مواد اولیه غذایی اصلی ترین نیاز صنایع غذایی

اصلی ترین نیاز صنایع غذایی مواد اولیه غذایی

مواد اولیه غذایی

ماده غذایی هر ماده ای است که برای رسیدن به یک اثر مطلوب به یک ماده غذایی اضافه شود. اصطلاح “ماده غذایی” شامل مواد افزودنی غذایی است که مواد افزوده شده به مواد غذایی برای اهداف خاص فنی و / یا عملکردی در هنگام پردازش، نگهداری یا بسته بندی است.

وارد کننده مواد اولیه غذایی

دو نوع افزودنی غذایی وجود دارد – مستقیم و غیرمستقیم. از مواد افزودنی مستقیم غذایی در غذاها استفاده می شود تا کیفیت فنی یا عملکردی خاصی را به آنها منتقل کند. به عنوان مثال، از تثبیت کننده ها برای جلوگیری از جداسازی مواد مغذی در محصولات شیر ​​غنی شده استفاده می شود، در حالی که فسفات ها به عنوان عامل خمیرمایه در محصولات پخته شده استفاده می شوند.

مواد افزودنی غیرمستقیم عمداً به غذا اضافه نمی شوند، اما ممکن است در نتیجه فرآوری، بسته بندی، حمل یا نگهداری به مقدار کمی وجود داشته باشند. هر دو افزودنی غذایی مستقیم و غیرمستقیم توسط مقامات نظارتی ملی، مانند سازمان غذا و داروی ایالات متحده کنترل می شوند. ثابت شده است که هر ماده غذایی باید در غذاها استفاده شود.

انواع مواد اولیه غذایی

طعم، بافت، طراوت و شکل ظاهری تعدادی از سهم عمده مواد غذایی و افزودنی های غذایی هستند. در لیست زیر برخی از طبقه بندی مواد غذایی رایج و کاربردهای آنها آورده شده است.

شیرین کننده ها

مواد شیرین کننده شیرینی را به غذاها اضافه می کنند و اغلب جایگزین قند کم و بدون کالری قندها هستند. آنها به مقدار کم برای تشدید یا بدست آوردن میزان شیرینی قندهای معمولی بدون افزایش سطح قند خون استفاده می شوند.

از مواد شیرین کننده اغلب در نوشیدنی های غیر الکلی، غذاهای کنسروی، ژله و مربا، کالاهای پخته شده، آب نبات و محصولات لبنی استفاده می شود.

نمونه هایی از شیرین کننده ها:

  • استویا
  • ساخارین
  • سوکرالوز
  • آسسلوفام

مواد نگهدارنده

مواد نگهدارنده به مواد غذایی اضافه می شوند تا با کمک به جلوگیری از فساد، آنها را در مصرف سالم نگه دارند. مواد نگهدارنده همچنین به غذاها کمک می کنند تا ظاهر، طعم و بافت خود را حفظ کنند.

مواد نگهدارنده انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال، قندها، نمک ها و سرکه ها نمونه هایی از مواد نگهدارنده هستند که غالباً برای تأخیر در رشد باکتری ها در غذاها استفاده می شوند.

از مواد نگهدارنده در ژله، گوشت، روغن ها، غلات، سس ها، میوه ها، سبزیجات و کالاهای پخته شده استفاده می شود.

نمونه هایی از مواد نگهدارنده

  • استیک اسید
  • فسفاتها

طعم دهنده ها

مواد تقویت کننده طعم به مواد غذایی افزوده می شود تا با تقویت طعم و مزه موجود در غذا، طعم را بهبود بخشد. تقویت کننده های طعم از منابع بسیار متنوعی ساخته می شوند، اما به طور معمول از برخی غذاهای خوش طعم جدا می شوند. از آنها در غذاهای تغذیه ای و رژیمی، سس ها، نوشابه ها و سس های سالاد استفاده می شود.

نمونه هایی از طعم دهنده ها:

  • شیرین کننده های با شدت بالا
  • برخی از آنزیم ها

آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها با محافظت در برابر خرابی یا خرابی ناشی از اکسیداسیون، به ماندگاری مواد غذایی کمک می کنند. اکسیداسیون هنگامی اتفاق می افتد که غذا با اکسیژن واکنش نشان دهد و در نتیجه کیفیت آن کاهش یابد.

آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E و ویتامین C معمولاً در میوه ها و سبزیجاتی مانند زغال اخته، کلم و شکلات یافت می شوند. آنها همچنین ممکن است در صورت تهیه از منبع میوه تولید شوند. اسید سیتریک یک آنتی اکسیدان رایج است که از میوه های مرکبات گرفته می شود.

نمونه هایی از آنتی اکسیدان ها:

  • اسید سیتریک
  • لسیتین
  • اسید فسفریک

مواد اولیه غذایی اصلی ترین نیاز صنایع غذایی است.

صنایع غذایی

اصطلاح صنایع غذایی مجموعه ای از فعالیتهای صنعتی را شامل می شود که در پردازش، تبدیل، تهیه، نگهداری و بسته بندی مواد غذایی فعالیت می کنند. مواد اولیه مورد استفاده عموماً منشأ گیاهی یا حیوانی دارند و از طریق کشاورزی و ماهیگیری تولید می شوند.

صنایع غذایی امروزه بسیار متنوع شده است و تولیدات آن از فعالیت های کوچک، سنتی، خانوادگی و بسیار پرمشغله تا فرآیندهای صنعتی بزرگ، سرمایه بر و مکانیزه بسیار گسترده است.

بسیاری از صنایع غذایی تقریباً کاملاً به کشاورزی محلی یا ماهیگیری بستگی دارند. در گذشته، این به معنای تولید فصلی و استخدام کارگران فصلی بود.

تولید محصول غذایی جهان در حال افزایش است. صادرات جهانی محصولات غذایی در سال ۱۹۸۹ بالغ بر ۲۹۰ میلیارد دلار آمریکا بود که نسبت به سال ۱۹۸۱ رشد ۳۰ درصدی را نشان می دهد. کشورهای دارای اقتصاد بازار صنعتی سهم ۶۷ درصدی از این صادرات را داشتند.

بیشتر این افزایش را می توان ناشی از افزایش تقاضا برای مواد غذایی و نوشیدنی فرآوری شده، به ویژه در کشورهای در حال توسعه دانست که هنوز بازار اشباع نشده است.

استخراج

برای استخراج یک محصول غذایی خاص از میوه، غلات یا مایعات، می توان از هر یک از روشهای زیر استفاده کرد: خرد کردن، کوبیدن یا آسیاب کردن، استخراج با حرارت (مستقیم یا غیرمستقیم)، استخراج با حلالها، خشک کردن و فیلتراسیون.

خرد کردن، کوبیدن و آسیاب کردن معمولاً کارهای مقدماتی است – به عنوان مثال، خرد کردن دانه های کاکائو و برش زدن چغندرقند. در سایر موارد، ممکن است همانند استخراج آرد، فرآیند استخراج واقعی باشد.

فرایندهای تولید

عملیات در فرآوری فرآورده های غذایی بسیار متنوع است و تنها پس از مطالعه فردی در هر صنعت قابل توصیف است، اما روش های کلی زیر استفاده می شود: تخمیر، پخت و پز، کم آبی و تقطیر.

تخمیر، که معمولاً با افزودن یک ارگانیسم کوچک به محصول تهیه شده قبلی بدست می آید، در نانوایی ها، کارخانه های آبجو سازی، صنعت شراب و صنایع فرآورده های پنیر انجام می شود.

پخت و پز در بسیاری از عملیات تولیدی انجام می شود: کنسرو و نگهداری گوشت، ماهی، سبزیجات و میوه ها. کارخانه های آماده پردازش گوشت (به عنوان مثال، ناگت مرغ)؛ در نانوایی ها، بیسکویت سازی، آبجوسازی ها؛ و غیره … .

نتیجه گیری

واردات مواد اولیه و ارائه محصولات با کیفیت ایرانی از جمله فعالیت های این شرکت است. پویا ویژن وارد کننده مواد اولیه غذایی از جمله شیرین کننده ها مانند آسسولفام، سوکرالوز و … است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *