پویا ویژن

فواید و مضرات آسه سولفام

وارد کننده آسسولفام

خواص و زیان های آسه سولفام

آسه سولفام تا ۲۰۰ برابر منبع شیرین تر از قند سفره است، اما پتاسیم سولسفام دارای طعم ترشی است. این ماده که به عنوان acesulfame K یا Ace-K نیز شناخته می شود، یک ماده شیرین کننده بدون کالری است که در محصولات بدون قند یافت می شود. به تنهایی، این یک پودر کریستال سفید با طعم کمی تلخ است. به دلیل این طعم، اغلب با سایر شیرین کننده ها مانند سوکرالوز (که در اسپلندا استفاده می شود) یا آسپارتام (که در Equal استفاده می شود) مخلوط می شود – هر دو در نوع خود بحث برانگیز هستند.

آسه سولفام را می توان در نوشابه ها، نوشیدنی های پروتئینی، مخلوط های نوشیدنی، دسرهای منجمد، کالاهای پخته شده، آب نبات، آدامس و شیرین کننده ها یافت.سازمان غذا و دارو (FDA) با استفاده از Ace-K در نوشیدنی های غیر الکلی در سال ۱۹۹۸ تأیید کرد و باعث افزایش مصرف کننده در معرض این ماده شد. اگرچه توسط FDA بی خطر تلقی می شود، اما برخی اطمینان دارند که اثرات سلامتی آن بالقوه خطرناک است.

آسه سولفام و فواید مهم آن در زندگی روزمره

در سال ۱۹۶۷ توسط Hoechst AG کشف شد، سولسفام پتاسیم (که به آسه سولفام نیز معروف است) یک شیرین کننده با شدت بالا و غیر کالری است.

تقریباً ۲۰۰ برابر شیرین تر از ساکارز است. آسه سولفام طعمی شیرین و لذیذ، به سرعت قابل درک و شیرین دارد که ماندگاری ندارد و طعم و مزه آن باقی نمی ماند. آسه سولفام K توسط بدن متابولیزه نمی شود و بدون تغییر دفع می شود.

آسه سولفام در حال حاضر در هزاران غذا، نوشیدنی، بهداشت دهان و محصولات دارویی در حدود ۹۰ کشور جهان استفاده می شود. این ماده در میان شیرین کننده ها، دسرها، پودینگ ها، کالاهای پخته شده، نوشابه، آب نبات و غذاهای کنسروی موجود است.

در ایالات متحده آمریکا، آسه سولفام در دسامبر سال ۲۰۰۳ تصویب شد. این ماده برای استفاده در بسیاری از محصولات عذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

فواید

به کاهش کالری کمک می کند – از آنجایی که آسه سولفام متابولیزه نمی شود، کالری دریافت نمی کند. با جایگزینی آسه سولفام به جای شکر در غذاها و نوشیدنی ها، می توان میزان کالری را به میزان قابل توجهی کاهش داد، یا در بعضی از محصولات، عملاً از بین برد.

در دمای بالا ثابت می ماند – طعم شیرین آسه سولفام در حین پخت بدون تغییر باقی می ماند. حتی در دمای فر بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد، acesulfame  هیچ نشانه ای از تجزیه یا از دست دادن طعم شیرین خود را نشان نمی دهد. نوشیدنی های حاویacesulfame  نیز می توانند در شرایط طبیعی پاستوریزاسیون بدون از دست دادن شیرینی پاستوریزه شوند.

ماندگاری عالی – آسه سولفام دارای درجه پایداری بالایی در محدوده وسیعی از pH و شرایط نگهداری دما است.

طعم شیرین دارد –آسه سولفام طعم شیرینی دارد که و ماندگار نیست. آسه سولفام به طور کلی هیچ نوع طعم و مزه در غذاها و نوشیدنی های غیر الکلی را نشان نمی دهد.

هم افزایی – آسه سولفام می تواند اثر شیرین سازی هم افزایی را در صورت ترکیب با سایر شیرین کننده های غیر مغذی فراهم کند.

پوسیدگی دندان را تقویت نمی کند – آسه سولفام به پوسیدگی دندان کمک نمی کند.

مفید در رژیم های دیابتی – مطالعات نشان داده است که آآسه سولفام هیچ تاثیری بر روی گلوکز، کلسترول یا تری گلیسیرید ندارد. افراد مبتلا به دیابت ممکن است محصولات حاوی acesulfame را در رژیم غذایی متعادل خود بگنجانند.

فواید آسه سولفام در زندگی روزمره

آمریکایی ها به طور مداوم در جستجوی محصولات خوش مزه و کم کالری برای مصرف به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم هستند. بررسی های اخیر نشان می دهد که مصرف کنندگان آگاه از کالری غذاهای کم کالری و نوشیدنی اضافی می خواهند.

تولید و تأیید انواع شیرین کننده های کم کالری بی خطر، جایگزین های چربی و سایر مواد کم کالری به رفع این تقاضا کمک می کند. در دسترس بودن چندین ماده کم کالری به تولیدکنندگان مواد غذایی این امکان را می دهد تا مناسب ترین ماده یا ترکیبی از مواد را برای یک محصول خاص انتخاب کنند.

هنگامی که آسه سولفام با سایر شیرین کننده های کم کالری ترکیب می شود، آنها یکدیگر را تقویت می کنند به طوری که ترکیبات از مجموع شیرین کننده های جدا ،به طور قابل توجهی بهبود یافته و شیرین تر می شوند.

آزمایش آسه سولفام عملکرد خوبی در آب میوه ها، آماده سازی میوه ها و محصولات لبنی نشان داده است. این ماده همچنین یک شیرین کننده عالی برای استفاده در کالاهای پخته شده است، بازاری که ظرفیت بالایی برای شیرین کننده های کم کالری دارد و برای استفاده در خمیر دندان، دهانشویه ها و داروسازی مناسب است. طعم خوب، پایداری و حلالیت آسه سولفام آن را برای محصولات بی شماری مناسب می کند.

در دسترس بودن انواع شیرین کننده های کم کالری، بازار را گسترش می دهد تا محصولاتی را با طعم بهتر، افزایش ثبات، هزینه های تولید پایین تر و در نهایت انتخاب های بیشتر برای مصرف کننده فراهم کند.

عوارض جانبی

منتقدان چندین نگرانی دیگر درباره سلامتی در مورد شیرین کننده های مصنوعی از جمله آسه سولفام را مطرح کرده اند. به عنوان مثال، برخی فکر می کنند که مصرف زیاد روزانه نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی می تواند باعث زایمان زودرس شود.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف این شیرین کننده در دوران بارداری می تواند بر اولویت فرزندان برای غذاهای شیرین تأثیر بگذارد. یک مطالعه طولانی مدت بر روی موش ها نشان داد که آسه سولفام با اختلالات عصبی و کاهش عملکرد مغز ارتباط دارد.

آیا آسه سولفام برای شما مضر است؟

شیرین کننده های مصنوعی مانندآسه سولفام بحث برانگیز هستند، زیرا محققان بارها آنها را به عنوان ماده مضر توصیف می کنند.

در حالی که برخی از مطالعات ادعا می کنند که شیرین کننده های مصنوعی بی ضرر هستند، برخی دیگر نشان می دهند که آسه سولفام حتی در کمترین دوزها مضر است.

افراد در درجه اول شیرین کننده ها را به این دلیل مصرف می کنند که امیدوارند از افزایش وزن جلوگیری کنند.

با این حال، مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس در سان آنتونیو دریافت که مصرف نوشیدنی های صفر و رژیمی احتمال افزایش وزن را ۴۷ درصد افزایش می دهد.

دکتر شارون فاولر، که رهبری این مطالعه را بر عهده داشت، نتیجه گرفت که شیرین کننده های مصنوعی بیش از آنکه برای مقابله با مقابله با اپیدمی چاقی فعلی باشد، علتی هستند.

این امر همچنین توضیح می دهد که از زمان تأیید بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی، چاقی کلی به طور پیوسته بدتر شده است.

شیرین کننده های مصنوعی و خطر چاقی

اما شیرین کننده های مصنوعی فقط خطر چاقی را افزایش نمی دهند. ابتکار بهداشت زنان ۵۹،۶۱۴ زن را در طول ۸٫۷ سال دنبال کرد.

بدین ترتیب، دریافت که شرکت کنندگانی که روزانه دو یا چند نوشیدنی قند صفر می نوشند ۳۰ درصد بیشتر در معرض حوادث قلبی عروقی قرار دارند.

بعلاوه، خطر آترواسکلروز در مطالعات جوامع (ARIC) نشان داد که سندرم متابولیک ۳۴ درصد بیشتر در بین مصرف کنندگان شیرین کننده است.

علاوه بر این، یک مطالعه اخیر نشان می دهد که آسه سولفام می تواند فلور روده سالم را برهم زده و باعث چاقی و التهاب شود.

علاوه بر FDA، مقامات اروپایی آسه سولفام را مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی برای انسان مضر طبقه بندی نکرده اند. اما توجه داشته باشید که قبل از مصرف راجب آن تحقیق کنید.

خلاصه

برخی از منتقدان هنوز معتقدند که مطالعات روی آسه سولفام به اندازه کافی خوب نیستند و دانشمندان نمی توانند اطمینان داشته باشند که در دراز مدت آسیبی نخواهد دید.

در همان زمان، مطالعات طولانی مدت بر روی حیوانات نشان داده است که آنها می توانند دوزهای بسیار بالا را تحمل کنند و FDA بیان می کند که مصرف آسه سولفام بی خطر است.

هنگام تصمیم گیری در مورد قرار دادن یک غذای جدید در رژیم غذایی خود، از جمله مواد شیرین کننده، صحبت با یک متخصص بهداشت یا یک متخصص تغذیه می تواند شما را کمک کند.