ارزش غذایی مالتودکسترین و فواید آن

اگر به برچسب مواد تشکیل‌دهنده محصولات غذایی توجه کرده باشید، احتمالاً با مالتودکسترین برخورد کرده‌اید. این ماده در بسیاری از غذاهای فرآوری شده در سراسر جهان وجود دارد، حتی غذاهایی که ادعا می‌شود کاملاً طبیعی هستند! ارزش غذایی مالتودکسترین چیست؟ این ماده در کدام خوراکی‌ها یافت می‌شود؟ چه فوایدی برای انسان دارد؟ چرا ورزشکاران از مالتودکسترین استفاده می‌کنند؟ برخی از مردم معتقدند که این ماده برای سلامتی مضر است، آیا این ادعاها حقیقت دارد؟ اگر با پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه  غذایی همراه باشید پاسخ تمام این سوالات را در می‌یابید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت مالتودکسترین نیز می‌توانید همین حالا روی گزینه محصولات کلیک کنید. 

ارزش غذایی مالتودکسترین چیست؟

این ماده یک افزودنی غذایی است، پودری سفید رنگ و نسبتاً بی مزه که در آب حل می‌شود. به تعداد زیادی از محصولات خوراکی اضافه می‌شود زیرا می‌تواند بافت، طعم و ماندگاری آن‌ها را بهبود بخشد. 

‌تولید مالتودکسترین از مواد غذایی نشاسته‌ای از قبیل ذرت، سیب زمینی، گندم، و برنج امکان‌پذیر است. البته ماده اولیه از این محصولات طبیعی به دست می‌آید و سپس تحت فرآوری می‌شود. 

برای تولید این ماده، ابتدا نشاسته در فرآیندی به نام هیدرولیز قرار می‌گیرد. هیدرولیز با کمگ آب، آنزیم‌ها و اسیدها نشاسته را شکسته و آن را به قطعات کوچک‌تر تبدیل می‌کند، در نتیجه پودری سفید متشکل از مولکول‌های قند به وجود می‌آید. 

هشدار برای افراد مبتلا به سلیاک، اگر گندم منبع نشاسته باشد، مالتودکسترین حاوی گلوتن است.  

برای اینکه متوجه کاربردهای این ماده در محصولات خوراکی شوید به فهرست زیر توجه کنید: 

  1. غلیظ کردن غذاها یا مایعات و کمک به اتصال مواد به یکدیگر 
  1. بهبود بافت یا طعم 
  1. کمک به تازگی مواد غذایی و افزایش ماندگاری آ‌ن‌ها 
  1. جایگزینی قند یا چربی در غذاهای کم کالری و فرآوری شده 

ارزش غذایی مالتودکسترین قابل اعتنا نیست یعنی کالری زیادی به بدن نمی‌رساند. البته یک کربوهیدراتی است که به راحتی هضم می‌شود و انرژی را به سرعت تامین می‌نماید. به همین دلیل بسیاری از تولید کنندگان این پودر را به نوشیدنی‌ها و تنقلات ورزشی اضافه می‌کنند. 

برای آشنایی با شرایط فروش مالتودکسترین لطفاً به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید. 

ارزش غذایی مالتودکسترین

کدام خوراکی‌ها حاوی مالتودکسترین هستند؟  

بسیاری از مردم بدون اینکه مطلع باشند هر روز مالتودکسترین میل می‌کنند. خوراکی‌هایی که معمولاً حاوی این افزودنی غذایی هستند عبارتند از: 

  • ماکارونی، غلات پخته شده و برنج 
  • جایگزین‌های گوشت مثل سوسیس و کالباس 
  • نان‌های حجیم 
  • سس سالاد 
  • وعده‌های غذایی منجمد 
  • سوپ‌های آماده 
  • شکر و شیرینی 
  • نوشیدنی‌های انرژی زا و ورزشی 

برخی از تولیدکنندگان نیز مالتودکسترین را به لوسیون‌ها، محصولات مراقبت از مو و خوراک دام اضافه می‌کنند. 

فواید و ارزش غذایی مالتودکسترین

این ماده یک محصول غذایی ارزان و موثر است که قادر است بافت، طعم و ماندگاری غذاها را بهبود بخشد. 

بسیاری از ورزشکاران و افرادی که می خواهند میزان عضله یا وزن بدن خود را افزایش دهند، از محصولات حاوی مالتودکسترین استفاده می‌کنند زیرا منبع سریع انرژی است. 

آیا مصرف مالتودکسترین بی‌خطر است؟

طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده مصرف متعادل این افزودنی غذایی ایمن است و خطری را متوجه سلامتی نمی‌کند. 

اما اگر شخصی هستید که بیش‌از‌حد از خوراکی‌های حاوی ارزش غذایی مالتودکسترین استفاده می‌کنید، احتمالاً رژیم غذایی‌تان سرشار از قند، کم‌فیبر و پر از غذاهای با این حال، اگر فردی از محصولات حاوی این ماده به صورت بیش از اندازه مصرف کند، به احتمال فراوان از رژیم غذایی سرشار از قند، فیبر کم و پر از غذاهای بسیار فرآوری شده پیروی می‌کند. چنین رژیمی شما را در معرض خطر ابتلا به کلسترول بالا، افزایش وزن و دیابت نوع ۲ قرار خواهد داد. 

البته برخی تحقیقات نشان داده که مصرف بیش‌از‌اندازه ارزش غذایی مالتودکسترین خطراتی را برای سلامتی انسان ایجاد می‌کند که عبارتند از: 

ارزش غذایی مالتودکسترین و دیابت

شاخص گلیسمی این ماده حتی از شکر نیز بالاتتر است به این معنی که مصرف آن ممکن است باعث افزایش شدید قند خون و افزایش سطح گلوکز شود. چنین شرایطی برای افراد مبتلا به دیابت یا مقاوم به انسولین، خطرناک است. 

شاخص گلیسمی بالای یک خوراکی به این معنی است که قند موجود در چنین غذایی به سرعت وارد جریان خون شده و توسط بدن جذب می‌شود. در مقابل، کربوهیدرات‌های پیچیده مثل حبوبات و نان گندم کامل سالم‌تر هستند. بدن این غذاها را به کندی جذب می‌کند و این باعث می‌شود افراد برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند. 

ارزش غذایی مالتودکسترین و تاثیر بر باکتری‌های خوب روده

تحقیقات نشان داده که مصر خوراکی‌های حاوی این ماده ممکن است بر تعادل باکتری‌های روده که نقش مهمی در سلامت افراد دارند، تأثیر بگذارد. 

اگرچه مطالعات روی انسان برای تأیید این ادعا ضروری است، تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که مصرف مالتودکسترین تعداد باکتری‌های خوب را کاهش داده و تعداد باکتری‌های مضر را افزایش می‌دهد. در این شرایط ممکن است فرد دچار آسیب‌های روده‌ای و افزایش خطر ابتلا به التهاب روده‌ها شود. 

یک مطالعه جدید نشان داد که مالتودکسترین ممکن است توانایی مقاومت سلول‌ها در برابر باکتری‌های مضر را کاهش دهد. همچنین ممکن است مکانیسم‌های دفاعی روده را در برابر آن‌ها سرکوب نموده و منجر به اختلالات روده شود. 

فروش مالتودکسترین

آلرژی یا عدم تحمل

بسیاری از افزودنی‌های غذایی خطر آلرژی یا عدم تحمل را افزایش می‌دهند. عوارض جانبی این مشکل عبارتند از:  

  • واکنش‌های آلرژیک 
  • افزایش وزن 
  • گاز و نفخ. 

یکی دیگر از عوارض مصرف این ماده بروز بثورات پوستی یا تحریک پوست، آسم، گرفتگی عضلات یا مشکل در تنفس است.  

همان‌طور که در قسمت‌های قبلی گفته شد، منابع اولیه مالتودکسترین شامل ذرت، برنج و سیب زمینی است، اما تولیدکنندگان ممکن است گاهی از گندم استفاده کنند. 

افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن باید به یک نکته مهم توجه کنند؛ اگرچه در فرآیند تولید، بخش زیادی از پروتئین موجود در گندم حذف می‌شود اما مالتودکسترین احتمالاً حاوی مقداری گلوتن است. 

ارزش غذایی مالتودکسترین و مباحث مربوط به اصلاح ژنیتک

ذرت تراریخته، یک ارگانیسم اصلاح شده ژنتیکی است و منبع اصلی مالتودکسترین به شمار می‌رود. سازمان بهداشت جهانی، اعلام کرده که محصولات تراریخته منع مصرف نداشته و ایمن هستند. 

با این حال، حرف‌و‌حدیث‌های زیادی در زمینه این محصولات و خطر آن‌های برای سلامتی مطرح می‌شود. در تولید محصولات تراریخته از آفت‌کش‌های شیمیایی زیادی استفاده می‌شود و احتمال انتقال این سموم از طریق مصرف فرآورده‌های اصلاح ژنتیک وجود دارد. 

بسیاری از مردم بر این باورند که بین خوراکی‌های تراریخته و شرایط مختلف سلامتی از جمله سرطان، مشکلات کلیوی، بیماری آلزایمر، مقاومت آنتی بیوتیکی، آلرژی‌ها و مشکلات مربوط به تولید مثل ارتباط وجود دارد. 

لازم به یادآوری است که شواهد کمی مبنی بر صحت این ادعاها وجود دارد و هیچ مرجع رسمی در جهان این ادعاها را تایید نکرده است. 

سخن پایانی

در این مقاله از پویا ویژن؛ تامین کننده مواد اولیه غذایی تلاش کردیم که به سوالات شما در زمینه ارزش غذایی مالتودکسترین پاسخ دهیم. دانستیم که این ماده در انواع خوراکی‌های نشاسته‌ای مثل ذرت، سیب‌زمینی، برنج و گندم وجود دارد و طی فرایندی به نام هیدرولیز به شکل پودر مالتودکستری در دسترس تولیدکنندگان قرار می‌گیرد. افزودن آن به محصولات غذایی منجر به غلیظ شدن، بهبود بافت و طعم، حفظ و افزایش ماندگاری مواد  غذایی می‌شود. شاخص گلیسمی این ماده بالا است بنابراین مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود. مالتودکسترین کربوهیدراتی است که به سرعت هضم و جذب می‌شود بنابراین در بسیاری از نوشیدنی‌های ورزشی وجود دارد. شما خواننده محترم می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فروش مالتودکسترین و جدیدترین قیمت مالتودکسترین به صفحه محصولات ما مراجعه فرمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *