اسید اسکوربیک و بیماری های قلبی

اسکوربیک اسید و بیماری های قلبی

اسید اسکوربیک ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد

بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است.

عوامل زیادی خطر بیماری قلبی را افزایش می دهند، از جمله فشار خون بالا، سطح کلسترول تری گلیسیرید یا LDL (بد) و سطح پایین کلسترول HDL (خوب). ویتامین C ممکن است به کاهش این عوامل خطر کمک کند، که ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

فروش اسید اسکوربیک

در تجزیه و تحلیل دیگری که بر روی ۱۳ مطالعه انجام شد، تأثیرات حداقل ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز بر عوامل خطر بیماری های قلبی مانند کلسترول خون و سطح تری گلیسیرید بررسی شد.

تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف مکمل اسید اسکوربیک به میزان قابل توجهی میزان کلسترول LDL (بد) را به میزان تقریبی ۹/۷ میلی گرم در دسی لیتر و تری گلیسیرید خون را با ۱/۲۰ میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد.

به طور خلاصه، به نظر می رسد که مصرف حداقل ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C در روز ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. با این حال، اگر قبلاً رژیم غنی از ویتامین C مصرف کرده اید، مکمل ها ممکن است مزایای اضافی برای سلامت قلب نداشته باشند.

رابطه بین اسید اسکوربیک و بیماری قلبی

اسید اسکوربیک یک آنتی اکسیدان قوی در رژیم غذایی است که در مقالات مربوط به نقش احتمالی آن در سلامت قلب توجه قابل توجهی شده است. اگرچه کمبود اسید اسکوربیک، که توسط اسکوربوت مشخص می شود، در اکثر مناطق جهان نادر است، برخی تحقیقات نشان داده است که خطرات بیماری های قلبی بسته به غلظت ویتامین C در افراد مختلف متغیر است.

در گزارش مشاوره علمی ۲۰۰۴، انجمن قلب آمریکا اظهار داشت که مقالات موجود استفاده از مکمل های ویتامین آنتی اکسیدان را برای پیشگیری یا درمان بیماری های قلبی عروقی (CVD) پشتیبانی نمی کند. اگرچه تحقیقات انجام شده در این زمینه به طور یکنواخت مثبت نیست، اما تعداد قابل توجهی از این تحقیق ها اشاره به کاهش احتمالی خطر CVD مرتبط با مصرف آنتی اکسیدان دارد.

از اهمیت ویژه این بررسی نقش بالقوه ویتامین C در سلامت قلب است. عملکردهای اسید اسکوربیک ( ویتامین C) به عنوان یک آنتی اکسیدان و به عنوان یک کوفاکتور آنزیمی کاملاً ثابت شده است، اما روش هایی که این عملکردها ممکن است خطر بیماری مزمن را اصلاح کنند، کمتر اثبات شده است.

این باور که اسید اسکوربیک ممکن است برای سلامتی قلب مفید باشد، از چندین شواهد و استدلال ناشی شده است. تحقیقات زیادی اثرات مفید مصرف میوه و سبزیجات بر سلامت قلب را به ثبت رسانده که منجر به این فرضیه شده است که در میان سایر مواد مغذی،  اسید اسکوربیک (ویتامین سی) ممکن است تا حدی نیز مفید باشد.

اسید اسکوربیک و پیشگیری از CVD

این فرضیه که اسید اسکوربیک ممکن است در پیشگیری از CVD نقش داشته باشد همچنین از توانایی آنتی اکسیدانی ویتامین پشتیبانی می کند. شواهد اپیدمیولوژیک مربوط به مصرف میوه و سبزیجات به کاهش خطر CVD ممکن است حداقل تا حدی با آنتی اکسیدان و به ویژه نقش این آنتی اکسیدان ها در جلوگیری از تغییرات اکسیداتیو در LDL توضیح داده شود.

LDL اکسید شده هدفی برای گیرنده های پاک کننده است که آن را در پلاک قرار می دهند. بنابراین، جلوگیری از اکسیداسیون LDL توسط ویتامین C ممکن است از تصلب شرایین جلوگیری کند، در نتیجه نقش بالقوه ای را در کاهش خطر CVD ایجاد می کند.

عملکردهای مختلف دیگر ویتامین C نیز ممکن است این فرضیه را تقویت کند که ویتامین C می تواند خطر قلبی عروقی را کاهش دهد.

به عنوان مثال، نشان داده شده است که ویتامین C باعث کاهش چسبندگی مونوسیت ها به اندوتلیوم می شود. چسبندگی سلولهای مونوسیت در گردش به سلولهای اندوتلیال یکی از کلیدهای تشکیل آتروما است و یکی از علائم اولیه ایجاد آترواسکلروز محسوب می شود.

بعلاوه، نشان داده شده است که ویتامین C باعث بهبود تولید نیتریک اکسید در اندوتلیوم می شود، که به نوبه خود باعث افزایش عروق و کاهش فشار خون می شود.

بعلاوه، ویتامین C ممکن است از آپوپتوز سلولهای عضلانی صاف عروقی جلوگیری کند، که در صورت ایجاد آترواسکلروز به پایداری پلاک ها کمک می کند. تحقیقات نشان می دهند که افزایش مصرف اسید اسکوربیک ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و سرطان ها را کاهش دهد.

بنابراین …

اسید اسکوربیک ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *