اسید سیتریک ایرانی

اسید سیتریک ایرانی

اسید سیتریک ایرانی

اسید سیتریک در ایران به مقدار ناچیز تولید می شود. علیرغم طیف گسترده ای از کاربردهای آن، و از جنبه ای دیگر، تولید بالای باگاس نیشکر، مشکلات مربوط به نگهداری این اسید نیاز به تدبیری در جهت استفاده بهینه و تولید آن دارد.

اسید سیتریک ایرانی

اسید سیتریک چیست؟

اسید سیتریک یک اسید ضعیف است که به طور طبیعی در مرکبات مانند لیمو و پرتقال یافت می شود. عطر و طعم ترش و ملایم آن، همراه با خاصیت خنثی کنندگی و ویژگی های نگهدارنده، آن را به عنصر محبوب در طیف وسیعی از محصولات از جمله مواد غذایی، نوشیدنی ها، داروها، مواد آرایشی و مواد تمیز کننده تبدیل می کند. اگرچه اسید سیتریک به صورت پودر کریستالی معمولاً به صورت جامد در دسترس است، اما ممکن است کاربردهایی داشته باشید که از فرم مایع آن استفاده شود. در ادامه قصد داریم شما را با اسید سیتریک ایرانی آشنا کنیم.

شرکت پویا ویژن و اسید سیتریک ایرانی

شما می توانید اسید سیتریک ایرانی را از شرکت پویا ویژن خریداری کنید. برای کسب اطلاع بیشتر از خرید، می توانید با واحد خرید و فروش اسید سیتریک ایرانی شرکت پویا ویژن تماس حاصل کنید.

چگونه اسید سیتریک ایرانی را تهیه کنیم؟

اسید سیتریک ایرانی را به صورت پودر کریستالی بخرید. می توانید آن را در بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی، بازارهای خاورمیانه یا بازارهای بزرگ، فروشگاه های آشپزی، فروشگاه های مواد غذایی سالم یا فروشگاه های مواد غذایی فله ای پیدا کنید. این ماده گاهی در قسمت کنسرو سازی و نگهداری است و گاهی برچسب “نمک ترش” دارد.

اسید سیتریک به عنوان مواد پاک کننده

موارد فلزی یا غیر فلزی را انتخاب کنید.

اسید سیتریک با چندین فلز واکنش نشان می دهد، به همین دلیل می توان از آن به عنوان پاک کننده فلز استفاده کرد. (این همچنین توضیح می دهد که چرا آب پرتقال که در یک غذاخوری فلزی بدون خط قرار گرفته به سرعت طعم فلزی ناخوشایندی به خود می گیرد.) اطمینان حاصل کنید که قبل از استفاده کاملاً تمیز شده اند تا از آلودگی احتمالی محلول و رشد قارچ جلوگیری شود.

اسید سیتریک ایرانی

اسید سیتریک ایرانی به دلیل حلالیت بالا، حداقل سمیت، طعم مطبوع، قدرت کمپلکس دهندگی بالا با یون های فلزی، مهم ترین اسید آلی استفاده شده در صنایع غذایی بخصوص صنایع نوشابه سازی، تهیه کمپوت، کنسرو، انجماد میوه های تازه، صنایع دارویی، شیمیایی و … استفاده می شود. اسید سیتریک خوراکی یا جوهر لیمو یک تری کربوکسیلیک اسید ضعیف است که به صورت طبیعی در مرکبات وجود دارد.

تولید اسید سیتریک ایرانی و خارجی

اسید سیتریک با فرمول عمومی C6H8O7 سال ها پیش کشف شد و اولین مصرف آن به نوشیدنی ها مربوط می شود. مرکبات، مانند لیمو، در واقع حاوی طیف وسیعی از اسیدها هستند – به ویژه با اسید اسکوربیک یا ویتامین C شناخته شده اند – اما اسید سیتریک فراوان ترین است. در واقع، اسید سیتریک می تواند ۸ درصد از توده خشک یک لیمو را تشکیل دهد. مردم از دوران قرون وسطی در مورد اسیدیته آب میوه ها اطلاع داشتند، اما تنها در سال ۱۷۸۴ کسی توانست اسید سیتریک را جدا کند. کارل ویلهلم شیله آن شخص بود.

شرکت پویا ویژن وارد کننده اسید سیتریک خشک و آبدار ایرانی

اسید سیتریک ایرانی به دو صورت‌ Anhydrous (خشک) و Monohydrate (آبدار) تولید می شود.

اسید سیتریک خشک

فرم خشک اسید سیتریک از کریستالیزه شدن آن، در آب گرم ایجاد می‌ شود.

اسید سیتریک آبدار

فرم آبدار اسید سیتریک از تبلور آن در آب سرد ایجاد می‌شود.

یک نمونه از کاربرد های اسید سیتریک

اسید سیتریک در محصولات بهداشتی

اسید سیتریک در فرمولاسیون برخی محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. نقش اصلی این اسید، تنظیم میزان اسیدی بودن محیط واکنش ها است؛ به طور مثال، از این اسید برای ایجاد یک محیط خنثی در شامپوهای ضد شوره سر و درخشان کردن موها استفاده می شود.

برای مشاهده دیگر کاربرد های اسید سیتریک میتوانید به صفحه مقالات (کاربرد های اسید سیتریک) در سایت مویا ویژن مراجعه کنید.

نتیجه گیری

اسید سیتریک ایرانی در دو نوع طبیعی و صنعتی با درجه های مختلف وجود دارد. اسید سیتریک ایرانی نسبت به دیگر اسید ها دارای واکنش پذیری کم و همچنین یک اسید غیر سمی است که در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *