آسپارتام برای کاهش وزن و کاهش اشتها مفید است یا مضر؟

آیا آسپارتام برای کم کردن وزن و کم شدن اشتها فایده ای دارد یا زیان بار است ؟

آسپارتام و شیرین کننده های مصنوعی – به کاهش وزن کمک می کنند؟

مواد غذایی یا نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی اغلب به عنوان گزینه سالم به بازار عرضه می شوند و دلیل آن نیز قابل درک است.

از آنجا که شیرین کننده های مصنوعی به طور قابل توجهی شیرین تر از شکر هستند و کالری کمی دارند می توان آنها را در مقادیر بسیار کمی استفاده کرد.

انواع مختلفی از شیرین کننده ها وجود دارد، که در این مقاله قصد داریم راجب آسپارتام با شما صحبت کنیم.

رابطه بین شیرین کننده ها، کاهش وزن و سرطان

ارتباط احتمالی بین شیرین کننده های مصنوعی و سرطان در رسانه ها گزارش شده است. اما با وجود تحقیقات زیاد در این زمینه، هیچ دلیل قانع کننده ای مبنی بر این که شیرین کننده های موجود در مواد غذایی و نوشیدنی های ما خطر سرطان را افزایش دهند وجود ندارد.

فروش آسپارتام

سوالاتی در مورد اینکه آیا شیرین کننده های مصنوعی می توانند به کاهش وزن ما کمک کنند وجود دارد. و از آنجا که اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به ۱۳ نوع سرطان را افزایش می دهد، دانستن اینکه آیا آنها کمک می کنند مهم است.

اما دریافت پاسخ محکم به این سوال مشکل است. مطالعه رژیم غذایی به طرز مشهودی دشوار است و تاکنون محققان به نتایج مختلفی رسیده اند. به طور کلی، به نظر می رسد شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام مضر نیستند، اما مزایای کاهش وزن زیادی ندارند.

آیا مصرف آسپارتام باعث کاهش وزن می شود؟ از پر خوری عصبی جلوگیری می کند؟

آسپارتام به کاهش وزن کمک نمی کند!

بررسی تحقیق دکتر هودین

دکتر هودین و تیم تحقیق آن دریافتند که فعالیت IAP با افزودن آن به یک نوشیدنی حاوی آسپارتام کاهش می یابد، اما با افزودن IAP به نوشیدنی حاوی قند، میزان IAP همان میزان باقی می ماند. محققان آسپارتام را به روده کوچک موش ها تزریق کردند، جایی که به طور معمول IAP تولید می شود.

آنها دریافتند که این میزان IAP کاهش یافته است. همچنین محلول نمکی را در بخشهای روده تزریق کردند، اما فعالیت IAP ثابت ماند. در پایان دوره ۱۸ هفته ای، اختلاف معنی داری بین وزن دو گروهی که از رژیم منظم تغذیه می کردند وجود نداشت.

موش هایی که رژیم غذایی پرچربی داشتند و آسپارتام دریافت می کردند، وزن بیشتری نسبت به موش هایی که آسپارتام دریافت نکردند، داشتند.

در موش هایی که این شیرین کننده را دریافت کرده اند نیز قند خون بالاتری نسبت به افراد بدون آسپارتام وجود دارد. آنها همچنین سطح بالاتری از پروتئین التهابی TNF-alpha در خون خود داشتند که معمولاً با سندرم متابولیک همراه است.

جایگزین های قند

دکتر هودین می گوید: “جایگزین های قند مانند آسپارتام برای کاهش وزن و کاهش بروز سندرم متابولیک طراحی شده اند، اما تعدادی از مطالعات بالینی و اپیدمیولوژیک نشان داده اند که این محصولات خیلی خوب کار نمی کنند و ممکن است در واقع اوضاع را بدتر کنند و باعث چاقی شوند.” .

در آزمایش های متععد، محققان دریافتند که شیرین کننده مصنوعی آسپارتام، که در برخی نوشیدنی های رژیمی وجود دارد.

ممکن است در ایجاد بیماری موسوم به “سندرم متابولیک” که شامل مجموعه ای از علائم، از جمله فشار خون بالا، سطح کلسترول بالا و چاقی افراد مبتلا به سندرم متابولیک با افزایش خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت مواجه هستند.

آیا شیرین کننده های مصنوعی و کاهش وزن با هم ارتباط دارند؟

به طور خاص، رابطه بین آسپارتام و کاهش وزن قابل بحث است. حتی اگر غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با آسپارتام کالری کمتری دارند، اما لزوما منجر به کاهش وزن نمی شود. در واقع، برخی از تحقیقات می گویند درست برعکس، که ممکن است باعث افزایش وزن شود.

اما، چگونه؟ مقاله ای در مجله، Current Diabetes Reviews، نشان داد که خوردن غذاهای شیرین شده با آسپارتام ممکن است باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در بدن شود که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

یافته های تحقیقاتی

یافته های تحقیق نشان داد که آسپارتام ممکن است باعث ایجاد استرس در بدن و افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول شود، که ممکن است باعث افزایش وزن شود.

با وجود شیرین کننده های مصنوعی که جایگزین شکر در نوشابه ها، نوشیدنی های طعن دار، نوشیدنی های انرژی زا، دسرها، غلات، لبنیات و غذاهای میان وعده می شود، عوارض جانبی مانند تحریک روده، نفخ شکم وجود دارد.

و اسهال از کربوهیدرات های طبیعی و قابل تخمیر موجود در شیرین کننده های کم کالری که حاوی الکلهای قندی یا پلیول ها هستند مانند زایلیتول، مالتیتول و سوربیتول.

نتیجه گیری

همانطور که دریافتید آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که به طور گسترده ای در زندگی روزمره ما کاربرد دارد.

با توجه به تحقیقات گسترده راجب آسپارتام و کاهش وزن، هیچ تحقیقی به طور قطعی ثابت نکرده که مصرف آسپارتام باعث کاهش وزن و کاهش اشتها می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *