اسید سیتریک در صنایع شیمیایی

اسید سیتریک در صنایع شیمیایی

اسید سیتریک در صنایع شیمیایی

اسید سیتریک یک اسید سه کربوکسیلیک آلی با فرمول شیمیایی C 6H 😯 7 است و یک محصول کاملاً میانی از متابولیسم گیاهان و حیوانات است. از اسید سیتریک به طور گسترده ای در مواد غذایی، نوشیدنی ها، مواد آرایشی و دارویی استفاده می شود.

اسید سیتریک به بهبود اسیدیته، ضد اکسیداسیون، مواد نگهدارنده، تقویت طعم و سایر صنایع کمک می کند. بازار از نظر تقاضا و مصرف تقریباً هر ساله ۵٪ در حال رشد است.

صنایع غذایی و دارویی حداکثر عوامل موثر در بخش بازار هستند. این گزارش کاربردهای مختلف اسید سیتریک در صنایع شیمیایی را همراه با روشهای تولید بررسی می کند. امروزه اسید سیتریک در صنایع شیمیایی کاربرد های فراوانی دارد.

کاربردهای گسترده اسید سیتریک در صنایع شیمیایی

اسید سیتریک یک ماده اسید کننده، نگهدارنده، امولسیون کننده، خوشبو کننده، ترشح کننده و بافر کننده است که به طور گسترده در بسیاری از صنایع شیمیایی، آرایشی، بهداشتی و … استفاده می شود.

اسید سیتریک برای اولین بار از آب لیمو متبلور شد و به همین دلیل توسط Scheele در سوئد نامگذاری شد.

اسید سیتریک در صنایع شیمیایی

به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی قابل توجه و سازگاری آن با محیط زیست، استفاده از اسید سیتریک در چندین بخش صنعتی به سرعت در طول قرن ۱۹ افزایش یافت، زیرا اسید به طور مستقیم از آب لیمو غلیظ، به طور عمده در سیسیل استخراج شد.

اسید سیتریک با استفاده از کاربردهای فراتر از معمول در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، به یک ماده شیمیایی اصلی در اقتصاد زیستی در حال ظهور تبدیل شده است.

ماده شیمیایی آلی

اسید سیتریک یک ماده شیمیایی آلی با ساختار مولکولی منحصر به فرد است. اسید سیتریک به عنوان یک افزودنی در غذاهایی مانند ماست، سوسیس و نوشابه، یکی از چندین ماده اسیدی است که توسط تولید کنندگان مواد غذایی خریداری می شود.

اسیدها عملکردهای مفیدی در فرمولاسیون های غذایی دارند: تثبیت باکتری ها، تثبیت عطر و طعم، افزایش عطر و طعم و استاندارد سازی سطح اسید.

علاوه بر کاربردهای آن در صنایع غذایی، تقریباً یک سوم آن توسط تولید کنندگان مواد شوینده خریداری می شود. اسید سیتریک جایگزین فسفر در مواد شوینده شده است زیرا آسیب کمتری به محیط زیست رودخانه ها و دریاچه ها می زند. اگرچه که اسید سیتریک‌ در صنایع شیمیایی کاربرد های فراوانی دارد.

محصولات دارویی، پزشکی

اسید سیتریک در کاربردهای شیمیایی پزشکی از آن در انتقال خون و به عنوان محصول جوشان استفاده می شود. در صنایع آرایشی و بهداشتی، انواع لوسیون های قابض دارای اسید سیتریک هستند که در آنجا برای تنظیم pH استفاده می شود و به عنوان جدا کننده و به مایعات تنظیم کننده مو اضافه می شود.

محصولات آرایشی و بهداشتی

اسید سیتریک (CA) یک گیاه جهانی و واسطه متابولیسم حیوانات است. این ماده شیمیایی کالایی است که به عنوان یک ماده مخدر عالی دارویی در سراسر جهان پردازش و مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده های معمول تجاری، شیمیایی آن در محصولات آرایشی و دارویی شامل نقش آن به عنوان تنظیم کننده pH و ماده ضخیم کننده پوست در ژل ها و کرم ها است.

از جمله اثرات بالینی اسید سیتریک می توان به بهبود ظاهر پوست، کمک به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست، افزایش استحکام پوست و همچنین لایه بردار پوست اشاره کرد، بنابراین به سلول های جدید کمک می کند تا سطح پوست با سرعت بیشتری افزایش یابد تا پوست صاف باشد. 

همچنین اسید سیتریک برای کمک به ترمیم عملکرد مانع پوستی پیشنهاد شده است. اسید سیتریک با حفظ سطح مطلوب pH اسیدی در مناطقی از پوست که برای عملکرد طبیعی مانع پوست ضروری است، این کار را انجام می دهد.

مواد شوینده

از اسید سیتریک در مواد شوینده استفاده می شود، زیرا خاصیت آن اسید آلی، کیلیت و بافر است. خواص شیمیایی اسید سیتریک به عنوان یک اسید آلی ضعیف، آن را به یک ماده قوی برای آب تبدیل می کند.

این ماده با تجزیه مقادیر کمیاب فلز کشف شده در آب کار می کند و آن را به گزینه ای کاملاً طبیعی برای تصفیه آب تبدیل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *