اثر مولکولی و غلظت های مختلف اسید اسکوربیک بر عملکرد، هضم غذائی و روده ای جوجه های گوشتی

اثر یک پروتئاز خارجی یک مولکولی و غلظت های مختلف اسید اسکوربیک بر عملکرد، هضم غذائی و روده ای جوجه های گوشتی

پروتئازهای برون زا چندین سال است که در تولید مرغ تجاری استفاده می‌شوند، هم به عنوان محصولات تک جزئی و هم به عنوان بخشی از افزودنی های مختلف آنزیمی. این آنزیم ها اثرات مفیدی بر قابلیت هضم اسید آمینه رژیم غذایی ایجاد می کنند. با این حال، در حالی که این اثرات ممکن است مورد توجه قرار گیرند، تحقیقات اخیر نشان داده است که پروتئازهای برون زا طیف وسیعی از اثرات را اعمال می کنند که فراتر از قابلیت هضم پروتئین و اسید آمینه است.

اثرات مفید پروتئاز برون زا بر ترشح موسین، یکپارچگی محل اتصال و سایر ویژگی‌های ایمنی و مورفولوژیکی در جوجه های گوشتی ذکر شده است که تأثیرات آن فراتر از تغییرات ساده در حلالیت و هضم پروتئین رژیم غذایی را نشان می دهد.

اسید اسکوربیک در غذا طیور

اسید اسکوربیک از نظر تغذیه ای به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته شده است، اما همچنین یک عامل مهم برای هیدروکسیلاسیون لیزین و پرولین برای سنتز کلاژن است. اگرچه طیور دارای ظرفیت ابتدایی برای سنتز اسید اسکوربیک هستند، اما ممکن است این امر برای یکپارچگی کلاژن مطلوب در ژنوتیپ های مدرن سریع ناکافی باشد، زیرا ثابت شده است که اسید اسکوربیک یک مکمل برای رشد پرندگان، به ویژه در شرایط استرس زا مفید است.

فروش اسیداسکوربیک

تاثیرات اسکوربیک اسید بر جوجه های گوشتی

در حالی که اثرات اسید اسکوربیک یا پروتئاز برونزا بر عملکرد جوجه های گوشتی، قابلیت هضم مواد مغذی و مورفولوژی روده مثبت و امیدوار کننده به نظر می رسد، اطلاعات کمی در مورد حساسیت احتمالی دوز، به ویژه در مورد اسید اسکوربیک، در مقالات موجود نیست. کار قبلی بر روی یک غلظت رژیم غذایی از اسید اسکوربیک (۲۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم یک محصول اسید اسکوربیک تثبیت شده که حاوی ۳۵۰ گرم در کیلوگرم اسید اسکوربیک است) متمرکز بود.

بنابراین هدف از آزمایش که در اینجا توضیح داده شد، بررسی تأثیر غلظت های درجه بندی شده اسید اسکوربیک (۳۵، ۷۰ و ۱۰۵ میلی گرم بر کیلوگرم؛ داشتن ۱۰۰، ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم از محصول اسید اسکوربیک) بدون یا با پروتئاز برون زا (۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم؛ ۱۵۰۰۰ PROT/کیلوگرم) بر عملکرد و سلامت روده جوجه های گوشتی که از رژیم غذایی مبتنی بر گندم استفاده می کردند. این فرضیه مطرح شد که پروتئاز برون زا و اسید اسکوربیک عملکرد تولید، قابلیت هضم مواد مغذی و سلامت روده را بهبود می بخشند.

وارد کننده اسیداسکوربیک

نتیجه‌گیری

در نهایت، اثر اسید اسکوربیک یا پروتئاز برونزا بر مورفولوژی روده نشان داده شد. هیچ تداخلی (P> 0.05) بین اسید اسکوربیک و پروتئاز برای هیچ یک از پارامترهای اندازه گیری شده وجود ندارد. هیچ تفاوتی (P> 0.05) بین پرندگانی که از PC تغذیه می کردند یا آن‌ها که از NC در مورفولوژی روده تغذیه می کردند وجود نداشت. مکمل اسید اسکوربیک تأثیر محدودی بر مورفولوژی روده داشت و تنها پاسخ مهم آن کاهش خطی عمق دخمه در ژژنوم بود زیرا غلظت اسید اسکوربیک از ۱۰۰ به ۳۰۰ میلی گرم در کیلوگرم افزایش یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *