مصرف جهانی اسید سیتریک چه مقدار است؟

در سطح جهانی سیتریک اسید به چه میزان مصرف می شود ؟

مصرف و تولید سالانه اسید سیتریک در جهان

اسید سیتریک، اسید ۲-هیدروکسی پروپان-۱،۲،۳-تری کاربوکسیلیک، یک واسطه اصلی متابولیکی است و نقطه شروع چرخه اسید تری کربوکسیلیک (TCA) است. از نظر حجم تولید و کاربرد، اسید سیتریک یکی از مهمترین محصولات زیستی است.

فروش اسید سیتریک

میزان تولید سالانه اسید سیتریک در جهان در سال ۲۰۰۹ به حدود ۱٫۶ میلیون تن رسیده است. گیاهان مختلف، به ویژه مرکبات مانند لیمو و پرتقال، حاوی مقادیر زیادی اسید سیتریک هستند و اسید سیتریک ماهیت همه گیر دارد زیرا این ماده واسطه ای در متابولیسم هوازی از طریق چرخه TCA است.

به موجب آن کربوهیدرات ها به دی اکسید کربن اکسید می شوند. وجود گسترده اسید سیتریک در چرخه حیوانات و گیاهان اطمینان از ماهیت غیر سمی آن است و امروزه اسید سیتریک توسط کمیته مشترک FAO / WHO مواد افزودنی غذایی پذیرفته شده است.

اسید سیتریک و فرم نمکی آن (سیترات) مواد شیمیایی کالا است و در بسیاری از زمینه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از مدت ها قبل به عنوان یک ماده اسیدی در تولید نوشابه، به عنوان کمک به تنظیم مربا و از راه های دیگر در صنعت شیرینی سازی به دلیل شناخته شدن عمومی آن به عنوان مزه فوف العاده، مزه اسید مطبوع و حلالیت زیاد در آب استفاده می شده است.

از اسید سیتریک به دلیل خاصیت اسید آلی، کلات شدن و بافر کردن، به عنوان یک ماده پیچیده در تصفیه فلزات، به عنوان مونومر برای پلیمرهای عملکردی و / یا زیست تخریب پذیر و به عنوان نرم کننده آب در مواد شوینده استفاده شده است.

امروزه، اسید سیتریک به صورت صنعتی با تخمیر تولید می شود و قارچ رشته ای Aspergillus niger به دلیل بهره وری بالای اسید سیتریک در pH پایین و بدون ترشح محصولات جانبی سمی، منحصراً مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مقاله، ما یک بررسی فعلی از کاربردهای اسید سیتریک در زمینه های صنعتی و تولید اسید سیتریک توسط A. niger ارائه می دهیم.

تولید انحصاری اسید سیتریک از Aspergillus niger

اسید سیتریک یکی از پرکاربردترین اسیدهای آلی است و میزان تولید سالانه آن در سراسر جهان در سال ۲۰۱۶ به ۲٫۱ میلیون تن رسیده است. این ماده به عنوان یک ماده اسید و نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده می شود و همچنین به عنوان یک ماده مرکب و مواد اولیه کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین از اسید سیتریک به عنوان عامل کمپلکس کننده و کلات کننده در تصفیه فلزات، به عنوان نرم کننده آب برای مواد شوینده و همچنین به عنوان ماده بافر کننده در صنایع بهداشتی و دارویی استفاده می شود.

اسید سیتریک به طور انحصاری از طریق تخمیر با قارچ رشته ای Aspergillus niger تولید می شود. تولید صنعتی با استفاده از کربوهیدراتها یا بقایای کشت و صنعت به عنوان سوبسترا توسط سه نوع فرآیند مختلف انجام می شود: تخمیرهای غوطه ور، سطحی و جامد.

مصرف اسید سیتریک و موارد گسترده استفاده از آن

از اسید سیتریک در مخلوط های جوشان و از مونوهیدرات اسید سیتریک در تهیه گرانول های جوشان استفاده می شود.

از مونوهیدرات اسید سیتریک به عنوان هم افزا برای افزایش اثر آنتی اکسیدان ها نیز استفاده می شود. همچنین استفاده از اسید سیتریک فرموله شده و هیدروکسی پروپیل-سلولز جایگزین شده کم منجر به انحلال سریع کاربامازپین از فرم های دوز جامد می شود.

اسید سیتریک در نوشیدنی ها، ژله ها، مربا، مواد نگهدارنده و آب نبات ها برای ایجاد مزه ترش، استفاده می شود. این ماده در آبیاری، در مرکب های خاص، در شیمی تحلیلی برای تعیین P2O5 محلول در سیترات و به عنوان معرف برای آلبومین، موسین، گلوکز و رنگدانه های صفرا مورد استفاده قرار گرفته است.

مصرف اسید سیتریک و دارو‌های حاوی آن

از داروهای حاوی اسید سیتریک در مدیریت خشکی دهان و قلیایی سازی ادرار و جلوگیری از پنهان شدن کاتترهای ادراری استفاده می شود.

اسید سیتریک یکی از ترکیبات محلول های ضد انعقادی سیترات است. و همچنین یک واسطه واکنش پذیر در سنتز شیمیایی است.

همچنین از اسید سیتریک در آماده سازی برای درمان اختلالات دستگاه گوارش و اسیدوز متابولیک مزمن ناشی از نارسایی مزمن کلیه یا سندرم اسیدوز توبولیک کلیه استفاده می‌شود.

در نتیجه …

اسید سیتریک یک ماده پر کاربرد در صنایع مختلف است که تولید و مصرف آن سالانه به ۳ میلیون تن رسیده است. برای تهیه این ماده می توانید با کارشناسان شرکت پویا ویژن تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *