اهمیت شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی در زندگی

در این مجلۀ آموزشی همراه ما باشید تا از اهمیت شیرین کننده های مصنوعی در زندگی برای‌تان بگوییم. 

امروزه بسیاری از افراد سعی می‌کنند، مصرف قند را به دلیل دیابت و افزایش وزن کاهش دهند و در تلاش برای انجام این کار، به شیرین‌کننده‌های کم کالری روی می‌آورند. یک غذا را نمی‌توان فقط به دلیل طعم دلپذیرش، وسوسه ‌انگیز تلقی کرد. ظاهر خوب، رنگ و بافت جذاب نیز اهمیت دارد و شیرین‌کننده‌های کم کالری همۀ این فواید را برای ما فراهم می‌کنند. ما در این مقاله از وبلاگ پویاویژن شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با این محصولات بیشتر آشنا خواهیم کرد. 

شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی دقیقاً چیست؟

این مواد، جایگزین‌های قند مصنوعی و بسیار شیرین‌تر از شکر سفره هستند. شکر در هر قاشق چای خوری حدود ۲۰ کیلو کالری دارد، در حالی که شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی کالری‌شان تقریباً صفر است. شناخته‌شده‌ترین شیرین‌ کننده‌ های کم کالری عبارتند از: ساخارین، آسپارتام، سوکرالوز، نئوتام، استویا و آسه سولفام. 

پویاویژن، یک وارد‌ کننده شیرین‌ کننده مصنوعی ممتاز و مطرح است که محصولات خود را به تامین ‌کننده مواد اولیه غذایی به فروش می‌رساند. 

تاریخچه

اولین شیرین‌ کننده کم کالری، ساخارین بود که در دهه ۱۸۷۰ توسط محققانی که به دنبال مشتقات قطران زغال سنگ بودند، ساخته شد. به طور تصادفی، آن‌ها متوجه شدند که محصولات جانبی آن‌ها شیرین است. طولی نکشید که سازندگان مواد غذایی به سمت ساخارین روی آوردند؛ زیرا ساخت آن در آزمایشگاه ارزان‌تر، شیرین‌تر و قابل اطمینان‌تر از شکر بود که نیاز به برداشت داشت. انواع دیگر شیرین‌ کننده‌ها به دنبال این ماده تولید شدند. این باعث شد که آن‌ها جزء اصلی فرهنگ جدید رژیم غذایی قرار بگیرند.

در حال حاضر شش شیرین‌ کننده با مصرف بالا توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تأیید شده است که به طور فزاینده‌ای و در تعداد شگفت‌انگیزی از مواد غذایی در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها، از نوشابه‌های رژیمی گرفته تا وعده‌های غذایی منجمد و تنقلات خوش طعم، کاربرد دارند. از بین بیش از ۸۵ هزار ماده غذایی خریداری شده، ۱ درصد حاوی شیرین‌کننده‌های بدون کالری و ۶ درصد حاوی ترکیبی از شکر و شیرین‌ کننده‌های بدون کالری است. 

شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی

انواع مختلف شیرین کننده های کم کالری

دو نوع شیرین کننده مصنوعی وجود دارد. آن‌هایی که کالری دارند و آنهایی که کالری ندارند. 

شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی با کالری

الکل‌های قندی، شیرین کننده‌های با کالری هستند. آن‌ها نسبت به قند سفره کالری کمتری داشته و تنها تأثیر کمی بر سطح گلوکز خون شما دارند. مانند سوربیتول، زایلیتول، مانیتول، لاکیتول، ایزومالت و ارتریتول. مصرف بیش از ۱۰ گرم از این شیرین کننده‌ها در روز ممکن است باعث، اسهال، نفخ و ناراحتی معده شود. 

شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی بدون کالری

این دسته، تاثیری بر سطح گلوکز خون ندارند. آن‌ها اغلب در مقادیر بسیار کم استفاده می‌شوند؛ زیرا می‌توانند ۳۰ تا ۳۰۰۰ برابر، شیرین‌تر از شکر سفره باشند. پس اگر به دنبال راهی برای کاهش مصرف قند هنگام فروش مواد اولیه غذایی هستید، در ادامه، با ما مزایا و معایب شیرین‌ کننده‌های کم کالری آشنا می‌شوید. 

شش فایده مهم شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی

انواع مختلفی از شیرین کننده‌ها در دسترس هستند که می‌توانند برای اهداف مختلف استفاده شوند. برای شما مهم است که بسته به اهداف و ترجیحات شخصی خود تصمیم بگیرید که کدام یک از آن‌ها برای شما مناسب هستند. ما در ادامه به شش فایده مهم آن‌ها اشاره خواهیم کرد: 

۱. یک محصول مؤثر برای افراد مبتلا به دیابت است.

شیرین‌ کننده‌های کم کالری برای افراد مبتلا به دیابت یک موهبت است. نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین، می‌تواند جایگزین آسانی برای کسانی باشند که به طور منظم نوشابه مصرف می‌کنند و می‌خواهند مصرف قند خود را کاهش دهند. 

۲. شیرین‌ کننده‌های کم کالری می‌توانند طبیعی باشند.

حتی اگر شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی، یک جایگزین قند به صورت مصنوعی هستند، می‌توان آن را از مواد طبیعی نیز تولید کرد. از آنجایی که آن‌ها بسیار شیرین‌تر از شکر واقعی می‌باشند، جایگزینی جذاب برای کسانی هستند که نگرانی‌های مربوط به وزن، دیابت یا سایر نیاز‌های پزشکی دارند. این به دلیل کالری تقریباً صفر ارائه شده توسط آن‌ها است. 

۳. کالری دریافتی را کاهش می‌دهند.

با کالری تقریباً صفر، شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی وقتی به طور منظم مصرف شوند، کالری دریافتی را محدود می‌کنند. به عنوان مثال، اگر یک لیوان آبمیوه حاوی ۵ قاشق چای خوری شکر باشد، ۱۰۰ کالری در رژیم غذایی اضافه می‌کند. جایگزینی این قند با یک شیرین‌ کننده مصنوعی باعث کاهش کالری می‌شود. 

۴. برای استفاده، به آسانی در دسترس هستند.

به دلیل خواص متقابل آن مانند شکر، کنسرو و بسته‌ بندی آن‌ها را در انواع آبنبات، مواد پخته شده، مربا، ژله، محصولات لبنی و نوشیدنی‌های گازدار پیدا خواهید کرد. 

۵. باعث بهبود سلامت دهان و دندان می‌شوند.

مصرف بیش از حد قند باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، در این حالت باکتری‌ها در بین دندان‌ها رشد می‌کنند و در نتیجه به سلامت دهان و دندان آسیب می‌رسانند. برخلاف قند‌ها، شیرین‌ کننده‌های کم کالری با باکتری‌های موجود در دهان شما واکنش نشان نمی‌دهند. این بدان معنی است که آن‌ها اسید تشکیل نمی‌دهند و باعث پوسیدگی دندان نمی‌شوند. 

۶. شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی در انواع متنوعی موجود هستند.

بسیاری از شیرین‌ کننده‌های کم کالری مانند آسه سولفام-K، آسپارتام، ساخارین، سوکرالوز و استویا در بازار به فروش می‌رسند. 

وارد کننده شیرین کننده مصنوعی

مضرات شیرین‌ کننده‌های کم کالری

مصرف صحیح مواد غذایی اثرات مثبتی برای سلامتی دارند، اما در صورت مصرف نادرست ممکن است عوارض و مضراتی برای بدن به وجود بیاید. شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و اگر به صورت متعادل و صحیح مصرف شوند، باعث بهبود کیفیت محصولات غذایی می‌گردند و برای ما مضر نخواهند بود. 

ممکن است طعم ترش یا تلخ داشته باشند.

برخی از مواد، پس از استفاده در محصولات غذایی، طعمی ترش یا تلخ از آن‌ها باقی می‌ماند. بسیاری از مردم ممکن است طعم آن را پس از خوردن بسیار ناخوشایند بدانند. افرادی که به طور منظم این ماده را مصرف می‌کنند، طعم‌های دیگر را در غذا‌های طبیعی به راحتی نمی‌پذیرند. 

خاصیت غلظت دهندگی ندارند.

برخلاف شکر طبیعی، شیرین‌ کننده‌های کم کالری باعث غلظت مواد غذایی نمی‌شوند. قبل از افزودن آن‌ها به کیک‌ها یا شیرینی، بهتر است در مورد‌شان به خوبی تحقیق کنید. 

ممکن است سرطان‌زا باشند.

مصرف زیاد این مواد، با خطر بیشتر ابتلا به سرطان مرتبط است. ‌به عنوان مثال ساخارین به طور بالقوه ناامن در نظر گرفته می‌شوند. همچنین، مطالعات نشان داده است که شیرین‌ کننده‌های کم کالری ممکن است سطح کلسترول، مشکلات عصبی، سندرم متابولیک و اثرات بد بر متابولیسم کبد را افزایش دهند. 

ممکن است باعث مشکلات گوارشی شوند.

حرکات شل، نفخ یا گاز‌های مکرر شایع‌ترین عوارض جانبی است که به دلیل مصرف منظم شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی مشاهده می‌شود. 

هر چیزی بیش از حد مضر است.

شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی مانند هر چیز دیگری باید در مقادیر محدود مصرف شوند. بسیاری از محصولات غذایی حاوی شیرین‌ کننده‌های کم کالری در مقادیر زیاد می‌توانند برای بدن بسیار مضر باشند. 

ممکن است باعث افزایش وزن شوند.

بسیاری از مردم شیرینی را با تعداد کالری‌هایی که در روز مصرف می‌کنند اشتباه می‌گیرند. از این رو، غذا‌های طبیعی سالم با غذا‌های شیرین شده مصنوعی جایگزین می‌شوند که به نوبه خود باعث چاقی می‌شوند. اما این را هم بهتر است بدانید که ممکن است شیرین‌ کننده‌های کم کالری اشتها را افزایش دهند. 

دارای ترکیبات شیمیایی مختلف هستند.

به دلیل ترکیبات شیمیایی و خواص متفاوت این محصولات، رنگ و بافت شیرینی یا محصولات نانوایی شما تغییر می‌کند. فرآورده غذایی نهایی در بسیاری از مواقع رنگ روشن‌تری دارد یا ممکن است به دلیل عدم ظرفیت نگهداری رطوبت شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی از نظر ظاهری خشک‌تر یا متراکم‌تر باشند. این به نوبه خود فساد‌پذیری غذا را کاهش می‌دهد. 

مصرف شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی توسط کودکان

متابولیسم این مواد در کودکان سالم مانند بزرگسالان سالم یکسان است و محققان به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف این محصولات برای بزرگسالان و کودکان بی‌خطر است. درست مانند بزرگسالان، تنها استثنا برای کودکان مبتلا به PKU است که باید از مصرف فنیل آلانین خودداری یا آن را محدود کنند. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که کودکان به طور منظم نوشیدنی‌های حاوی شیرین‌ کننده‌های کم کالری را مصرف نکنند، به جای آن آب و سایر نوشیدنی‌های شیرین نشده مانند شیر ساده را توصیه می‌کند.

تنها یک استثنا در این زمینه وجود دارد و آن هم برای کودکان مبتلا به دیابت ایجاد شده است که مدیریت قند خون آن‌ها ممکن است با مصرف نوشیدنی‌های شیرین کم کالری به جای انواع شیرین شده با قند، مفید باشد. 

مصرف شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی توسط زنان باردار و شیرده  

طبق گفته FDA و EFSA، مصرف شیرین‌ کننده‌های کم کالری، از جمله آسپارتام، در ADI برای زنان باردار یا شیرده ایمن می‌باشد. تحقیقات نشان داده است که این مواد هیچ اثر نامطلوبی بر مادران باردار یا شیرده یا روی جنین ندارد. پس از مصرف به سرعت به اسید‌های آمینه فنیل آلانین و آسپارتیک اسید و مقدار کمی متانول متابولیزه می‌شود؛ بنابراین، در شیر مادر وجود ندارد. 

نتیجه‌گیری

مزایا و معایب شیرین‌ کننده‌ های مصنوعی نکات کلیدی را ارائه می‌دهد که هر کس باید شخصاً آن‌ها را ارزیابی کند، اما استفاده از این محصولات کاملاً ایمن است. اگر قصد خرید مواد اولیه غذایی در بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت را دارید، پویاویژن یک گزینه مطمئن است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید این محصولات با واحد فروش ما در تماس باشید. از همراهی شما تا انتهای این مقاله صمیمانه سپاسگزاریم.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *