آس سولفام چیست؟

آس سولفام چیست؟

افرادی که سعی در کاهش وزن دارند اغلب شیرین کننده های مصنوعی را جایگزین قند می کنند. امروزه یکی از شیرین کننده هایی که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرد، آس سولفام نام دارد. مانند اکثر شیرین کننده ها، آس سولفام بحث برانگیز است. در حالی که برخی مطالعات می گویند شیرین کننده های مصنوعی بی خطر هستند، برخی دیگر ادعا می کنند که برای سلامتی شما مضر هستند و حتی باعث افزایش وزن می شوند. این یک بررسی دقیق از آسسولفام و اثرات آن بر سلامتی است.

آس سولفام پتاسیم – که به آن acesulfame K یا ace K نیز معروف است – یک شیرین کننده مصنوعی است. در اروپا، مردم گاهی اوقات آن را با نام E950 می شناسند. تولیدکنندگان پتاسیم سولسفام را با نام تجاری Sweet One و Sunett به فروش می رسانند. این ماده در حدود ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است و برای ایجاد طعم شیرین به غذا و نوشیدنی بدون افزودن کالری استفاده می شود.

آس سولفام با تحریک گیرنده های طعم شیرین روی زبان کار می کند، بنابراین فرد می تواند از طعم شیرینی بدون مصرف شکر لذت ببرد. تولیدکنندگان معمولاً آسسولفام را با سایر شیرین کننده ها مانند آسپارتام و سوکرالوز مخلوط می کنند. آنها این کار را برای ماسک کردن طعم تلخی که مواد شیرین کننده به خودی خود دارند انجام می دهند. جالب اینجاست که بدن ممکن است مانند سایر مواد غذایی آس سولفام را تجزیه و ذخیره نکند. در عوض، بدن آن را جذب کرده و سپس بدون تغییر از طریق ادرار عبور می دهد.

آس سولفام یک شیرین کننده

آس سولفام یک شیرین کننده بدون کالری است که به مدت ۱۵ سال است در غذاها و نوشیدنی های سراسر جهان استفاده می شود. این ماده، که ۲۰۰ برابر شیرین تر از قند است، از سال ۱۹۸۸ در ایالات متحده در بسیاری از غذاها استفاده می شود.

فروش آسه سولفام

این ماده در محصولات مانند آب نبات، کالاهای پخته شده، دسرهای یخ زده، نوشیدنی ها و دسر استفاده می شود. آس سولفام، که به آن سولفام K نیز گفته می شود، اغلب در ترکیب با سایر شیرین کننده های کم کالری استفاده می شود زیرا باعث افزایش طعم شیرین غذاها و نوشیدنی ها می شود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و سایر سازمان های بهداشتی پیشرو این ماده را برای تمام اقشار مردم بی خطر دانسته اند. بیش از ۹۰ مطالعه ایمنی آس سولفام را نشان داده است. این ماده در حال حاضر در بیش از ۴۰۰۰ غذا و نوشیدنی در حدود ۹۰ کشور جهان استفاده می شود.

روابط ساختاری آس سولفام 

آس سولفام در دو شکل کریستالی فرم I و فرم II وجود دارد که فرم I بر اثر تنش مکانیکی خم می‌شود. این اولین مورد از ترکیبات آلی آلیفاتیک است که دارای یک پدیده خمشی است. فرم I از نظر فیزیکی پایدارتر از فرم II در شرایط محیطی است. 

چرا از آس سولفام استفاده می شود؟

آس سولفام انتخاب بیشتری از غذاهای کم کالری یا قند کم شده را به مصرف کنندگان ارائه می دهد که می تواند به آنها در مدیریت دریافت کالری کمک کند.آس سولفام می تواند در پخت استفاده شود زیرا پایدار است و شیرینی خود را در دمای طبیعی پخت حفظ می کند. این شیرین کننده، که به تنهایی قابل استفاده است، غالباً با سایر شیرین کننده های کم کالری مخلوط می شود.

آیا می توانید با آس سولفام پخت و پز کنید؟

آره. پتاسیم استوکولفام به دلیل پایداری، شیرینی خود را در دمای طبیعی پخت و در ترکیب با مواد اسیدی موجود در غذاها و نوشیدنی ها حفظ می کند.

آس سولفام چگونه ساخته می شود؟

آس سولفام از فرایندی ساخته می شود که شامل تبدیل یک ماده واسطه آلی، اسید استیک و ترکیب آن با ماده معدنی طبیعی، پتاسیم، می شود تا یک شیرین کننده بلوری بسیار پایدار ایجاد شود.

چگونه بدن از آس سولفام استفاده می کند؟

آس سولفام متابولیزه یا ذخیره نمی شود. بعد از مصرف سریع جذب بدن می شود و سریعاً بدون تغییر دفع می شود.

آیا آس سولفام بی خطر است؟

آری. آس سولفام برای تمام اقشار مردم بی خطر و مناسب است. FDA، که سازمان دولتی مسئول تأمین ایمنی همه مواد غذایی است، از سال ۱۹۸۸ در چندین مورد جداگانه، آس سولفام را برای استفاده در بسیاری از محصولات غذایی تأیید کرده است.

آیا زنان باردار می توانند ازآس سولفام استفاده کنند؟

آری. FDA استفاده از آس سولفام را بدون محدودیت برای هیچ قشر از جمعیت تأیید کرد. با این حال، زنان باردار باید در مورد تغذیه خود از جمله استفاده از شیرین کننده های کم کالری توصیه های پزشک خود را دنبال کنند.

آیا افراد دیابتی می توانند از آس سولفام استفاده کنند؟

آری. انجمن دیابت آمریکا گفته است که مصرف شیرین کننده های غیر مغذی مورد تأیید FDA برای افراد دیابتی بی خطر است.

آیا آس سولفام در پوسیدگی دندان نقش دارد؟

خیر. پتاسیم آسولفام در پوسیدگی دندان نقش ندارد. مطالعات نشان می دهد که باکتری های موجود در دهان، آس سولفام را متابولیزه نمی کنند و بنابراین آن را به پلاک یا اسیدهای مضر که باعث پوسیدگی دندان می شوند، تبدیل نمی کنند.

آیا محتوای پتاسیم آس سولفام یک نگرانی بالقوه برای سلامتی است؟

خیر. پتاسیم که در بیشتر غذاها وجود دارد، یک ماده معدنی ضروری برای حفظ سلامتی است. مقدار پتاسیم موجود درآس سولفام پتاسیم بسیار ناچیز است. در مقایسه، اکثر افراد روزانه تقریباً ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی گرم پتاسیم از غذاهای مختلف دریافت می کنند. به عنوان مثال، یک موز حاوی ۴۰۰ میلی گرم است. یک نارنجی ۲۵۲ میلی گرم و یک سیب زمینی شیرین ۳۹۰ میلی گرم پتاسیم.

وارد کننده آسسولفام

آیا افراد واکنش های آلرژیک ناشی از آس سولفام پتاسیم دارند؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که آس سولفام باعث واکنش های آلرژیک شود. طی ۱۵ سال گذشته شیرین کننده در سراسر جهان وجود داشته است، هیچ واکنش آلرژیک اثبات شده ای گزارش نشده است. اگرچه این ماده حاوی گوگرد، یک ماده حساسیت زای شناخته شده است، اما ساختار گوگرد با ساختار سولفیت ها و داروهای سولفا متفاوت است که به عنوان واکنش های آلرژیک شناخته شده اند.

کدام غذاها حاوی آس سولفام هستند؟

آس سولفام یک شیرین کننده مصنوعی بسیار متنوع است که تولید کنندگان در طیف وسیعی از غذاها و نوشیدنی ها از آن استفاده می کنند. برخلاف شیرین کننده های مشابه، مانند آسپارتام، هنگام گرم شدن پایدار است. به دلیل این خاصیت، بسیاری از کالاهای پخته شده حاوی آس سولفام هستند.

نمونه هایی از غذاهای حاوی آس سولفام عبارتند از:

  • نوشیدنی ها، از جمله نوشابه، آب میوه، نوشیدنی های غیر گازدار و الکل

• شیرین کننده ها

• محصولات لبنی

• بستنی

• دسرها

• مربا، ژله و مارمالاد

• کالاهای پخته شده

• خمیر دندان و دهانشویه

• آدامس

• ماست و سایر محصولات شیر

• غلات صبحانه

• سس ها

• چاشنی ها

شیرین کننده های مصنوعی، از جملهآس سولفام، بحث برانگیز هستند. بسیاری از محققان ادعا می کنند که ممکن است مضر باشند.به عنوان مثال، برخی ادعا می کنند که می توانند روند متابولیسم را مختل کرده و در تنظیم اشتها، وزن بدن و کنترل قند خون اختلال ایجاد کنند. برخی منابع همچنین شیرین کننده های مصنوعی را با سرطان ارتباط می دهند. با این حال، طبق انستیتوی ملی سرطان (NCI)، هیچ مدرک محکمی مبنی بر وجود پیوند وجود ندارد.

تأثیر آس سولفام بر سلامتی شما

همانطور که از نام آن پیداست، جایگزین های شکر شیرین کننده هایی هستند که به جای قندهای سنتی استفاده می شوند. برخی از تولیدکنندگان از شیرین کننده ها در محصولات خود به عنوان “ماده طبیعی” یاد می کنند، حتی اگر شیرین کننده فرآوری یا تصفیه شده باشد.

پتاسیم آس سولفام طبیعی نیست. تنها گزینه های واقعی قند طبیعی عبارتند از:

• آب میوه

• شهد

• عسل

• ملاس‌

• شربت افرا

شیرین کننده های مصنوعی مانند آس سولفام محبوب هستند زیرا اغلب به مراتب شیرین تر از قند طبیعی هستند، به این معنی که می توانید در یک دستورالعمل کمتر استفاده کنید. آنها همچنین برخی از مزایای سلامتی را ارائه می دهند.

مزایای آس سولفام 

مزایای شیرین‌کننده‌های غیر مغذی عبارتند از: 

کنترل وزن: آس سولفام ممکن است برای افرادی که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن فعلی خود دارند مفید باشد. شیرین‌کننده‌های غیر مغذی کالری کمی دارند یا اصلاً کالری ندارند. کنترل دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‎‌های حاوی آس سولفام در مقایسه با آن‌هایی که قند اضافه دارند انتخاب کنند، زیرا این شیرین‌کننده‌ها به میزان بسیار کمتری بر قند خون تأثیر می‌‎گذارند. 

پیشگیری از پوسیدگی دندان: آس سولفام باعث ایجاد حفره‌های دندانی نمی‌‎شود. به همین دلیل است که در محصولات بهداشتی دهان مانند دهانشویه و خمیر دندان استفاده می‌شود. طعم مطبوع: این شیرین‌کننده طعم شیرینی را برای کسانی که سعی در کاهش قند‌های افزوده شده در رژیم غذایی دارند که (مستقیم یا غیرمستقیم) با اضافه وزن/چاقی، پیش دیابت، دیابت نوع ۲، التهاب و برخی سرطان‌ها مرتبط است، فراهم می‌‏کند. 

آس سولفام در دارو‌ها 

این شیرین‌کننده مصنوعی در برخی از دارو‌ها مانند دارو‌های زیر به عنوان ماده کمکی کاربرد دارد: 

  • استأمینوفن، کلرفنیرامین، دکسترومتورفان و فنیل افرین، کلرفنیرامین، دکسترومتورفان 
  • بوپرنورفین هیدروکلراید و نالوکسان هیدروکلراید (زیر زبانی) 
  • ستیریزین هیدروکلراید (جویدنی) 
  • لوپرامید هیدروکلراید و سیمتیکون 
  • سوباکسون 
  • زولمیتریپتان (از طریق خوراکی تجزیه‌کننده) 

سرنوشت زیست محیطی آس سولفام 

آس سولفام از طریق ادرار از بدن انسان دفع می‌‎شود و اساساً بدون تغییر وارد فاضلاب می‌‎شود. اگر تخریب ناقص و زمان نگهداری محدود در طول تصفیه فاضلاب مشاهده شود، ممکن است آس سولفام از فاضلاب خانگی از طریق پساب‌های فاضلاب به آب‎‌های سطحی تخلیه شود. 

نکته: شیرین کننده های مصنوعی مانند قند سطح قند خون شما را افزایش نمی دهند. اگر دیابت دارید، قبل از استفاده از شیرین کننده های مصنوعی، با پزشک خود در مورد استفاده از شیرین کننده های مصنوعی صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *