چگونه در داروسازی از دکستروز استفاده می شود؟

استفاده از دکستروز در صنعت دارو سازی

دکستروز (گلوکز) نوعی قند طبیعی است که به طور معمول توسط کبد تولید می شود. گلوکز منبع انرژی است و تمام سلول ها و اندام های بدن شما برای عملکرد صحیح به گلوکز نیاز دارند. گلوکز به عنوان دارو یا از طریق دهان (از راه خوراکی) و یا از طریق تزریق تجویز می شود. از دکستروز برای درمان قند خون بسیار پایین (هیپوگلیسمی) اغلب در افراد مبتلا به دیابت شیرین استفاده می شود. این دارو با افزایش سریع مقدار گلوکز در خون کار می کند. در ادامه این مقاله قصد داریم‌ شما را با کاربرد دکستروز در داروسازی آشنا کنیم.

داروسازی و دکستروز

همچنین از دکستروز برای تأمین کالری کربوهیدرات به شخصی که به دلیل بیماری یا ضربه که دیگر نمی تواند غذا بخورد، استفاده می شود. این دارو گاهی به افرادی که به دلیل نوشیدن بیش از حد الکل مریض هستند نیز داده می شود. همچنین ممکن است از دکستروز برای درمان هیپرکالمی (مقادیر بالای پتاسیم در خون) استفاده شود.

فروش دکستروز

قبل از مصرف این دارو دکستروز

اگر به هر یک از ترکیبات موجود در این اشکال دارو حساسیت دارید، نباید قرص دکستروز، مایع یا ژل مصرف کنید.

قبل از مصرف دارو دکستروز اگر هر یک از علائم زیر را دارید به پزشک خود بگویید:

  • دیابت (مگر اینکه از گلوکز برای درمان افت قند خون ناشی از انسولین استفاده کنید).
  • بیماری قلبی
  • بیماری عروقی  یا سکته مغزی
  • آسم
  • بیماری کلیوی
  • آسیب احتمالی به دلیل اعتیاد به الکل یا آلرژی غذایی

در صورت بارداری یا شیردهی قبل از مصرف دکستروز با پزشک خود مشورت کنید.

کاربرد دکستروز در داروسازی: دکستروز همچنین اهداف پزشکی دارد. این ماده در محلولهایی که به صورت داخل وریدی تجویز می شود و می تواند با سایر داروها ترکیب شود یا برای افزایش قند خون فرد استفاده شود، حل می شود. از آنجا که دکستروز یک قند “ساده” است، بدن می تواند به سرعت از آن برای انرژی استفاده کند.

هنگام استفاده از دکستروز چه اقدامات احتیاطی باید انجام دهم؟

یک پزشک نباید به افرادی که دارای انواع خاصی از بیماری هستند، دکستروز بدهد. این به این دلیل است که دکستروز به طور بالقوه می تواند باعث افزایش زیاد قند خون یا تغییر مایعات در بدن شود که این منجر به تورم یا تجمع مایعات در ریه ها می شود.

وارد کننده دکستروز

اگر دیابتی هستید و پزشک ژل خوراکی یا قرص دکستروز را برای شما تجویز می کند، این داروها فقط در صورت واکنش قند خون پایین باید مورد استفاده قرار گیرند. پزشک یا مربی دیابت شما باید به شما آموزش دهد که چگونه علائم پایین بودن قند خون را تشخیص دهید و چه زمانی از قرص ها استفاده کنید. اگر نیاز دارید ژل یا قرص در دست داشته باشید، باید آنها را همیشه با خود داشته باشید و برخی را نیز باید در خانه نگه دارید.

چگونه این دارو (قرص های جویدنی دکستروز) به بهترین شکل مصرف می شود؟

طبق دستور پزشک از این دارو (قرص های جویدنی دکستروز) استفاده کنید. تمام اطلاعاتی را که به شما داده شده بخوانید. تمام دستورالعمل ها را از نزدیک دنبال کنید.

  • این دارو را حتما قورت دهید (قرص های قابل جویدن دکستروز).
  • اگر قند خون شما هنوز پایین است باید بعد از ۱۰ دقیقه دیگر از دوباره آن را تکرار کنید.
  • قبل از بلعیدن خوب بجوید.

برخی از عوارض جانبی که باید بلافاصله با پزشک تماس بگیریم چیست؟

هشدار / احتیاط: حتی اگر نادر باشد، بعضی از افراد هنگام مصرف دارو ممکن است عوارض بسیار بد و گاه کشنده ای داشته باشند. در صورت داشتن هر یک از علائم یا نشانه های زیر که ممکن است مربوط به عارضه جانبی بسیار بد باشد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید یا از کمک پزشکی استفاده کنید:

علائم آلرژیک، مانند بثورات پوستی، خارش، پوست قرمز، تورم، تاول؛ خس خس سینه تنگی در قفسه سینه یا گلو؛ مشکل تنفس، بلع یا صحبت کردن.

گرفتگی صدا غیرمعمول یا تورم دهان، صورت، لب ها، زبان یا گلو.

سرگیجه بسیار بد و قند خون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *