تاثیر گوارگام در دستگاه گوارش

فواید گوارگام در بدن 

گوارگام دارای طیف گسترده‌ای از فواید سلامتی است که تقریباً همه می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. این ماده دارای ویسکوزیته بالایی است. هنگامی که با مایعات مخلوط شود، می‌تواند یک ژل چسبناک ایجاد کند که قوام نیمه مایع داشته باشد. از طرف دیگر یک فیبر غذایی محلول در آب با ویسکوزیته کمتری است و کاربرد‌های گسترده‌ای در تغذیه دارد. صمغ گوار یا الیاف گوار نوعی فیبر محلول در آب است که از دانه‌های گیاه گوار به دست می‌آید. شما آن را در بسیاری از غذا‌های فاقد گلوتن به عنوان ماده ضخیم‌کننده یا اتصال دهنده مشاهده کرده‌اید. 

علاوه بر نقش خود در صنایع غذایی، مردم سال هاست که به دلایل مختلف از گوارگام استفاده می‌کنند. به طور کلی این ماده در درمان یبوست و اسهال استفاده می‌شود. محصولی ایمن و مؤثر برای استفاده در افرادی که دارای مشکلات سلامتی گوارشی هستند و همچنین افرادی که مبتلا به یبوست هستند یا افرادی که به دنبال افزایش فیبر خود هستند. 

تأثیر گوارگام در دستگاه گوارش 

صمغ گوار به طور کلی به عنوان یک افزودنی غذایی شناخته می‌شود. در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها از صمغ گوار به عنوان ماده غلظت دهنده، تثبیت‌کننده و اتصال دهنده استفاده می‌شود. در بسیاری از غذا‌ها، محصولات مراقبت شخص و موارد دیگر گنجانده شده است. 

فروش گوارگام

سلامت دستگاه گوارش نقش کلیدی در زندگی فعال روزانه ما ایفا می کند. اما حفظ حرکات مناسب روده، یعنی عاری از یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده، نفخ و درد شکم پیچیده است. فیبرهای رژیمی اغلب برای حفظ سلامت گوارشی مناسب توصیه می‌شوند، اما به نظر می‌رسد هیچ یک راه‌حل مناسبی برای حفظ کلی سلامت گوارش نبستند. با این حال، گوارگام به عنوان یک ماده عالی برای درمان این مشکل وجود دارد.  

در درمان یبوست به واسطه حجیم کردن و نرم شدن مدفوع مؤثر است. مصرف ۵ میلی گرم روزانه از گوارگام به مدت چهار هفته، زمان حمل و نقل کولون را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و دفعات حرکت روده در بیماران مبتلا به یبوست مزمن را بیشتر می‌کند. خواص گوارگام در دستگاه گوارش باعث کاهش وقوع اسهال در موارد خاص است. اگر از مشکلات بهداشتی دستگاه گوارش رنج می‌برید، می‌دانید علائم آن تا چه اندازه می‌تواند بر کیفیت زندگی روزانه شما تأثیر بگذارد. حالت تهوع، نفخ، درد یا تحریک شما ممکن است بر اشتها، توانایی ورزش کردن و انجام کار‌های روزانه تأثیر بگذارد. 

دلایل مثبت استفاده از گوارگام در بدن عبارتند از:

  • بعد از خوردن غذا به افزایش سیری یا پر بودن معده کمک می‌کند. 
  • خاصیت کاهش دهنده کلسترول و لیپیدها دارد.
  • جذب معدنی را افزایش می دهد.
  • از آنجا که آدامس گوار سرشار از فیبر است، ممکن است سلامت دستگاه گوارش شما را پشتیبانی کند.
  • تاثیر گوارگام در دستگاه گوارش با سرعت بخشیدن به حرکت از طریق دستگاه روده، در رفع یبوست کمک می کند. مصرف گوارگام تا حدی هیدرولیز شده با پیشرفت در بافت مدفوع و فرکانس حرکت روده موثر است. همچنین می تواند باعث افزایش فرکانس روده شود.
  • علاوه بر این، ممکن است باعث ترویج رشد باکتری های خوب و کاهش رشد باکتری های مضر در روده عمل کند.
  • به لطف توانایی بالقوه آن در ارتقاء سلامت گوارشی، ممکن است به درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) نیز کمک کند. مصرف آدامس گوار باعث کاهش درد معده و بهبود عملکرد روده در این سندروم می شود.
وارد کننده گوارگام
  • به نظر می رسد مصرف صمغ گوار از طریق خوردن باعث رفع یبوست در برخی از افراد می شود.
  • ممکن است مراحل تکرار اسهال را کوتاه کند و تعداد مدفوع مایع را کاهش دهد.
  • مصرف منظم ۵ تا ۱۰ گرم گوارگام در روز برای درمان بسیاری از عوارض مرتبط با سلامت گوارش مؤثر است. الیاف گوار کاملاً طبیعی است و به تنهایی و در صورت ترکیب با پروبیوتیک‌ها به عنوان یک فرمول سین بیوتیک، محافظت و ارتقای سلامت دستگاه گوارش را تضمین می‌کند. 

گوارگام چگونه در دستگاه گوارش کار می کند؟

صمغ گوار فیبر است که رطوبت مدفوع را معمولی میکند. مایع اضافی را در اسهال جذب می کند و در یبوست مدفوع را نرم می کند. همچنین ممکن است به کاهش میزان کلسترول و گلوکز موجود در معده و روده کمک کند. این ماده همچنین می تواند باعث لاغری شود. زیرا در روده منبسط می شود و باعث ایجاد احساس پر بودن می شود که این می تواند اشتها را کاهش دهد.در خوردن گوارگام و استفاده آن در مواد غذایی باید تعادل وجود داشته باشد، دوزهای زیاد آدامس گوار دارای عوارض جانبی بالقوه خطرناک است.

جذب گوارگام در بدن 

گوارگام بدون تغییر جذب نمی شود و توسط آنزیم های موجود در دستگاه گوارش متابولیزه نمی شود. با این حال، در طی عبور از روده بزرگ توسط میکرو فلور مجرای روده تا حدی به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) تخمیر می‌شود. میزان هیدرولیز آن در دستگاه گوارش در انسان ناشناخته است. با این حال، انتظار می رود که تخمیر گوارگام منجر به تولید محصولاتی مانند اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) شود که توسط پانل سازمان ایمنی غذای اروپا هیچ گونه نگرانی ندارد. 

نتیجه گیری: 

مطالعات نشان می دهد که گوارگام هم یبوست و هم شرایط اسهالی را درمان می‌کند. همچنین در کاهش علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر مؤثر است. پس مصرف کافی گوارگام به عنوان فیبر غذایی به حفظ منظم بودن روده، کاهش قابل توجه کلسترول “بد” و LDL، کنترل دیابت، افزایش جذب مواد معدنی و پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک می کند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *