آیا میتوان گفت که اسید سیتریک همان جوهر لیمو است؟

آیا اسید سیتریک همان جوهر لیمو است؟

اسید سیتریک یک اسید ضعیف است که به طور طبیعی در تمام مرکبات یافت می شود. جوهر لیمو یا اسید سیتریک یکی از اسیدهای آلی می باشد. که در لیمو ترش و پرتقال هم وجود دارد. و تولید کننده عمده آن کشور چین است. اسید سیتریک در آبمیوه، آرایشی و بهداشتی و دارویی و در صنایع نوشابه کاربرد دارد و علاوه بر طعم دهندگی باعث تنظیم PH هم می شود. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با اسید سیتریک یا همان جوهر لیمو آشنا کنیم.

جوهر لیمو

جوهر لیمو در اصطلاح علمی با نام اسید سیتریک شناخته می شود و به شکل کریستال های جامد و یا محلول مایع در دسترس است. در دسته مواد اسیدی ضعیف قرار میگیرد و در مرکبات به صورت فراوان یافت می شود. اگر تا به حال مزه جوهر لیموی خوراکی را چشیده باشید حتما مزه ترش خاص آن شما را غافلگیر کرده است (اگر امتحان نکرده اید حتما این کار را بکنید).

فروش اسید سیتریک

کاربرد جوهر لیمو در تولید مواد غذایی

از کاربردهای رایج جوهرلیمو می توان به استفاده برای تولید میوه های کنسروی جهت کاهش اسیدیته برای ماندگاری بیشتر اشاره نمود.

جوهر لیمو در تمیزکننده های همه کاره

محلولی که از ترکیب آب و جوهر لیمو ساخته شود را می توان تقریبا برای تمیز نمودن هر سطحی در خانه مورد استفاده قرار داد. البته باید توجه نمایید تمیز نمودن قطعات مرمری، برنجی، سنگی و آنتیک با این محلول توصیه نمی شود و باید از آن خودداری نمایید زیرا می تواند باعث آسیب دیدن آنها شود.

کاربرد جوهر لیمو برای پوست

استفاده از این ماده برای پوست مفید است، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد چروک داشته و از پیری زودرس جلوگیری می کند، همچنین با خاصیت لایه برداری باعث تازگی و باز شدن منافذ پوست و همچنین روشن شدن آن می گردد، البته نکته مهم پیرامون این ماده این است که استفاده از آن ممکن است با بروز علائم حساسیتی همراه باشد و سبب قرمزی، خارش و سوزش پوست گردد که در این صورت باید سریعاً آن را از روی پوست پاک کرد.

منابع اسید سیتریک

فقط مرکبات ترش نیستند که دارای اسید سیتریک هستند. همه گیاهان و حیوانات آثار کمی از آن دارند. بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و غیرغذایی، مانند محصولات آرایشی و بهداشتی و تمیزکننده، همچنین حاوی اسید سیتریک هستند، اما یک نسخه تولید شده، نه نوعی که در طبیعت پیدا می کنید.

منابع طبیعی اسید سیتریک

غذاهایی که سرشار از اسید سیتریک طبیعی هستند، مرکبات هستند، به خصوص آب لیمو و لیمو. میوه ها و سبزیجات دیگر نیز حاوی مقداری اسید سیتریک طبیعی هستند.

خواص اسید سیتریک

جوهر لیمو به عنوان مکمل غذایی در خوراکی هایی مثل؛ آبنبات، لواشک و نوشابه ها آبلیموها، ترشی ها و… مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به عنوان یک ماده نگهدارنده نیز می توان از آن برای ماده های خوراکی استفاده کرد و از خراب شدن مواد غذایی جلوگیری کرد. همچنین جوهر لیمو می تواند از خونریزی های شدید جلوگیری کند و کاربردهای فراوانی نیز در دارو سازی تولید ماده های خوراکی و… دارد.

جوهر لیمو همان اسید سیتریک

جوهر لیمو که با نام علمی اسید سیتریک (C6H8O7) شناخته می شود یک افزودنی غذایی است که در طیف وسیعی از محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب همانطور که از نامش پیداست اسیدی بوده و مزه ای ترش دارد. بی خطر بودن آن برای سلامتی انسان باعث شده تولید کنندگان محصولات غذایی آن را به عنوان نگهدارنده، امولسیفایر و طعم دهنده مورد استفاده قرار دهند. از دیگر موارد کاربرد جوهر لیمو می توان به استفاده به عنوان تمیز کننده اشاره کرد که در منازل به کار برده می شود.

میزان اسید سیتریک در نوشیدنی ها

آگاهی از میزان اسید سیتریک موجود در نوشیدنی ها ممکن است در درمان تغذیه ای برای التهاب مثانه، به ویژه در بیماران مبتلا به هیپو سیتاتوریا مفید باشد. سیترات یک مهار کننده طبیعی تبلور ادرار است. دستیابی به غلظت سیترات ادرار درمانی یکی از اهداف کلینیکی در مدیریت پزشکی ورم سنگ کلیه است. نوشیدنی های حاوی اسید سیتریک وقتی به صورت مایعات تهیه می شوند، به حجم کل ادرار افزوده و از اشباع کلسیم می کاهند و ممکن است باعث دفع سیترات ادرار شوند.

آب لیمو و آب آهک منابع غنی اسید سیتریک هستند که به ترتیب حاوی ۴۴/۱ و ۳۸/۱ گرم در اونس هستند. کنسانتره های آب لیمو و آهک به ترتیب حاوی ۱۰/۱ و ۰۶/۱ گرم در اونس هستند. محتوای اسید سیتریک موجود در لیموناد تجاری و سایر محصولات آب میوه به طور گسترده ای متفاوت است و از ۰٫۰۳ تا ۰٫۲۲ گرم در هر اونس است.

آب لیمو حاوی اسید سیتریک است، اما علاوه بر این، حاوی بسیاری از ترکیبات شیمیایی دیگر است. اسید سیتریک خالص در طبیعت رایج است، اما همچنین به دلیل طعم و خاصیت نگهدارنده آن یک افزودنی غذایی رایج است.

اسید سیتریک

اسید سیتریک در طبیعت بسیار رایج است و در واقع سلولهای بدن شما آن را تولید می کنند. سلول های شما در فرآیند سوزاندن ترکیبات مغذی – چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها – برای تولید انرژی، اسید سیتریک تولید می کنند. اسید سیتریک را تقریباً به محض تولید در مراحل بعدی فرآیند واکنش تولید انرژی، تجزیه می کنید. در حالی که اسید سیتریک در غذا طعم مطبوعی دارد، اما ارزش غذایی قابل توجهی ندارد و شما نمی توانید از آن به همان روشی که اسید سیتریک از سلول های شما استفاده می شود استفاده کنید.

آب لیمو

لیمو و آبلیمو یکی از غنی ترین منابع اسید سیتریک طبیعی است. طبق گفته پروفسور گلن لارنس در مقاله خود با عنوان “اورانیوم فقیر و سلامتی”، یک لیمو کامل حاوی حدود ۳ گرم اسید سیتریک است. البته این تا حدودی با اندازه لیمو و رقم متفاوت است. اسید سیتریک موجود در آب لیمو به طعم لیمو ترش کمک می کند. جدا از اسید سیتریک، آب لیمو حاوی چیزهای زیادی از جمله آب، ویتامین ها و مواد معدنی و سایر مولکول های طعم دهنده ترش است.

نتیجه گیری

در نتیجه، همانطور که در بالا اشاره کردیم جوهر لیمو همان اسید سیتریک است. این ماده در محصولات غذایی کاربرد های فراوانی دارد. اسید سیتریک به عنوان یک ماده طعم دهنده و نگهدارنده نیز شناخته می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *