۷ دلیل که نشان می دهد چرا آسپارتام شیرین کننده است!

آسپارتام شیرین کننده مصنوعی است که طعم آن تقریباً ۲۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر است. هر گرم از این ماده فقط چهار کالری دارد و معمولاً در نوشیدنی‌های رژیمی و غذاهای کم کالری به کار می‌رود. 

بسیاری از افراد از آسپارتام به عنوان راهی برای کاهش کالری و مدیریت مصرف قند افزوده به مواد غذایی استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به علل محبوبیت این ماده در سراسر جهان و نیز عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش‌از‌حد آن بپردازیم. از شما دعوت می‌کنیم برای خرید آسپارتام از صفحه محصولات سایت پویا ویژن؛ وارد کننده شیرین کننده مصنوعی بازدید فرمایید. 

۷ دلیل مهم در مورد محبوبیت آسپارتام شیرین کننده

  1. این ماده یکی از رایج‌ترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی در ایالات متحده است و تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت نموده. 
  1. اولین بار در سال ۱۹۸۱ وارد بازار مواد غذایی این کشور شد و همچنان جایگزین شکر در نوشابه، آب‌نبات و غذاهای رژیمی است. 
  1. بسیاری از مردم از شیرین‌کننده های مصنوعی مانند آسپارتام برای کاهش کالری مصرفی و کمک به مدیریت سطح قند خون خود استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، یک نوشابه معمولی حاوی ۱۴۰ کالری و ۳۹ گرم شکر افزوده است، در حالی که همان نوشابه رژیمی صفر کالری و صفر گرم شکر دارد.  
  1. بر خلاف شیرین کننده‌هایِ دارایِ کالری، مانند شکر و شربت ذرت، آسپارتام تأثیر بسیار کمی بر سطح قند خون دارد، به همین دلیل است که اغلب به افراد مبتلا به پیش دیابت و دیابت توصیه می‌شود. 
  1. علاوه بر این، از آنجایی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی تقریباً کالری ندارند، بسیاری از مردم غذاها و نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی را نسبت به محصولاتی که با شکر شیرین شده‌اند، «سالم‌تر» می‌دانند. 
  1. شکر و قند نقش موثری در پوسیدگی دندان‌ها دارد اما آسپارتام چنین دردسری ایجاد نمی‌کند. 
  1. یکی از مشکلات مصرف بیش‌از‌حد شکر بروز علائم زودرس پیری است که با جایگزینی شیرین‌کننده‌های مصنوعی نظیر آسپارتام این مسئله حل خواهد شد. 

با وجود این مزیت‌ها، مصرف منظم و بیش‌از‌حد آسپارتام ممکن است سلامتی‌تان را به خطر بیندازد. به همین دلیل در دهه‌های گذشته، ایمنی بسیاری از شیرین‌کننده‌های مصنوعی توسط دانشمندان و محققین زیر سوال رفته است. 

آسپارتام شیرین کننده

آیا آسپارتام شیرین کننده برای سلامتی شما مضر است؟

مصرف زیاد محصولات حاوی این ماده، مانند نوشابه رژیمی، نگرانی‌ها را در زمینه سلامت بدن افزایش می‌دهد به همین دلیل تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد. 

اخیراً، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطانِ سازمان بهداشت جهانی این ماده را در گروه ۲B طبقه‌بندی کرد. اسامی موجود در این فهرست، احتمالاً در انسان خاصیت سرطان‌زایی دارند به این معنی که پتانسیل ایجاد این بیماری را خواهند داشت. البته شواهدی که آژانس بر مبنای آن‌ها به تنظیم این فهرست اقدام نموده، بسیار محدود است یعنی مصرف آسپارتام لزوماً منجر به سرطان نمی‌شود. در واقع رژیم غذایی حاوی میزان زیاد از این ماده ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.  

لازم به ذکر است که سازمان غذا و داروی ایالات متحده ضمن صدور یک بیانیه، با طبقه‌بندی آسپارتام شیرین‌کننده به عنوان ماده سرطان‌زای احتمالی، مخالفت کرده است. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فروش آسپارتام می‌توانید از صفحه محصولات سایت پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه غذایی دیدن فرمایید. 

عوارض جانبی احتمالی آسپارتام شیرین کننده  

نتایج بسیاری از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده با یکدیگر در تناقض است. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که آسپارتام می‌تواند بر سلامتی تاثیر منفی بگذارد در حالی که سایر مطالعات چنین ادعایی را اثبات نمی‌کنند. در ای بخش به بررسی عوارض احتمالی مصرف بیش‌از‌حد این ماده می‌پردازیم:  

آسیب احتمالی به میکروبیوم معده توسط آسپارتام شیرین کننده

برخی شواهد نشان می‌دهند که مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مانند آسپارتام، می‌تواند بر میکروبیوم گوارشی یا باکتری‌های روده تأثیر منفی بگذارد و باعث ایجاد یک محیط پیش‌التهابی در دستگاه گوارش شود.  

به عنوان مثال، مطالعات روی حیوانات و انسان‌ها نشان می‌دهد که این ماده ممکن است تعداد باکتری‌های بیماری‌زا را در روده افزایش دهد، در عین حال، به کاهش تنوع میکروبی آن نیز منجر شود. وجود تنوع میکروبی نشان سلامت روده است. 

تاثیر منفی بر کنترل سطح قند خون

این ماده و نیز سایر شیرین کننده‌های مصنوعی معمولاً به افراد دیابتی به عنوان جایگزین شکر توصیه می‌شود. متاسفانه، برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف آسپارتام کنترل قند خون یا مدیریت سطوح بهینه قند خون را بهبود نمی‌بخشد. 

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که مصرف منظم آسپارتام ممکن است حساسیت بدن به انسولین (هورمونی که سطح قند خون را تنظیم می‌کند) کاهش دهد. البته، نتایج تحقیقات در این زمینه نیز متناقض هستند و برای درک تاثیر آسپارتام بر کنترل قند خون ، به مطالعات بیشتری نیاز است. 

برای خرید آسپارتام لطفاً روی گزینه محصولات بالای همین صفحه کلیک کنید. 

آسپارتام شیرین کننده و آسیب احتمالی به مغز  

برخی شواهد نشان داده که مصرف منظم این ماده، استرس اکسیداتیو و فعالیت ناشی از رادیکال‌های آزاد را در بدن افزایش می‌دهد که این مورد نیز باعث آسیب به سلامت مغز است. 

مطالعه‌ای که بر روی ۲۸۸۸ نفر انجام شد، نشان داد افرادی که روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین‌شده مصنوعی مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که نوشیدنی‌های شیرین مصنوعی مصرف نمی‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.  

این مطالعه همچنین مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی را با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط دانست.  

آسپارتام همچنین ممکن است با افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول و افزایش آسیب پذیری مغز در برابر استرس اکسیداتیو بر سلامت عصبی-رفتاری تأثیر منفی بگذارد. 

یک مطالعه نشان داد شرکت‌کنندگانی که به مدت هشت روز رژیم غذایی با آسپارتام بالا (۲۵ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) مصرف کردند، تحریک‌پذیرتر بودند، علائم افسردگی بیشتری نشان دادند و در تست‌های جهت‌گیری فضایی ضعیف‌تر عمل کردند.  

آسیب به سلامت قلب

اخیراً مطالعه‌ای روی صدهزار نفر انجام گرفت و نشان داد مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی با افزایش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است. به طور خاص، مصرف آسپارتام، سکته قلبی را تا ۱۷ درصد افزایش داد. دلیل این مسئله ممکن است به تأثیر شیرین کننده‌های مصنوعی بر التهاب، سلامت روده، وضعیت وزن، عملکرد عروق خونی و موارد دیگر بازگردد. 

خرید آسپارتام

چه افرادی مجاز به مصرف آسپارتام شیرین کننده نیستند؟

برخی از مردم ممکن است به دلایل مربوط به سلامتی نیاز به اجتناب از آسپارتام و محصولات حاوی آن داشته باشند.  

به عنوان مثال، افرادی که به فنیل کتونوری (نقص نادر مادرزادی) مبتلا هستند باید از این ماده اجتناب کنند. فنیل کتونوری یک اختلال ژنتیکی است که در آن بدن فاقد آنزیم مورد نیاز برای تجزیه اسید آمینه‌ای به نام فنیل آلانین است. این در حالی است که آسپارتام حاوی فنیل آلانین است، بنابراین برای افراد مبتلا به این بیماری مناسب نیست.  

علاوه بر این، برخی شواهد نشان می‌دهد که آسپارتام ممکن است خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سرطان کبد را افزایش دهد. البته در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است اما توصیه می‌کنیم افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری هستند از آسپارتام اجتناب کنند مانند افراد: 

  • چاق با اضافه وزن زیاد 
  • مبتلا به هپاتیت ویروسی مزمن 
  • مبتلا به دیابت نوع ۲ 

سخن پایانی

آسپارتام شیرین کننده مصنوعی است که در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها مانند نوشابه‌های رژیمی و شیرینی‌های بدون قند یافت می‌شود. کالری صفر دارد و اغلب به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی سازگار با قند خون توصیه می‌شود. با این حال، رژیم های غذایی سرشار از آسپارتام ممکن است نگرانی‌ها را در زمینه سلامتی افزایش داده و خطر ابتلا به مشکلات قلبی و سرطان را افزایش دهند. شیرین‌کننده‌های مصنوعی از جمله آسپارتام توسط FDA سازمان غذا و داروی آمریکا ایمن در نظر گرفته شده‌اند اما تحقیقات در زمینه اثرات بلندمدت آن‌ها همچنان ادامه دارد. برای دریافت اطلاعات در زمینه فروش آسپارتام و دریافت مجوز شیرین کننده مصنوعی لطفاً به صفحه محصولات پویا ویژن؛ تامین کننده مواد اولیه غذایی مراجعه فرمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *