شیرین کننده سوکرآلوز در چه مواد غذایی به کار می رود؟

شیرین کننده سوکرآلوز که برخی آن را با نام Splenda می‌شناسند، نوعی افزودنیِ مصنوعیِ جایگزین شکر است که کالری ندارد. بسیار شیرین است، تقریباً ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر! سازمان غذا و داروی آمریکا برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ شیرین کننده سوکرآلوز را به عنوان یک افزودنی غذایی تایید کرد و این ماده از آن زمان تاکنون محبوبیت زیادی یافته است. 
همیشه بحث و اختلاف نظر بین طرفداران شیرین‌کننده‌های مصنوعی و مخالفین آن داغ است. برخی، محصولاتِ حاوی این مواد را برای سلامتی انسان مضر می‌دانند. در این مطلب از پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه غذایی قصد داریم در مورد مواد غذایی حاوی سوکرالوز صحبت کنیم و پاسخ برخی از سوالات مهم شما در زمینه این شیرین‌کننده مصنوعی را مطرح نماییم. لطفاً برای فروش سوکرآلوز به صفحه محصولات ما مراجعه نمایید.  

شیرین کننده سوکرآلوز چیست؟

اگر تا به حال به برچسب مواد غذایی که مصرف می‌کنید، دقت کرده باشید، نام این افزودنی غذایی را مشاهده کرده‌اید.  
یک شیرین کننده مصنوعی سفید، بی بو و محلول در آب که معمولاً در غذاها و نوشیدنی‌های «بدون قند» و «صفر کالری» مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
بنا بر اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، ۶۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر سفره است و به طرزی استثنایی، پایدار است. به این معنی که محصولات حاوی سوکرآلوز در شرایط و دماهای گوناگون، شیرین باقی می‌مانند. 

همه‌ی غذاهای بدون قند و رژیمی مانند بستنی‌های بدون قند، میوه‌های کنسرو شده، سس‌های رژیمی سالاد ، آدامس‌ها، بیسکوییت‌های رژیمی و نوشیدنی‌ها اغلب حاوی سوکرالوز هستند. 

شیرین کننده سوکرآلوز

شیرین کننده سوکرآلوز چگونه تولید می‌شود؟

فرآیند تولید این ماده شامل مراحل متعددی است. برای ایجاد این شیرین کننده مصنوعی، سه گروه هیدروکسیل در مولکول قند به طور انتخابی جایگزین سه اتم کلر می‌شوند. 

 این تغییر مولکولی منجر به ایجاد شیرین کننده‌ای پودری و فوق‌العاده شیرین با کالری صفر می‌شود که ما آن را به عنوان سوکرآلوز یا اسپلندا می‌شناسیم. 

کدام محصولات حاوی این شیرین کننده سوکرآلوز هستند؟

اگر به مواد غذایی موجود در فروشگاه‌ها دقت کنید می‌بینید که بسیاری از اقلام بسته‌بندی شده‌ی خوراکی حاوی این ماده هستند. از آنجایی که این ماده بسیار پایدار است، در مواد غذایی و نوشیدنی‌های مختلف یافت می‌شود. این محصولات عبارتند از: 

  • نوشابه‌های رژیمی 
  • آدامس بدون قند 
  • ژلاتین بدون شکر 
  • سس سالاد 
  • جایگزین‌های شربت افرا 
  • شربت قهوه طعم دار 
  • سس‌های باربیکیو 
  • مرباهای بدون شکر رژیمی 
  • انواع کیک و بیسکوییت 
  • آب نبات بدون قند 
  • دسرهای منجمد 

محصولاتی که برچسب «بدون قند» یا «رژیمی» دارند معمولاً حاوی سوکرالوز هستند. پویا ویژن؛ وارد کننده سوکرآلوز است، شما می‌توانید با مراجعه به صفحه محصولات از شرایط ویژه فروش  سوکرآلوز مطلع شوید. 

آیا شیرین کننده سوکرآلوز برای سلامتی مضر است؟

شکر ماده‌ای است که اکثر افرادی که قصد کاهش وزن دارند، از آن اجتناب می‌کنند. بنابراین خوراکی‌های رژیمی و کم کالری جایگزین مناسبی به نظر می‌رسند، درست است؟ 
طبق گزارش ها، سازمان غذا و داروی آمریکا بیش از ۱۱۰ مطالعه‌ی مربوط به ایمنیِ سوکرالوز را بررسی کرده است و بی‌خطر بودن آن را تایید نموده است اما آزمایشات جدید این ادعا را اثبات نمی‌کند. به عنوان مثال: 

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که افزایش مصرف سوکرالوز احتمالاً می تواند منجر به اختلالات متابولیک شود. 
اخیراً، یک مطالعه منتشر شده در مجله سم شناسی و سلامت محیطی نشان داد که سوکرالوز حاوی ماده شیمیایی است که ممکن است DNA سلول‌های شما را تجزیه کند  

علاوه بر این، پس از تجزیه و تحلیل بیشتر، محققان دریافتند که سوکرالوز قادر است بر سلامت روده شما تأثیر منفی بگذارد. به چه دلیل؟ مواد شیمیایی موجود در این شیرین کننده می‌تواند به پوشش روده شما آسیب برساند و باعث نفوذپذیری و «نشتی» آن شود. 

همان‌طور که می‌بینید، بین نتایج این تحقیقات و نظر سازمان غذا و داروی آمریکا، تناقض‌های زیادی وجود دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم که از مصرف شیرین کننده سوکرآلوز در صورت امکان اجتناب نمایید. آیا به صفحه محصولات پویا ویژن؛ تامین کننده مواد اولیه غذایی مراجعه کرده‌اید؟ قیمت سوکرالوز را می‌توانید از طریق این صفحه مشاهده فرمایید. 

آیا سوکرالوز باعث افزایش وزن می‌شود؟

همان‌طور که گفته شد، شیرین کننده‌های صفر کالری در میان افرادی که رژیم دارند محبوب هستند. اما یک سوال بسیار مهم در اینجا مطرج می‌شود: آیا این مواد واقعاً به کاهش وزن و یا حفظ تناسب اندام کمک می‌کنند؟ 

محققین هنوز برای این سوال پاسخی نیافته‌اند. البته برخی از مطالعات نشان می‌دهد که هیچ ارتباطی بین شیرین کننده‌های کم کالری و افزایش وزن وجود ندارد. در عین حال، نتایج برخی دیگر از مطالعات، برعکس است و نشان می‌دهد که مصرف این مواد، میل و اشتها به غذا را افزایش می‌دهد. 

یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان داد که بین مصرف شیرین کننده سوکرآلوز و افزایش میل به غذا و احساس گرسنگی ارتباط مشخصی وجود دارد. افرادی که از محصولات حاوی این شیرین‌کننده استفاده کرده بودند، بیشتر از افرادی که نوشیدنی‌های شیرین حاوی قند طبیعی نوشیده بودند، میل به غذا داشتند. 

شیرین کننده سوکرآلوز و افزایش ولع به قند

حتماً شنیده‌اید که شکر اعتیاد آور است، به احتمال فراوان این نکته در مورد شیرین کننده‌های مصنوعی نیز صدق می‌کند. از طرفی، مصرف جایگزین‌های شکر منجر به ایجاد تغییرات در باکتری‌های روده می‌شود همان باکتری‌هایی که وظیفه ذخیره چربی را بر عهده دارند. 

متاسفانه، نتایج تحقیقاتی که در یک مجله معتبر پزشکی و زیست‌شناسی منتشر شده نشان می‌دهد که: مصرف محصولات حاوی شیرین کننده باعث ایجاد سیری و قطع هوس شیرینی نمی‌شود. 

از سوی دیگر، شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند سوکرالوز طعم شیرین بسیار قوی دارند، بنابراین مصرف آن‌ها میل به خوراکی‌های شیرین را تشویق نموده و اعتیاد‌آور هستند. 

تاثیر مصرف شیرین کننده سوکرآلوز بر قند خون

وقتی قند طبیعی می‌خورید، بدن انسولین ترشح می‌کند تا سطح قند خون شما را تثبیت نماید. از طرفی، برخی از افراد تصور می‌کنند که جایگزین‌های قند، مثل سوکرالوز، سطح انسولین یا قند خون را در افراد سالم افزایش نمی‌دهند. 

 اما، نتایج مطالعه علمی اخیر چیز متفاوتی را نشان داد. در این مطالعه که در مجله مراقبت از دیابتی‌ها منتشر شد، آمده است: سطح قند خون و انسولین در افراد چاق با مصرف سوکرالوز افزایش یافت.  

در مطالعات جدیدتر، سوکرالوز پاسخ انسولین به قند را زمانی که ده دقیقه قبل از گلوکز مصرف ‌شد، افزایش داد. پاسخ انسولین بدن به شیرین کننده‌ها چیزی است که به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. به طور کلی، مطالعات بیشتری برای دانستن اثرات سوکرالوز بر قند خون مورد نیاز است. 

فروش سوکرآلوز

سخن پایانی

شیرین کننده سوکرآلوز یک افزودنی غذایی بحث برانگیز است که می‌تواند بر ترشح انسولین، متابولیسم و ​​هوس‌های شیرینی تأثیر بگذارد. 

 نتایج مطالعات علمی اخیر نگرانی‌هایی را در مورد مصرف این ماده ایجاد کرده است. مطالعات و دستورالعمل‌های جدید از سازمان‌های مختلف سلامت نشان می‌دهد که این شیرین‌کننده ممکن است بر سلامتی شما تأثیر زیادی بگذارد. 

 هنگام خرید خوراکی‌های شیرین لازم است که با مطالعه برچسب مواد غذایی از میزان شیرین کننده‌های مصنوعی مطلع باشید. پویا ویژن؛ تامین کننده‌ی دارای مجوز سوکرآلوز در ایران است، شما می‌توانید از طریق صفحه محصولات از جدیدترین روش‌های خرید سوکرآلوز مطلع شوید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *