کاربرد های اسید اسکوربیک

اسید اسکوربیک چه کاربرد های دارد؟

در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با کاربرد های اسید اسکوربیک آشنا کنیم.

آنچه که باید راجب کاربرد های اسید اسکوربیک بدانید!

اسید اسکوربیک یک ماده مغذی است که بدن انسان برای عملکرد و سالم ماندن به مقدار کمی نیاز دارد. یک آنتی اکسیدان، اسید اسکوربیک می تواند به جلوگیری از آسیب سلول ناشی از رادیکال های آزاد کمک کند .

مولکول های ناپایدار که می توانند به سلول ها آسیب برسانند. همچنین به پیشگیری و درمان اسکوربوت کمک می کند. براساس موسسه ملی سرطان ایالات متحده، اسید اسکوربیک می تواند به بدن انسان کمک کند تا با عفونت های باکتریایی مبارزه کند و به تشکیل کلاژن، پروتئین مهم در بافت فیبری، دندان ها، استخوان ها، پوست و مویرگ ها کمک کند.

فروش اسید اسکوربیک

کاربرد اسید اسکوربیک در غذا و نوشیدنی

ویتامین C به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه، از پرتقال و گریپ فروت گرفته تا کلم بروکلی، جوانه های بروکسل و گوجه فرنگی وجود دارد.

با این وجود در این غذاها می توان ویتامین ها را با گرما، آب جوش یا هوا کاهش داد. بسیاری از غذاها با اسید اسکوربیک غنی شده اند تا به شما کمک کنند تا محتوای ویتامین C را که ممکن است از این طریق از بین برود، دوباره پر کنید.

اسید اسکوربیک غالباً برای غنی سازی یا افزودن طعم مرکبات به آب میوه ها، غلات، آب نبات های با طعم میوه، میوه های خشک، گوشت های پخته شده و میوه های منجمد اضافه می شود.

اسید اسکوربیک همچنین به عنوان یک ماده نگهدارنده برای جلوگیری از کپک مواد غذایی مانند نان، گوشت های درمان شده، مربا و ژله عمل می کند.

از عطر و طعم اسید اسکوربیک نباید غافل شد. مانند هر اسید، عطر و طعم خوب ترش بسیاری از محصولات غذایی را افزایش می دهد. آب نبات ها، مربا ها، ژله ها و آب میوه ها اغلب از این طغیان اسیدیته بهره مند می شوند که تصور متمایز از میوه های تازه را به مصرف کننده می دهد.

منابع ویتامین C

منابع غذایی ویتامین C شامل بسیاری از میوه ها و سبزیجات است. بر اساس اطلاعات موسسه ملی بهداشت (NIH)، منابع با بیشترین ویتامین C طالبی تازه، مرکبات، کیوی، انبه، پاپایا، آناناس، توت فرنگی، تمشک، بلوبری و هندوانه است.

فلفل قرمز و سبز، اسفناج، کلم، گل کلم، شلغم و سایر سبزیجات برگ دار، گوجه فرنگی، سیب زمینی، کلم بروکلی و کدو سبز از دیگر منابع خوب ویتامین C هستند.

کاربرد اسید سکوربیک در گیاهان

اسید اسکوربیک یک متابولیت اصلی در گیاهان است. این یک آنتی اکسیدان است و همراه با سایر اجزای سیستم آنتی اکسیدان، از گیاهان در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از متابولیسم هوازی، فتوسنتز و طیف وسیعی از آلاینده ها محافظت می کند.

کاربرد اسید اسکوربیک در محصولات و لوازم آرایشی

محصولات آرایشی و بهداشتی و سایر محصولات مراقبت های شخصی ممکن است اشکال اسیدی کمتری از اسید اسکوربیک مانند آسکوربات کلسیم، آسکوربات منیزیم، فسفات آسکوربیل منیزیم، آسکوربات سدیم و اسکوربیل فسفات سدیم را داشته باشند که به عنوان آنتی اکسیدان برای کند شدن روند خرابی محصول نهایی ناشی از قرار گرفتن در معرض هوا و همچنین برای کنترل PH محصول عمل می کند.

کاربردهای صنعتی / تولیدی اسید اسکوربیک

اسید اسکوربیک در طیف وسیعی از کاربردهای صنعتی و تولیدی استفاده می شود، از جمله به عنوان یک ماده در حال توسعه و نگهدارنده در تولید عکس و در تصفیه آب، جایی که برای کمک به از بین بردن طعم ید در آب قابل شرب و آب شیرین کن استفاده می شود.

دانشمندان همچنین از اسید اسکوربیک در میکروسکوپ فلورسانس، ابزاری اساسی برای درک زیست شناسی سلول استفاده می کنند. در این کاربرد، اسید اسکوربیک به افزایش فلورسانس کمک می کند و سلول ها را در معرض دید محققان قرار می دهد.

در تولید پلاستیک، اسید اسکوربیک به ایجاد واکنش شیمیایی پلاستیک کمک می کند.

فواید اسید اسکوربیک برای سلامتی چیست؟

اسید اسکوربیک نیز به دلیل مزایای سلامتی آن بخوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. مرکز اطلاعات دانشگاه ایالتی اورگان اظهار داشت که خواص آنتی اکسیدانی ویتامین C (اسید اسکوربیک) و نقش آن در سنتز کلاژن، آن را به یک مولکول حیاتی برای سلامت پوست تبدیل می کند.

طبق NCI، آنتی اکسیدان های غذایی مانند ویتامین C می توانند آسیب به سلول های ناشی از رادیکال های آزاد را خنثی کنند، که ممکن است در پیشگیری از سرطان و سایر شرایط سلامتی نقش داشته باشد.

چه زمانی از ویتامین C به جای اسید اسکوربیک استفاده می شود؟

وقتی میزان اسید اسکوربیک در رژیم غذایی کافی نباشد، از اسید اسکوربیک (ویتامین C) به عنوان مکمل غذایی استفاده می شود.

افرادی که بیشتر در معرض کمبود اسید اسکوربیک هستند، افرادی هستند که در رژیم غذایی خود از تنوع غذایی محدودی برخوردار هستند یا از بیماری جذب روده ناشی از سرطان یا بیماری کلیوی رنج می برند.

اسید اسکوربیک همچنین برای پیشگیری و درمان اسکوربوت (بیماری که باعث خستگی، تورم لثه، درد مفاصل و بهبود ضعیف زخم از کمبود ویتامین C در بدن می شود) نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اسید اسکوربیک در گروهی از داروها به نام آنتی اکسیدان وجود دارد.

بدن برای کمک به ترمیم زخم ها، تقویت جذب آهن از غذاهای گیاهی و حمایت از سیستم ایمنی بدن مورد نیاز بدن است.

این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان برای محافظت از سلولهای شما در برابر رادیکال های آزاد که ممکن است در بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری ها نقش داشته باشد، محافظت می کند.

ویتامین C برای رشد و ترمیم بافت ها در تمام قسمت های بدن شما لازم است. ویتامین C به این دلیل استفاده می شود که:

• یک پروتئین مهم تشکیل می شود که برای ساختن پوست، تاندون ها، رباط ها و رگ های خونی استفاده می شود.

• زخم ها را التیام می دهد.

• غضروف، استخوان و دندان را ترمیم و نگهداری می کند.

• ویتامین C به جذب آهن کمک می کند.

اسید اسکوربیک (ویتامین C) یک اسید محبوب

بدن به تنهایی قادر به ساخت ویتامین C نیست. ویتامین C را در خود ذخیره نمی کند بنابراین مهم است که مقدار زیادی ویتامین C در رژیم غذایی روزانه بگنجانید. سالهاست که ویتامین C یک داروی محبوب خانگی برای سرماخوردگی است.

• تحقیقات نشان می دهد برای بیشتر افراد، مکمل های ویتامین C یا غذاهای غنی از ویتامین C خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش نمی دهد.

• با این حال، افرادی که به طور منظم از مکمل های ویتامین C استفاده می کنند ممکن است کمی سرماخوردگی یا علائم تا حدودی خفیف تری داشته باشند.

• به نظر نمی رسد مصرف مکمل ویتامین C پس از سرماخوردگی مفید باشد.

خواص ویتامین C اسید اسکوربیک آن را به یک ماده عالی برای مکمل ویتامین تبدیل می کند. به سادگی افزودن اسید اسکوربیک به غذا باعث افزایش ویتامین C می شود.

از آنجا که ویتامین C طبیعی به راحتی از بین می رود، بسیاری از غذاها با اسید اسکوربیک غنی می شوند تا محتوای ویتامین C را دوباره پر کنند. اسید اسکوربیک برای این منظور اغلب به آب میوه ها، میوه های خشک، غلات و سایر غذاهای میان وعده اضافه می شود.

نتیجه گیری

اسید اسکوربیک که به آن ویتامین C نیز می گویند یک ماده مغذی است که بدن انسان برای سالم ماندن به آن نیاز دارد.

اسید اسکوربیک در صنایع مختلف از جمله غذایی، کشاورزی، آرایشی بهداشتی، گیاهان، دارویی و … کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *