استخراج لسیتین از روغن زیتون

لسیتین نام جمعی گروهی از لیپید‌ها یا همان ترکیبات چرب است که به طور طبیعی در غذا‌هایی مانند تخم مرغ، ماهی، شیر و سویا یافت می‌شود. از آن به عنوان مواد اولیه صنایع غذایی و همچنین به عنوان امولسیفایر استفاده می‌شود که به جلوگیری از جدا شدن مواد کمک می‌کند. علاوه بر این که مجوز مصرف لسیتین برای استفاده از آن در رژیم غذایی داده شده است، برخی از افراد مکمل‌های آن را نیز مصرف می‌کنند. 

تحقیقات نشان می‌دهد که مکمل این ماده نسبت به نوع غذایی آن فواید کمتری دارد.  از جمله خاصیت‌های آن می‌توان به کاهش کلسترول تا بهبود علائم کولیت اشاره نمود. وارد کننده لسیتین، آن را به عنوان یک عنصر بی‌خطر در غذا، معرفی کرده است. مکمل‌های آن ممکن است برای کسانی که به تخم‌مرغ و سویا آلرژی دارند، خطرات ایمنی ایجاد کند؛ زیرا بسیاری از مکمل‌ها از آلرژن‌ها مشتق می‌شوند. کسانی که چنین حساسیتی دارند و این ماده را از یک تامین کننده لسیتین نه چندان معتبر تهیه و مصرف می‌کنند، ممکن است واکنش پوستی را تجربه نمایند. 

در این مقاله از مجلۀ آموزشی پویاویژن شما را با استخراج لسیتین از روغن زیتون آشنا می‌کنیم. 

لسیتین و کاربرد‌های جامع آن

با خرید لسیتین از یک وارد‌ کننده مواد اولیه غذایی می‌توان آن را به عنوان یک عامل امولسیون‌کننده و تثبیت‌کننده در صنایع غذایی مانند تولید شکلات، داروسازی، و صنایع آرایشی (به عنوان مثال، کرم، رژلب، نرم‌کننده، صابون و غیره) استفاده کرد. این ماده، بخشی جدایی‌ناپذیر از غشای سلولی است که به راحتی متابولیزه شده و از آنجایی که به عنوان یک امولسیفایر طبیعی در نظر گرفته می‌شود، به طور گسترده‌ای پذیرفته و در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

پویاویژن به عنوان بهترین وارد‌ کننده لسیتین آن را برای کاربرد‌های غذایی به فروش می‌رساند. 

همچنین به عنوان یک عامل امولسیون‌کننده، مرطوب‌کننده و پخش‌کننده رنگ و جوهر چاپ استفاده می‌شود و به طور گسترده در بسیاری از صنایع دیگر به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد کف کاربرد دارد. فسفولیپید‌های آن بسته به پارامتر‌هایی مانند درجه هیدراتاسیون، دما و ترکیب می‌توانند لیپوزوم، صفحات دولایه، می‌سل یا ساختار‌های لایه‌ای را تشکیل دهند. این منجر به یک نوع آمفوتریک از سورفکتانت می‌شود. استفاده دارویی از این ماده شامل درمان اختلالات عصبی، زوال عقل، بیماری‌های کبدی و کلسترول بالا می‌باشد. 

فروش لسیتین

فرایند تولید لسیتین

وارد کننده لسیتین می‌تواند آن را از منبعی مانند روغن استخراج شده از دانه‌های گیاهی، با استفاده از فرآیندی به نام صمغ‌زدایی به دست آورد. صمغ‌زدایی، تصفیه روغن‌ها با آب برای حذف ترکیبات حاوی فسفر، موم‌ها و سایر ناخالصی‌ها از روغن است. این فرایند فسفولیپیدها/فسفاتید‌ها را به صمغ‌های هیدراته تبدیل می‌کند که در روغن نامحلول هستند و می‌توان آن‌ها را جدا کرد. تامین‌ کننده لسیتین آن را از منابع مختلف به دست خریداران می‌رساند. 

معمولاً تامین کننده لسیتین، آن را از روغن‌های کلزا، روغن سبوس برنج، روغن فیبر ذرت، روغن زیتون، روغن جو، سویا، روغن سبوس جو دوسر، روغن پنبه‌دانه؛ کانولا، روغن تخمه آفتابگردان، روغن نخل، بادام‌زمینی، گلرنگ، روغن بادام هندی و روغن دانه کاپوک استخراج می‌کند. 

استخراج لسیتین از روغن زیتون

استخراج آن از روغن زیتون شامل گرم کردن روغن با دمای مناسب، تماس روغن با محلول پراکسید و سپس جداسازی و خشک کردن آن است. لسیتین تولید شده توسط این روش، لسیتین زیتون است که دارای رنگ و بوی مطلوب بوده و می‌تواند در انواع برنامه‌های غذایی و دارویی استفاده شود. 

در ادامه به شرح مراحل استخراج می‌پردازیم: 

  •  گرم کردن شامل گرم کردن روغن تا دمای کمتر از حدود ۸۰ درجه سانتیگراد است. 
  •  تماس روغن با محلول پراکسید، که در آن لسیتین از روغن رسوب می‌کند. محلول پراکسید با روغن در تماس است، به طوری که غلظت نهایی پراکسید در روغن حدود ۰. ۰۱ درصد تا حدود ۸ درصد وزنی آن است. 
  • سپس جداسازی آن ممکن است با سانتریفیوژ یا تخلیه انجام شود. 
  • این ماده در دمایی از حدود ۴۰ درجه تا حدود ۷۰ درجه سانتیگراد خشک می‌شود. 
وارد کننده لسیتین

کاربرد لسیتین استخراج شده از روغن زیتون

تامین کننده لسیتین می‌گوید که مواد استخراج شده با این روش و خرید آن از یک تامین‌ کننده مواد اولیه غذایی، ممکن است در طیف گسترده‌ای از محصولات غذایی به عنوان امولسیفایر، تثبیت‌کننده، عوامل تبلور کنترل، اصلاح‌کننده ویسکوزیته، آنتی اکسیدان‌ها و کاهش‌دهنده یا جایگزین چربی استفاده شوند. نمونه‌های معمولی از کاربرد‌های امولسیون روغن در آب با لسیتین شامل شیر خشک، سس مایونز و سس سالاد است. همچنین ممکن است به عنوان مرطوب‌کننده و تثبیت‌کننده هنگام کار با پودر‌های غذایی و به عنوان اصلاح‌کننده ویسکوزیته در محصولات شیرینی‌پزی مانند شکلات‌ها، کارامل‌ها و روکش‌ها استفاده شود. 

می‌تواند در کنترل کریستالیزاسیون و بهبود شکل‌پذیری کاربرد داشته باشد یا به عنوان عامل آزاد‌کننده و جداکننده در فرآوری مواد غذایی به کار رود. برای تسهیل جداسازی مواد غذایی از سطوح تماس، بسیار مفید است؛ یعنی بر روی سطوح محصولات غذایی مانند برش‌های پنیر فرآوری شده اعمال می‌شود تا از چسبیدن آن‌ها به یکدیگر جلوگیری گردد. به عنوان تثبیت‌کننده و امولسیفایر در بسیاری از محصولات غذایی دیگر مانند محصولات پخته شده، پنیر‌ها، گوشت، مرغ و محصولات لبنی استفاده می‌شود. 

امولسیون بر پایه لسیتین روغن زیتون/روغن سویا/تخم مرغ

یک امولسیون لیپیدی تغذیه‌ای ایزوتونیک و تزریقی متشکل از تقریباً ۸۰ درصد روغن زیتون تصفیه شده و ۲۰ درصد روغن سویا تصفیه شده می‌باشد. امولسیون لسیتین روغن زیتون/ روغن سویا /تخم مرغ حدود ۱۵ درصد از اسید‌های چرب اشباع (SFA)، ۶۵ درصد از اسید‌های چرب تک غیراشباع (MUFA) و ۲۰ درصد از اسید‌های چرب چند غیراشباع ضروری (EPUFA) را فراهم می‌کند. 

پس از تجویز تزریقی، امولسیون، کالری را برای انرژی و اسید‌های چرب ضروری که می‌توانند در غشا‌های سلولی گنجانده شوند، را تأمین می‌کند. اسید‌های چرب ممکن است تولید برخی از سایتوکین‌های پیش التهابی، از جمله اینترلوکین، که توسط گلبول‌های سفید ساخته می‌شود و در پاسخ‌های التهابی و ایمنی نقش دارد، و همچنین فاکتور نکروز تومور ( TNF ) را کاهش دهند. علاوه بر این، روغن زیتون و روغن سویا، باعث تولید فسفر و کولین می‌شود که برای حفظ یکپارچگی غشای سلولی مورد نیاز است. 

نتیجه‌گیری

پویاویژن فروش لسیتین با بهترین کیفیت را بر عهده دارد، جهت دریافت قیمت لسیتین با دفتر فروش ما تماس گرفته و این ماده را با خاطری آسوده برای صنایع خود خریداری کنید. از این که تا انتهای این محتوا همراه ما بودید، صمیمانه سپاسگزاریم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *