سیترات سدیم چیست؟

سیترات سدیم چیست ؟ در ابتدا لازم است بدانید که این ماده، به عنوان یک گرانول سفید یا پودر کریستالی است. این ماده کمی اسیدی و محلول در آب است، اما در اتانول تقریباً نامحلول است.  در صنایع غذایی و آشامیدنی به عنوان یک عامل طعم دهنده، تثبیت کننده استفاده می شود. این ماده یک بافر و جدا کننده است که از اسید سیتریک به عنوان سیترات سدیم بی آب و سدیم سیترات دی هیدرات یا سدیم سیترات هیدروسید به دست می آید. محصولات کریستالی با تبلور مستقیم از محلول های آبی تهیه می شوند. سیترات سدیم سولفات ۵۷ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر در ۲۵ درجه سانتیگراد، محلول در آب است. در حالی که سدیم سیترات دی هیدرات ۶۵ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر در ۲۵ درجه سانتیگراد محلول در آب است.

سیترات سدیم چیست؟

سیترات سدیم (E331) نمک سدیم اسید سیتریک است. مانند اسید سیتریک، طعم ترش دارد. مانند سایر نمک ها، طعم شور نیز دارد. معمولاً به عنوان نمک ترش نیز شناخته می شود و بیشتر به عنوان یک افزودنی غذایی، معمولاً برای طعم دهنده یا به عنوان نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به نوشیدنی های ورزشی طعم ترش و شور می دهد. باعث کاهش اسیدیته غذاها می شود، بنابراین امکان ترکیب با ترکیبات بسیار اسیدی را فراهم می کند. همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان در مواد غذایی و همچنین یک ماده جداکننده استفاده می شود. به راحتی حل می شود و فوراً عمل می کند. در صنعت داروسازی به عنوان ماده ضد انعقاد و در ادرارآورها استفاده می شود. در صنعت مواد شوینده به عنوان یک افزودنی غیر سمی استفاده می شود. همچنین می تواند به عنوان یک ماده شیمیایی برای تصفیه آب مورد استفاده قرار گیرد. این ماده شیمیایی معمولاً به عنوان تری سدیم سیترات یافت می شود که از آن به عنوان امولسیفایر، تنظیم کننده اسیدیته، ترشح کننده کلسیم و در مواد نگهدارنده استفاده می شود. این اسید دارای کاربرد گسترده ای است زیرا ساختار شیمیایی ساده ای دارد. این ماده به عنوان یک بافر در نوشیدنی های گازدار و برای کنترل ph در مواد غذایی استفاده می شود. باعث ترشح سفید و خامه ای در قهوه می شود. از رسوب مواد جامد هنگام ذخیره در شیر تبخیر شده جلوگیری می کند. در سوپ های خشک، باعث تقویت مجدد آب می شود که باعث کاهش زمان پخت و پز می شود. این ماده به عنوان یک عامل پیچیده برای آهن، کلسیم، منیزیم و آلومینیوم عمل می کند. میزان استفاده معمولی از ۰٫۱۰ تا ۰٫۲۵٪ است.

مترادف سیترات سدیم

 مترادف های کلمه سیترات سدیم چیست ؟

جواب: اسید سیتریک تری سدیم دی هیدرات، سدیم سیترات دی هیدرات تریبریک، تری سدیم سیترات، سدیم سیترات، دی هیدرات، تری سدیم سیترات دی هیدرات

انواع سیترات سدیم چیست ؟

در اصل ۳ نوع  سیترات سدیم وجود دارد

  1.  مونو سدیم سیترات
  2. سیترات دی سدیم
  3. تری سدیم سیترات

تری سدیم رایج ترین نوع  این اسید برای محصولات غذایی است. برای به دست آوردن این اسید، باید قسمت H + اسید سیتریک را از بین ببرید و آن را با یون های Na + جایگزین کنید. از نظر عملی، این ماده شیمیایی عامل مهمی در آزمایشگاههای شیمی بوده است.

سیترات سدیم چیست

خواص

فرمول مولکولی سیترات سدیم چیست ؟ C6H5Na3O7

وزن مولکولی سیترات سدیم چیست ؟ ۲۹۴٫۱۰

دما: در هر درجه حرارت در آب محلول است. اما مقدار محلول در دما تغییر می کند.

بافت: ساختار خود را ندارد، اما در تغییر ساختار عناصر مختلف مانند چرخاندن پنیر خامه ای نقش اساسی دارد.

ظاهر: دانه های سفید جامد دارد که تقریباً شبیه نمک است.

نقطه ذوب: ۱۵۰ درجه سانتیگراد

تراکم: N/A

حلالیت در آب: N/A

جرم دقیق: ۲۹۳٫۹۹۳۹۶۵

توده مونوزوتوپی: ۲۹۳٫۹۹۳۹۶۵

تحمل pH : این ماده شیمیایی توانایی افزودن مقدار pH محلول را هنگام افزودن در آن کمی تغییر می دهد. در نتیجه یک محلول به دست می آید که نسبت به تغییر سطح pH بسیار مقاوم تر است.

هم افزایی با سایر مواد تشکیل دهنده: مهمترین عنصر است که برای فرآیند کروی سازی استفاده می شود. در محلول های مایع بعضی اوقات احتمالاً افزایش کلسیم است که منجر به جمع شدن هیدروکلوئیدها می شود.  از ماده برای به دام انداختن کلسیم اضافی استفاده می شود که هیدروکلوئیدها به درستی هیدراته می شوند.

چگونه از سدیم سیترات استفاده کنیم؟

تعیین محدوده دقیق غلظت برای استفاده عملی از این ماده شیمیایی بسیار دشوار است، زیرا این بستگی به سایر مواد تشکیل دهنده آن محصول نیز دارد. از این ماده باید درحد متوسط ​​استفاده شود، زیرا هم شور و هم ترش است.

همچنین دارای عطر و طعم شور و ملایم تارت است. می تواند به همراه اسید سیتریک برای ساختن بافرهای سازگار با بیولوژیکی مورد استفاده قرار گیرد.

نتیجه گیری

سیترات سدیم، نمک سدیم اسید سیتریک است. کاربردهای متنوعی به خصوص در مواد غذایی دارد.  در سه نوع مونو سدیم سیترات، سیترات دی سدیم، تری سدیم سیترات دیده می شود. از خواص آن می توان به فرمول مولکولی C6H5Na3O7 و ظاهری با دانه های سفید اشاره کرد.از این ماده باید در حد متعادل استفاده کرد، زیرا طعمی هم شور و هم ترش دارد.

1 دیدگاه

  1. تحریریه پویا ویژن گفت:

    با سلام. بله جهت خرید سیترات سدیم به لینک تماس با ما مراجعه فرمایید. با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *