خواص آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها

اگر می‌خواهید پیری را از خود دور کنید، اگر می‌خواهید قلبتان سالم و بیماری‌ها از شما دور بماند آنتی اکسیدان ها را دریابید.

تأثیر آنتی اکسیدان ها روی پوست

آنتی اکسیدان ها رادیکال‌های آزاد (همان مولکول‌های مخرب و عامل پیری زودرس) را به دام انداخته و به آن‌ها مجال جولان نمی‌دهند. آنتی اکسیدان ها ضد چروک هستند: ویتامین C نقش موثری در ساخت کلاژن پوست دارد و خاصیت ارتجاعی آن را بالا می‌برد. کاروتنوئیدها نیز از آسیب‌های سلولی پیشگیری می‌کنند.

فروش مواد اولیه غذایی

برای این که از این خواص بهره‌مند شوید و پیری را از پوستتان دور کنید اسفناج، کلم، جعفری، فلفل دلمه ای، بروکلی، ماش، گوجه فرنگی، سبزیجات معطر و ادویه ها را بیشتر مصرف کنید. کیوی، پرتقال و مورد صحرایی نیز در بین میوه ها بیشترین آنتی اکسیدان ها را به بدنتان می‌رساند. توصیه می‌کنیم در عین حال از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و مصرف دخانیات بپرهیزید تا پیدایش چین و چروک‌ها به تأخیر بیفتد.

آنتی اکسیدان ها برای قلب و مقابله با سرطان‌ها مفید هستند

این مواد برای سلامتی مفید هستند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ انجام شده است نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های غذایی ویتامین‌ها و مواد معدنی آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به سرطان و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های ناشناخته را در بین مردان به ترتیب ۳۱ و ۳۷ درصد کاهش می‌دهد. البته جالب است بدانید این مکمل‌ها در بین زنانی که به طور طبیعی تغذیه ای سرشار از سبزیجات و میوه ها دارند تأثیری ندارد. میوه ها و سبزیجات منبع اصلی آنتی اکسیدان ها هستند. پس بهتر است برای تضمین سلامتی خود تغذیه‌ی متنوع و سرشار از میوه ها و سبزیجات داشته باشید

مواد غذایی به طور سخاوتمندانه ای آنتی اکسیدان دارند. چند نمونه را بیان می‌کنیم:
در بین سبزیجات: اسفناج، کلم‌ها، بروکلی، چغندر، فلفل دلمه ای، پیاز، ذرت، بادمجان، هویج، گوجه فرنگی و غیره.
در بین میوه ها: آلو خشک، کشمش، مورد صحرایی، تمشک، توت فرنگی، زردآلو، سیب، کیوی، آلو، شاه توت و غیره.
سبزیجات معطر و ادویه ها: زردچوبه، دارچین، رزماری، گیاه مریم گلی، آویشن و غیره.
چای سبز و قهوه: روزانه دو تا سه فنجان از این نوشیدنی‌ها می‌تواند حدود ۶۰ درصد نیازهای روزانه‌ی ما را تأمین کند.
روغن‌های گیاهی: روغن آفتاب گردان، روغن هسته‌ی انگور، روغن ذرت، روغن کلزا، روغن زیتون و غیره آن هم روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری.

وارد کننده مواد اولیه غذایی

آنتی اکسیدان‌ها و رادیکال‌های آزاد

آنتی اکسیدان‌ها در غذا‌های خاصی یافت می‌شوند و ممکن است با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد از برخی از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند. این‌ها شامل آنتی اکسیدان‌های مغذی، ویتأمین‌های A، C و E، و مواد معدنی مس، روی و سلنیوم هستند. اعتقاد بر این است که سایر ترکیبات غذایی رژیمی، مانند فیتوکمیکال‌های موجود در گیاهان، اثرات آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به ویتأمین‌ها یا مواد معدنی دارند. این‌ها آنتی اکسیدان‌ها غیر مغذی نامیده می‌شوند و شامل مواد شیمیایی گیاهی (مانند لیکوپن در گوجه فرنگی) می‌شوند.

خواص دیگر آنتی اکسیدان ها روی سلامتی

تأثیر این مواد روی قوه‌ی بینایی: مصرف مواد غذایی حاوی دو کاروتنوئید به نام زآگزانتین و لوتئین خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری و آب مروارید را به ترتیب ۹۳ تا ۴۷ درصد کاهش می‌دهد. این دو آنتی اکسیدان در ذرت و کلم سبز به میزان زیادی وجود دارد.
تأثیر آنتی اکسیدان ها روی پیری مغز : به عقیده‌ی محققان دانشگاه هاروارد بتاکاروتن (آنتی اکسیدانی که در هویج، زردآلو، انبه، سبزیجات برگ سبز، جعفری وجود دارد) از زوال قدرت درک مربوط به کهولت سن جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید در دوران سالمندی بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و غیره از شما دور باشد از مصرف این مواد غذایی غافل نشوید.

خواص آنتی اکسیدان‌ها برای مبارزه بیماری‌ها

رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها (از جمله بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها) را کاهش دهد. آنتی اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را از سلول‌های بدن پاک می‌کنند و از آسیب ناشی از اکسیداسیون جلوگیری می‌کنند.

بررسی اثر محافظتی آنتی اکسیدان‌ها در سراسر جهان ادامه دارد. به عنوان مثال، مردانی که مقدار زیادی آنتی اکسیدان لیکوپن (موجود در گوجه فرنگی) مصرف می‌کنند، ممکن است کمتر از سایر مردان به سرطان پروستات مبتلا شوند.

لوتئین موجود در اسفناج و ذرت با بروز کمتر تخریب عدسی چشم و کاهش بینایی مرتبط در افراد مسن مرتبط است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *