اسید سیتریک موجود در آبجو

اسید سیتریک موجود در آبجو

اجزا تشکیل دهنده موادی که توسط انسان ها مصرف می شود برای بعضی از ما مهم است و اطلاع داشتن از ترکیب مواد تشکیل دهنده، مقدار اجزا تشکیل دهنده، نحوه تهیه شدن ماده و چگونگی ترکیب آنها برای بعضی از ما دارای اهمیت فراوانی است. پس اگر این مورد برای ما مهم است و نمی توانیم بی اهمیت از کنار آن بگذریم؛ می توانیم از ترکیبات موادی که مصرف می کنیم به راحتی اطلاع یابیم. اکنون می خواهیم وجود یک اسید را در آبجو بررسی کنیم. اگر می خواهید درباره اسید سیتریک موجود در آبجو اطلاعاتی دریافت کنید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و ارتباط با کارشناسان پویا را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

فروش اسید سیتریک

اسید سیتریک

  • ماهیت اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی است که هم در لیموترش و هم پرتقال وجود دارد. فرمول شیمیایی آن C6H8O7 می‌باشد؛ و نام آیوپاک آن ‎۲-Hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid است. کشف این اسید به جابر بن حیان نسبت داده می‌شود. اسید سیتریک طبیعی ماده ای است که به صورت طبیعی در مرکبات مخصوصا لیمو ترش و لیمو شیرازی یافت شده و به آن ها طعم ترش می بخشد اما نوع دیگری از اسید سیتریک که اغلب با آن سر و کار داریم اسید سیتریک مصنوعی است که در کارخانه و معمولا به منظور افزودن به مواد غذایی، پاک کننده ها و مکمل های غذایی تولید می شود.

  • خصلت های شیمیایی اسید سیتریک

این ماده می‌تواند در یک فرم بدون آب یا به عنوان یک مونوهیدرات وجود داشته باشد. شکل بی آب کریستال از آب گرم به دست می‌آید، در حالی که مونوهیدرات زمانی ایجاد می‌شود که اسید سیتریک از آب سرد کریستال شود. اسید سیتریک به خاطر ماهیت اسیدی و طعم ترش آن به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده بخصوص در نوشیدنی های غیر الکلی و آب نبات ها استفاده می شود. همچنین به عنوان تثبیت کننده یا نگهدارنده داروها و ضد عفونی کننده ویروس و باکتری ها نیز کاربرد دارد.

آبجو

  • ماهیت آبجو و اسید سیتریک

آبجو پرمصرف‌ترین و قدیمی‌ترین نوشیدنی الکلی و پس از آب و چای محبوب‌ترین نوشیدنی جهان است. آبجو حاصل تخمیر نشاسته و اساساً انواع دانه غلات است، هرچند بیشتر دانه جو مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی از دانه‌های برنج، ذرت و گندم نیز استفاده می‌شود. بیشتر طعم تلخی آبجو به خاطر رازک است که یک نگهدارنده طبیعی نیز می‌باشد، اگرچه آبجو در برخی موارد طعم‌های دیگری چون سبزیجات و میوه‌ها را نیز شامل می‌شود. در برخی از قدیمی‌ترین نوشته‌های شناخته شده می‌توان اشاراتی به تولید و توزیع آبجو یافت، در قانون حمورابی اشاره ویژه‌ای به قوانین سرو آبجو وجود دارد. در مواجهه با آب جو، برخی افراد ممکن است آن را با نوشیدنی مالت ارتباط دهند. اما آب جو فرآیند تخمیر را پشت سر نمی گذارد، از این رو فاقد الکل است و این تفاوت اصلی بین آنها محسوب می شود. دیر زمانی است که این نوشیدنی در فرهنگ های مختلف استفاده می شود.

  • اجزای تشکیل دهنده آبجو

آبجوی خالص باید تنها شامل «آب، رازک، جوانه جو و مخمر» باشد. مواد تشکیل دهنده پایه آبجو را آب، منبع نشاسته مانند مالت جو برای تخمیر شدن (تبدیل شدن به الکل)، مخمر آبجو و طعم دهنده مانند رازک است. برخی اوقات ممکن است چندین منبع نشاسته به صورت مخلوط با منبع نشاسته ثانویه ماننده ذرت، برنج یا شکر استفاده شود. اینکار به عنوان جایگزینی کم هزینه به جای مالت جو صورت می‌گیرد. در آفریقا از ارزن، سورگوم و ریشه کاساوا، در برزیل از سیب زمینی و آگیو در مکزیک به عنوان منبع نشاسته استفاده می‌شود.

اسید سیتریک موجود در آبجو

چون اسیدسیتریک یک اسید ضعیف است گاهی اوقات برای ایجاد یک محیط اسیدی  در تولیدات آبجو استفاده می‌شود. همچنین طی تولید محلول‌های آبجو و شراب ، برای تنظیم PH استفاده شود. از اسید سیتریک در آبجو به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.آبجو یک محصول طبیعی است و یک محیط سالم و یک ماده اصلی در فرآیند تولید دم است.حفظ عطر و طعم مرکبات تازه در آبجو می تواند بسیار سخت باشد. فرقی نمی کند که بخواهید طعم آن را از میوه تازه اوایل فرآیند یا از آب میوه قبل از بطری اضافه کنید. این مشابه حفظ رایحه تازه هاپ در آبجو است. سید سیتریک یک اسید آلی است که در آبجو به طور معمول در محدوده ۵۰ تا ۲۵۰ قسمت در میلیون یافت می شود. این ماده در نتیجه متابولیسم مخمر تولید می شود و جز اصلی چرخه اسید تریکاربوکسیلیک است که به آن چرخه کربس یا اسید سیتریک نیز گفته می شود. اگرچه این ماده به اسیدیته کلی آبجو کمک می کند، اما اسید سیتریک تأثیر کمی در طعم کلی دارد. گاهی اوقات برای افزایش اسیدیته برخی از آبجوهای کم الکل و غیر الکلی که تخمیر ناقص قادر به افزایش اسیدیته به سطح مناسب نیست، اضافه می شود. تولید کنندگان صنایع دستی و مشروبات الکلی گهگاه از اسید سیتریک استفاده می کنند تا کمی لطیف به سبک بلژیکی بدهند. اگرچه برخی از ترشی ها سنتی است، اما در طول تاریخ نتیجه فعالیت باکتری های لاکتیک بوده است. همچنین از اسید سیتریک به عنوان ماده تمیز کننده ای استفاده شده است، به ویژه در حذف از ظرف های تخمیر.برخی از میوه های مورد استفاده در تولید آبجو به خودی خود حاوی مقدار کافی اسید نیستند و دستورالعمل تهیه اسید اضافی است.

نتیجه

نحوه استفاده اسید سیتریک در آبجو و همین طور اطلاعاتی را درباره آبجو و اسید سیتریک با یکدیگر مرور کردیم و اکنون می توان گفت: دانسته هایی جامع درباره اسید سیتریک موجود در آبجو را در حافظه خود داریم. اگر به جزئیات و راهنمایی بیشتر در زمینه اسید سیتریک موجود در آبجو نیاز دارید و این مسئله برای شما مهم است؛ بهترین پیشنهاد برای شما ارتباط با کارشناسان پویا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *