شود. در صنعت داروسازی به عنوان ماده ضد لخته شدن خون و داروهای ادرارآور استفاده می شود.

فروش سیترات سدیم

سیترات سدیم ضد انعقادی است که هنگام جمع آوری خون مورد استفاده قرار می گیرد. غلظت نهایی سیترات در ترکیبات خون در محصولات پلاسما بالاترین است. به طور معمول، کبد به سرعت سیترات ترانسفوزه شده را متابولیزه می کند. سیترات یک مجموعه با کلسیم را تشکیل می دهد، در نتیجه باعث کاهش کلسیم یونیزه شده و حالت هیپوگلیسمی می شود. اگرچه هیپوگلیسمی زودگذر معمولاً به خوبی تحمل می شود، ممبران غشای سلول عصبی ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند و باعث پارستزی محیطی یا آکرال می شوند. تجویز خوراکی کلسیم در قرص های آنتی اسید یا شیر معمولاً برای سمیت خفیف سیترات استفاده می شود.

– ضد انعقاد خون سیترات سدیم در کودکان

سیترات سدیم ضد انعقاد در کودکان: استفاده از سیترات به عنوان ضد انعقاد برای خون انسان اولین بار در اوایل دهه ۱۹۰۰ کشف شد. با کلسیم یونیزه شده، لخته خون را مهار می کند. از بین رفتن کلسیم بر روی تعدادی از کوفاکتورها تأثیر می گذارد و از انتشار انعقاد خون جلوگیری می کند که اثر نهایی آن مهار تشکیل ترومبین است. ضد انعقاد، تنها با مهار لخته در مدار خارج از بدن، گزینه ای ایده آل برای کودک مبتلا به بیماری قلبی است که دارای نارسایی اندام های متعدد در معرض خطر بالای خونریزی است.

در دستگاه ها استفاده از محلول ضد انعقادی به منظور حفظ جریان از طریق لوله های پلاستیکی و خون حاوی عناصر سانتریفیوژ دستگاه ها مهم است. ممکن است از هپارین یا سیترات استفاده شود و استفاده از سیترات به شکل ACD بسیار متداول است. نوع ضد انعقاد مورد استفاده بستگی به دستگاه دیافراگم دارد. در اکثر دستگاه ها از ضد انعقاد citrate استفاده می شود. اگر دستگاهی نیاز به هپارین دارد، اما بیمار سابقه ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین را دارد، می توان از سیترات استفاده کرد. بخش اعظم سیترات سدیم به محض ورود به بدن توسط کبد متابولیزه می شود. از این رو، سیترات بر خلاف هپارین میزان خونریزی سیستمی بسیار کمی دارد. علاوه بر این، با توجه به اختلافات عملیاتی بین دو سیستم، میزان سمیت سیترات در روش فیلتراسیون غشایی نسبت به روش سانتریفیوژ بیشتر است. این امر به این واقعیت مربوط می شود که در روش فیلتراسیون غشایی، سیترات بیشتری به نسبت سرعت بالاتر و حجم پردازش شده بیشتر خون داده می شود و بخش بیشتری از سیترات به دلیل پایین تر بودن نسبت استخراج پلاسما به بیمار بازگردانده می شود.

ضد انعقاد سیترات در دیالیز

درصورت استفاده از سیترات سدیم، غلظت سدیم دیالیز کاهش می یابد. بنابراین، در طول جلسات طولانی مدت دیالیز، آلکالوز ممکن است رخ دهد و سطح بی کربنات مایع دیالیز کاهش یابد. با استفاده از دستگاه های مدرن دیالیز که در طول HD متناوب مورد استفاده قرار می گیرند، هم سطح سدیم و هم بی کربنات دیالیز به راحتی می تواند برای رفع این نیازها تنظیم شود. این هنگام استفاده از تکنیک های مداوم پیچیده تر می ماند.

دستگاه های مدرن دیالیز دارای پمپ تزریق سیترات هستند که به طور خودکار توسط جریان خون کنترل می شوند. اگر از پمپ های اضافی به دستگاه دیالیز برای تزریق سیترات یا کلسیم استفاده می کنید، حتماً جریان خون پایداری داشته و در صورت متوقف شدن پمپ خون، پمپ های خارجی را فوراً متوقف کنید. تزریق سیترات به صورت وریدی باعث کاهش کلسیم یونیزه شده و ممکن است منجر به ایست ناگهانی قلب شود.

سیترات سدیم در درمان پوکی استخوان کودکان

در شرایط عادی، ضد انعقاد سیترات منطقه ای در HD متناوب تا ۵ ساعت موثر است. در مورد درمان پوکی استخوان کودکان، درک این نکته ضروری است که میزان مایعات سیترات و مقدار کلسیم در محلول کلسیم قابل ملاحظه است و درمان گرگرفتگی امکان حذف مایعات را فراهم نمی کند. ضد انعقاد سیترات با روش های مداوم سخت تر می شود.

کودکان نسبت به بزرگسالان دارای توده عضلانی کمتری هستند. بنابراین، سیترات عمدتا در کبد متابولیزه می شود. ضد انعقاد سیترات در کودکان با اختلال در عملکرد کبد بی خطر نیست. در کودکان مبتلا به کبد (به عنوان مثال روزهای اول پس از پیوند کبد) استفاده از ضد انعقاد سیترات دشوار است.

واکنش های جانبی ضد انعقاد سیترات سدیم

واکنش تزریق سیترات هنگام تزریق فرآورده های خونی به بیماران و بازگشت خون حاوی ضد انعقاد دهنده سیترات به اهدا کنندگان ممکن است ایجاد شود. گیرنده خون حاوی سیترات باید بر روی علائم و نشانه های سمیت سیترات کنترل شود. علائم و نشانه های سمیت سیترات یک احساس “سوزن سوزن شدن” در اطراف دهان و یا در اندام ها شروع می شود و به دنبال آن واکنش های شدید که با افت فشار خون و آریتمی قلبی احتمالی مشخص می شود. سمیت سیترات ممکن است بیشتر در بیمارانی که هیپوترمی هستند، اختلال در عملکرد کبد یا کلیه دارند یا به دلیل بیماری زمینه ای سطح کلسیم پایین دارند، رخ می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *