آسپارتام و سرطان

پویاویژن، بهترین وارد‌ کننده مواد اولیه غذایی، در این مجلۀ آموزشی از وبلاگ خود رابطه بین آسپارتام و سرطان را بررسی می‌کند.  

آسپارتام؛ یک شیرین‌ کننده مصنوعی است که از اسید آسپارتیک و فنیل آلانین ساخته شده است. اسید اسپارتیک یک اسید آمینه غیر ضروری بوده که به طور طبیعی در بدن ما و در نیشکر یافت می‌شود و فنیل آلانین یک اسید آمینه ضروری است، که انسان از منابعی مانند گوشت، لبنیات، آجیل و دانه‌ها دریافت می‌کند. این نگرانی که بین آسپارتام و سرطان رابطه‌ای وجود دارد، از دهه ۸۰ شروع شده است.  

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به تازگی این خبر را خوانده و سلامتی خود را در خطر دیده است، ادامه مطلب را از دست ندهید. 

آسپارتام در چه چیز‌هایی یافت می‌شود؟

آسپارتام را می‌توان در تعدادی از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها یافت. برخی از این موارد عبارتند از: 

  • نوشابه‌های رژیمی 
  • نوشیدنی‌های چای مانند Diet Snapple 
  • مربای بدون قند، مانند اسموکر 
  • بلور‌ها و پودر‌های طعم دهنده 
  • آبنبات‌های بدون قند 
  • پودینگ و ژله با قند رژیمی 
  • شربت بدون قند 

آیا شیرین‌ کننده مصنوعی ایمن است؟

این شیرین‌ کننده‌ها معمولاً بی‌خطر محسوب می‌شوند. تولیدکنندگان بسیاری از این جایگزین‌های شکر، به نوعی آن‌ها را بی‌خطر و ایمن می‌دانند. شیرین‌ کننده‌های مصنوعی می‌توانند راهی کوتاه مدت برای کمک به برخی افراد در کاهش مصرف شکر و یا مدیریت وزن باشند. به طور کلی، جایگزین‌های شکر برای بزرگسالان سالم بی‌خطر محسوب می‌شوند. 

اما مراقب باشید که چگونه جایگزین‌های شکر بر انتخاب غذا و نوشیدنی شما تأثیر می‌گذارد. این مواد ممکن است ذائقه شما را به شیرینی عادت دهند. محصولات ساخته شده با جایگزین‌های شکر نیز ممکن است پیام اشتباهی در مورد غذا‌های فرآوری شده به شما بدهند. یک میان وعده با برچسب کم قند یا بدون قند احتمالاً مغذی‌ترین انتخاب نباشد. غذا‌های کامل، مانند میوه‌ها و سبزیجات، معمولاً بهترین ترکیب مواد مغذی را برای بدن دارند، اما شیرین‌ کننده‌های مصنوعی با کمک به برخی از افراد می‌توانند شیرینی بدون کالری اضافی ایجاد کنند که در صورت مصرف متعادل، می‌شود که بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند. 

یک وارد کننده شیرین‌ کننده مصنوعی مانند پویاویژن، با فروش آسپارتام به تولید‌کنندگان مواد اولیه غذایی، کمک بزرگی به کاهش اضافه وزن و بیماری در کشور می‌کند. 

وارد کننده آسپارتام

مردم هنوز نگران این هستند که آیا آسپارتام می‌تواند باعث سرطان شود یا خیر؟  

در حال حاضر شواهد مختلفی در مورد آسپارتام و سرطان و ارتباط احتمالی میان آن‌ها وجود دارد، که ما در این بخش در مورد آن بحث خواهیم کرد. 

آیا آسپارتام باعث سرطان می‌شود؟

برای تشخیص اینکه ماده‌ای باعث سرطان می‌شود یا خیر، از دو نوع مطالعه اصلی استفاده می‌کنند: مطالعات حیوانات و مطالعات انسانی. 

مهم است به یاد داشته باشید که هیچ یک از آن‌ها معمولاً قادر به ارائه شواهد قطعی نیستند. این بدان دلیل است که نتایج مطالعات حیوانات همیشه در مورد انسان‌ها صدق نمی‌کند و عوامل مختلف می‌توانند مطالعات انسانی را به سختی تفسیر کنند. به همین دلیل محققان، هم مطالعات حیوانی و هم انسانی را بررسی می‌کنند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۶ انجام شد، حاکی از آن است که دوز‌های بسیار بالای آسپارتام خطر ابتلا به سرطان خون، لنفوم و سایر انواع سرطان را در موش‌های صحرایی افزایش می‌دهد. هیچ یک از نهاد‌های نظارتی موضع خود را در مورد ایمنی آسپارتام تغییر ندادند و نتیجه گرفتند که آسپارتام برای مصرف انسان بی‌خطر است. 

مطالعاتی که ارتباط بین آسپارتام و سرطان را نشان می‌دهد

در سال ۱۹۹۶ تحقیقات نشان داد که شیرین‌ کننده‌های مصنوعی، مقصر افزایش تعداد مبتلایان به تومور مغزی هستند. افزایش تومور‌های مغزی در واقع هشت سال قبل از تأیید آسپارتام آغاز و در افراد ۷۰ ساله و بالاتر مشاهده شد، یعنی آن گروه سنی که در معرض دوز‌های بالای آسپارتام نیستند. در سال ۲۰۱۲ مطالعه‌ای بر روی ۱۲۵ هزار نفر نشان داد که ارتباطی بین آسپارتام و افزایش خطر ابتلا به لنفوم و لوسمی در مردان وجود دارد، اما در زنان این رابطه وجود ندارد. در این مطالعه همچنین ارتباطی بین نوشابه‌های شیرین شده با شکر و سرطان در مردان وجود دارد. به دلیل تأثیرات متناقض بر روی زنان و مردان، محققان نتیجه گرفتند که پیوند‌ها را می‌توان به طور تصادفی توضیح داد. بعداً دانشمندانی که این تحقیق را انجام دادند، با قبول ضعف داده‌ها، برای این مطالعه عذرخواهی کردند. 

فروش آسپارتام

یکی از بزرگ‌ترین مطالعات در مورد ارتباط احتمالی بین آسپارتام و سرطان، توسط محققان NCI انجام شد. آن‌ها ۲۸۵ مرد و ۱۸۸ زن ۵۰ تا ۷۱ ساله را که در مطالعه رژیم غذایی و بهداشتی NIH-AARP شرکت کرده بودند، بررسی کردند. محققان نتیجه گرفتند که آسپارتام با پیشرفت سرطان مغز، سرطان خون یا لنفوم ارتباط ندارد. 

بررسی ۲۰۱۳ شواهد سایر مطالعات در مورد مصرف آسپارتام و سرطان‌های مختلف، نیز هیچ ارتباطی را بین آسپارتام و سرطان نشان نداد. تنها مسأله تأیید شده بهداشتی مربوط به این ماده، یک اختلال ژنتیکی نادر به نام فنیل کتونوریا (PKU) است که در آن بدن نمی‌تواند فنیل آلانین را تجزیه کند. افراد با این بیماری متولد می‌شوند و آسپارتام باعث ایجاد آن نمی‌شود. افراد مبتلا به PKU می‌توانند تجمع فنیل آلانین در خون را که از رسیدن مواد شیمیایی مهم به مغز جلوگیری می‌کند، تجربه کنند. به افراد توصیه می‌شود، مصرف آسپارتام و سایر محصولات حاوی فنیل آلانین را محدود کنند. 

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها نشان می‌دهند که برخی از افراد ممکن است حساسیت غیر معمولی به آسپارتام داشته باشند. گذشته از علائم بسیار خفیف گزارش شده، هیچ شواهدی وجود ندارد که این ماده باعث مشکلات سلامتی شود. 

مطالعات ارتباط بین آسپارتام و سرطان

مطالعاتی که ارتباطی بین آسپارتام و سرطان در حیوانات باشد، تاکنون یافت نشده است. در یک بررسی متا آنالیز که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، ۱۰ مطالعه در مورد آسپارتام و سرطان در جوندگان بررسی شد. بررسی داده‌ها نشان داد که مصرف آسپارتام هیچ اثر سرطان زایی در جوندگان ندارد. 

نتیجه‌گیری

این که با توجه به گزارش‌های اخیر سازمان بهداشت جهانی، نگران شده‌اید و احساس می‌کنید سلامتی‌تان در معرض تهدید قرار گرفته است، باید بگوییم در دنیایی زندگی می‌کنیم که هزاران عوامل سرطان‌زای دیگر هم وجود دارد؛ مانند هوایی که تنفس می‌کنیم، برخی غذاهایی که میل می‌کنیم و حتی بعضی حرفه‌ها مانند نجاری و … . 

 بله؛ مصرف این شیرین کننده ممکن است و احتمال دارد با سرطان ارتباط داشته باشد، ولی همانطور که اشاره کردیم برای جمعیت سالم که بیش از حد مجاز از این ماده استفاده نمی‌کنند، همچنان بی‌خطر است. 

پویاویژن، بزرگ‌ترین تأمین‌ کننده مواد اولیه غذایی با ارائه بهترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی، آماده خدمت به شما عزیزان است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت آسپارتام با واحد فروش ما در تماس باشید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *