مضرات سدیم سیترات برای بدن چیست؟

مضرات سدیم سیترات برای بدن چیست؟

سیترات سدیم که به اسید سیتریک نیز مشهور است، ماده ای است که در آنتی اسیدها یافت می شود. این پودر کریستالی زرد که طعم شوری هم دارد، معمولاً در مواد غذایی به عنوان تقویت کننده طعم یا ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد در این مقاله به مزایا و مضرات سدیم سیترات اشاره شده است.

عوارض سیترات سدیم در داروها

سدیم سیترات کاربرد پزشکی نیز دارد. در مقاله قبل راجع به مزایا و مضرات سیترات سدیم به تفصیل صحبت شد در این حالت، چند نکته وجود دارد که باید از آنها آگاهی داشته باشید.

سیترات سدیم هنگامی که به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد، مشکلات کلیوی (مانند سنگ کلیه) و اسیدوز متابولیک را درمان می کند. به عبارت ساده، ترکیب اسید اضافی در مایعات بدن است. سیترات سدیم خاصیت قلیایی دارد، از این رو توانایی آن در تثبیت سیستم های بدن که بیش از حد اسیدی هستند، می باشد. 

اگرچه سدیم سیترات معمولاً بی خطر است، خطرات زیادی را به همراه دارد. این دارو با چندین نوع دارو متفاوت، به ویژه با داروهای آلومینیومی سیترات سدیم جلوگیری کنند. ممکن است باعث هیپرناترمیا شود که سدیم اضافی در خون است. علائم هیپرناترمیا شامل خواب آلودگی و ضعف است، در موارد شدید حتی می تواند منجر به تشنج و مرگ شود. در آخر اینکه، از مضرات سدیم سیترات ممکن است باعث ایجاد یک واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. مانند هر دارویی، اگر بیماری دیگری دارید یا قبل از مصرف سدیم سیترات، داروهای دیگری مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

عوارض سیترات سدیم در غذاها

به عنوان یک افزودنی غذایی سدیم سیترات برای شما بد نیست.

هنگام استفاده در مواد غذایی، بعید است عوارض جانبی ایجاد کند، زیرا مقادیر مورد استفاده  در مواد غذایی بسیار اندک است. 

مصرف روزانه سدیم چقدر باید باشد؟

چک کردن سدیم بخشی از پیروی از یک الگوی کلی تغذیه سالم است.

مصرف میوه، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل، پروتئین گیاهی، پروتئین حیوانی بدون چربی و ماهی را جایگزین گزینه های ناسالم کنید. کنید. خوردن این روش به شما در محدود کردن سدیم و همچنین چربی های مضر کمک می کند. اما این باعث نمی شود که مصرف سدیم را کلا کنار بگذارید. سدیم برای بدن لازم است. از مزایا و مضرات سیترات سدیم میتوان به این اشاره کرد که با مصرف سیترات سدیم کمبود سدیم را در بدن جبران کنید. بدن به مقدار کمی سدیم (کمتر از ۵۰۰ میلی گرم در روز) برای عملکرد صحیح نیاز دارد. به علاوه، کلیه های سالم در حفظ سدیم مورد نیاز بدن بسیار عالی هستند.

حتی کاهش مصرف ۱۰۰۰ میلی گرم در روز می تواند فشار خون و سلامت قلب را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

آیا مصرف سیترات سدیم در دوران بارداری بران بدن مضر است؟

مصرف هر چیزی در دوران بارداری باید با احتیاط انجام شود. مواردی که شما هنگام بارداری مصرف می کنید می تواند به جفت شما و در نهایت کودک متولد نشده شما برسد.

از مزایا و مضرات سیترات سدیم سوزش سر دل شکایت شایع در دوران بارداری است، زیرا رحم روی معده و روده منبسط می شود و فشار می آورد. اگر سوزش سر دل را تجربه می کنید، پزشک احتمالاً تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی را برای کمک به شما توصیه می کند. اگر اینها مؤثر نباشند، داروهای بدون نسخه ممکن است به کاهش ناراحتی شما کمک کنند. برخی از داروهای سوزش سر دل، حاوی سدیم سیترات هستند، اما قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید تا مشخص شود که این مزایا از خطرات بالاتر است.

شایع ترین عوارض جانبی همراه با مصرف سدیم سیترات شامل تهوع، استفراغ و اسهال است. اینها می توانند بارداری شما را ناراحت کننده تر کنند، اما اگر این روند ادامه داشته باشد، ممکن است شما نیز از دست دادن مواد مغذی را تجربه کنید. سیترات سدیم همچنین حاوی نمک است که می تواند باعث شود شما آب بیشتری حفظ کنید. احتباس آب در دوران بارداری رایج است و سدیم می تواند وضعیت را بدتر کند.مصرف بیش از حد سدیم در دوران بارداری نیز ممکن است منجر به فشار خون بالا شود، شرایطی که می تواند برای شما و کودک متولد نشده مضر باشد.

اگر پزشک تشخیص دهد که سدیم سیترات برای شما در دوران بارداری مناسب نیست، گزینه های دیگری برای درمان سوزش سر دل وجود دارد.

نتیجه گیری

این مقاله عوارض و خطرات احتمالی سیترات سدیم را مورد بررسی قرار داده است. این ماده چون به مقدار کم در غذاها استفاده می شود، معمولا عوارضی به همراه ندارد. در زنان باردار مصرف این ماده باید با دستور پزشک صورت بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *