لسیتین و اثرات ضدالتهاب موضعی زردچوبه 

نقش لسیتین در اثرات ضدالتهاب موضعی زردچوبه 

زردچوبه در همراهی با لسیتین تسکین دهنده درد است 

اگرچه زردچوبه یک ادویه رایج در بسیاری ازغذاها است، اما بسیاری از مردم با تاثیرات آن برای سلامتی آشنا نیستند. تسکین درد آرتریت یکی از این اثرات سلامتی است. زردچوبه، در بسیاری از کشورهای آسیایی و همچنین سایر مناطق گرمسیری کشت می‌شود. یک ماده اصلی در پودر کاری است که در بسیاری از غذاهای هندی و آسیایی رایج است و به عنوان رنگ برای غذاها، پارچه ها و لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

وارد کننده لسیتین

قسمت‌های زیرزمینی گیاه را می‌توان خشک کرد و به صورت کپسول، قرص، عصاره، پودر یا چای درست کرد. ماده فعال اصلی زردچوبه – کورکومین – همان چیزی است که به ادویه رنگ زرد می‌دهد. کورکومین دارای خواص ضد التهابی است و آن را به یک درمان بالقوه برای برخی از شرایط از جمله کاهش درد و افزایش سهولت حرکت در افراد مبتلا به آرتروز تبدیل می‎کند.  

زردچوبه به عنوان یک مسکن 

یک مطالعه نشان داد که مصرف عصاره زردچوبه سه بار در روز با مصرف روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم ایبوپروفن قابل مقایسه است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تأیید این اثرات ضروری است. تحقیقات دیگر نشان می‏دهد که کورکومین ممکن است سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد.

علاوه بر این، ممکن است برخی از علائم آرتریت روماتوئید مانند تورم مفاصل و گرفتگی صبحگاهی را کاهش دهد. سایر زمینه های تحقیقاتی شامل تأثیر کورکومین بر بیماری کرون (بیماری التهابی دستگاه گوارش )، سرطان‌های خاص، افسردگی، دیابت، درد مفاصل و سندرم روده تحریک پذیر است .مصرف حدود ۸ گرم زردچوبه در روز بی‌خطر است، اما دوزهای بالاتر از آن در برخی از افراد باعث ناراحتی دستگاه گوارش می‌شود. 

لسیتین در اثرات ضد التهاب موضعی زردچوبه 

زردچوبه ( Curcuma longa L.) به طور گسترده در طب سنتی استفاده می‌شود. در طب عامیانه ایرانی از مخلوط زردچوبه و زرده تخم مرغ برای التهاب ناشی از دررفتگی و کشیدگی استفاده می‌شود. از آنجایی که لسیتین (یکی از اجزای زرده تخم مرغ) تقویت کننده جذب است، به نظر می‌رسد این فسفولیپید می تواند جذب زردچوبه و اثر ضد التهابی آن را افزایش دهد. به منظور یافتن نقش لسیتین در فرمولاسیون فولکلور، اثرات ضد التهابی پمادهای حاوی عصاره زردچوبه و لسیتین بررسی شده است.

فروش لسیتین

در این بررسی پایه پماد با استفاده از موم زنبور عسل، وازلین، پارافین مایع و اوسرین تهیه شد. سپس عصاره هیدروالکلی زردچوبه (۵/۲ و ۵ درصد) با لسیتین (۵ و ۱۵ درصد) یا بدون لسیتین به پایه پماد اضافه شد. اثر ضد التهابی پمادها در مدل آرتریت موش با استفاده از ادجوانت کامل فروند بررسی شد. به مدت ۲۰ روز روزانه از پمادها بر روی مفاصل ملتهب استفاده شد. در نهایت شاخص آرتریت، غلظت TNF-α و تغییرات هیستوپاتولوژیک مفاصل تعیین شد.

نتایج نشان داد که شاخص آرتریت در همه گروه‌ها کاهش یافته است، اما در گروه‌های زردچوبه ۲٫۵ درصد و زردچوبه ۵ درصد با لسیتین ۱۵ درصد معنی دار بود. TNF-α در همه نمونه‌ها کاهش یافت اما کاهش در زردچوبه گروه ۲٫۵ درصد معنی دارتر بود. تغییرات هیستوپاتولوژیک در گروه های زردچوبه نسبت به گروه پایه پماد به طور معنی داری کمتر بود. پس به نظر می‌رسد که شفادهنده‌های محلی از زرده تخم‌مرغ به‌عنوان چسبنده در فرمولاسیون استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، پماد زردچوبه ۲٫۵ درصد نسبت به سایر فرمولاسیون ها ارجحیت دارد. 

نتیجه‌گیری 

کورکومین موجود در زردچوبه یک ترکیب طبیعی با پتانسیل زیادی برای درمان بیماری است و دارای فعالیت‌های بیولوژیکی متنوعی است که از جمله ویژگی‌های مهم آن اثر ضدالتهابی است. لسیتین نیز یک ماده برای تقویت جذب مواد است که در همراهی کورکوکین موجود در زردچوبه و لسیتین موجود در تخم مرغ التهاب مفاصل کم می‌شود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *