اسید سیتریک خشک یا انهیدروز

اسید سیتریک خشک

اسید سیتریک خشک یا انهیدروز

اسید سیتریک، این ماده پر مصرف و پر کاربرد به دو شکل موجود است. اسید سیتریک آبدار (مونوهیدرات- monohydrate) و اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous).

بنابراین در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous) آشنا کنیم.

اسید سیتریک یا جوهر لیمو

اسید سیتریک یا جوهر لیمو را اولین بار، جابر بن حیان، دانشمند ایرانی، کشف کرد. اما پس از گذشت چند قرن، نام آن را از روی نام مرکبات لاتین یعنی سیتروس گرفتند و به این نام شناخته شد. اسید سیتریک یکی از اسیدهای آلی است که در لیموترش و پرتقال وجود دارد.

اسید سیتریک خشک ( بدون اب)

اسید سیتریک خشک یا یا انهیدروز چیست؟ و به چه شکل موجود است؟

اسید سیتریک خشک بیشتر تنظیم کننده اسیدی و طعم دهنده، بوبری آروماتیک مطلوب و بهینه نگهدارنده براق کننده (روکش میوه های سردخانه ایی)

اسید سیتریک، این ماده پر مصرف و پر کاربرد به دو شکل موجود است. اسید سیتریک آبدار (مونوهیدرات- monohydrate) و اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous). بنابراین در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous) آشنا کنیم.

سیتریک اسید خشک یک ترکیب اسیدی از مرکبات است. به عنوان نقطه شروع در چرخه کربس، سیترات یک واسطه کلیدی در متابولیسم است. اسید سیتریک مجموعه ای از ترکیبات مسئول اکسیداسیون فیزیولوژیکی چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها به دی اکسید کربن و آب است. اغلب برای تهیه بافر سیترات برای بازیابی آنتی ژن نمونه های بافتی استفاده می شود. محلول سیترات برای شکستن پیوندهای متقابل پروتئین طراحی شده است.

اسید سیتریک در تجزیه باکتری ها و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف مانند گوشت، سبزیجات کنسرو شده، محصولات پخته شده، نوشیدنی ها و حتی انواع خاصی از پنیر بسیار مفید است. همچنین می تواند طعم این غذاها را افزایش دهد.

اسید سیتریک خشک متبلور از آب گرم است

اسید سیتریک خشک در قرن هشتم کشف شد و اگرچه مردم از ماهیت اسیدی لیموها آگاهی داشتند، اما تا سالهای بعد اطلاعات کمی در مورد این کشف و استفاده وجود داشت. در سال ۱۷۸۴ یک شیمیدان سوئدی به نام کارل شل توانست آب لیمو را متبلور کند. در جنگ جهانی اول اسید سیتریک برای صنایع مهم شد. سیترات یا اسید سیتریک اغلب برای تنظیم pH، افزودن طعم ترش به غذاها و نوشیدنی ها و تشکیل مشتقات نمکی مواد معدنی و فلزات و در صنایع دارویی استفاده می شود و ضد انعقاد خون است. اسید سیتریک باعث افزایش انرژی می شود و یک اسید آلی مهم است.

خرید و فروش اسید سیتریک خشک پویا ویژن

یکی از مراکزی که فعال در فروش اسید سیتریک است و به خصوص در حوزه خرید و فروش مواد شیمیایی از تجربه و مهارت بالایی برخوردار است شرکت پویا ویژن می باشد. شما همراهان عزیز می توانید برای خرید و اطلاع از قیمت اسید سیتریک خشک با واحد خرید و فروش شرکت پویا ویژن تماس حاصل فرمایید.

اسید سیتریک خشک یا انهیدروز

اسید سیتریک خشک ( بدون آب)

اسید سیتریک خشک بیشتر نقش نتظیم کننده اسیدی دارد، و به عنوان طعم دهنده و ماده نگهدارنده شناخته می شود. اسید سیتریک خشک معمولا به صورت پورد در بازار موجود است. اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous) از تبلور آب گرم بوجود می آید. که در ادامه به طور مفصل توضیح خوایم داد.

اسید سیتریک به صورت تجاری با فرآیند تخمیر گلوکز حاصل می شود و به صورت مصنوعی از استون یا گلیسرول بدست می آید. این ماده می تواند به عنوان یک تقویت کننده طعم ترش، در غذاها و نوشابه ها استفاده شود. اسید سیتریک به عنوان ماده طعم دهنده و تثبیت کننده و اسید کننده (برای کنترل اسیدیته) در صنایع غذایی، در ترکیبات تمیز کننده فلز به عنوان چربی های فلزات استفاده می شود.

همچنین ، به کریستالهای بی رنگ نیز معروف است که اغلب حاوی مولکول آب کریستالی، بی بو است. طعم اسیدی قوی دارد و به راحتی در آب حل می شود. این ماده به عنوان یک جامد کریستالی (بدون آب) و یا به عنوان یک مونوهیدرات (اسید سیتریک آبدار) تولید می شود و به هر شکل با هزینه کم در دسترس است.

اسید سیتریک را می توان با کمترین هزینه به عنوان یک ماده شیمیایی در هر دو شکل در سطوح مختلف خلوص خریداری کرد. این ماده پایداری مواد فعال را حفظ کرده و به عنوان ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این ماده به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای کنترل pH استفاده می شود و با تقویت کلسیم در خون به عنوان ضد انعقاد کننده عمل می کند.

نحوه تهیه و تولید اسید سیتریک خشک

اسید سیتریک در اصل از آب لیمو گرفته می شد اما در طی دهه ۱۹۰۰ روش مقرون به صرفه تری برای تولید اسید سیتریک کشف شد. هرچقدر که غیرمعمول به نظر برسد ولی بیشتر پودر اسید سیتریک اکنون از تخمیر یک نوع قارچ به نام Aspergillus niger حاصل می شود. قارچ ها با رژیم غذایی قندی تغذیه می شود و با متابولیسم ساکارز ، اسید سیتریک به عنوان محصول جانبی تولید می شود. این روش بسیار مقرون به صرفه تر از استفاده از مرکبات است و اجازه می دهد تا پودر اسید سیتریک در مقیاس بزرگتری تولید شود.

اسید سیتریک خشک

چند نکته مهم در رابطه با اسید سیتریک خشک:

• اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف است که در مرکبات یافت می شود.

• این یک نگهدارنده طبیعی است و همچنین برای افزودن طعم اسیدی (ترش) به غذاها و نوشابه ها استفاده می شود.

• در بیوشیمی، به عنوان یک واسطه در چرخه اسید سیتریک مهم است و بنابراین در متابولیسم تقریباً همه موجودات زنده رخ می دهد.

• همچنین به عنوان یک عامل پاک کننده محیطی مفید است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.

• اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات وجود دارد، اما بیشتر در لیمو موجود است، جایی که می تواند تا ۸ درصد وزن خشک میوه را شامل شود. پویا ویژن وارد کننده اسید سیتریک خشک و آبدار  در کشور است.

عوارض جانبی اسید سیتریک خشک

اگرچه اسید سیتریک یک اسید ضعیف است اما قرار گرفتن در معرض اسید سیتریک خالص می تواند اثرات سوئی ایجاد کند. استنشاق آن ممکن است باعث سرفه ، تنگی نفس یا گلودرد شود. مصرف بیش از حد ممکن آن نیز است باعث درد شکم و گلودرد شود. تماس محلول های غلیظ با  پوست و چشم نیز می تواند باعث قرمزی و درد شود. علاوه بر این مصرف طولانی مدت یا مکرر این ماده  ممکن است باعث فرسایش مینای دندان شود.

اسید سیتریک خشک ( انهیدروز)

اسید سیتریک خشک یا گرانول را می توان با کنترل دمای مناسب در طی تبلور به دست آورد که در آن مولکولهای آب حذف می شوند. اسید سیتریک بدون آب دارای نام شیمیایی سیتریک اسید بوده و از پودر سفید بی بو و بی رنگ سفید برخوردار است. این ماده برای گیاهان سمی است و نباید از آن در گیاهان استفاده شود.

پوست و زیبایی

این ماده همه کاره همچنین در ماسک های صورت و درمان های مختلف برای کاهش آکنه، روشن کردن پوست، جلوگیری از چین و چروک و موارد دیگر استفاده می شود. می‌توانید با اجتناب از درمان‌های گران‌قیمت صورت، با پودر اسید سیتریک و اضافه کردن مقداری ماست، عسل و روغن از کپسول ویتامین E و سپس مالیدن مخلوط روی صورت، در هزینه خود صرفه‌جویی کنید.

 در صنعت، صنایع غذایی( در طعم دهنده ها، آب نبات، ژلاتین، ژله، نوشابه، مربا)، صنایع آرایشی و موارد بسیار دیگری استفاده می شود.

منو هیدرات جامد هنگام گرم شدن، آب را در دمای زیر ۱۰۰ درجه سانتیگراد از دست می دهد و یک ماده جامد بدون آب را تشکیل می دهد که در در ۱۷۵ درجه سانتیگراد تجزیه می شود. در آب بسیار محلول است.   چگالی فرم بدون آب ۱٫۶۶۵ گرم در سانتی متر مربع است. در دمای ۱۵۶ درجه سانتیگراد ذوب می شود و نقطه جوش این ترکیب ۳۱۰ درجه سانتی گراد است. فرمول شیمیایی این ترکیب C ۶ H ۸ O ۷ در حالی که جرم مولی ۱۹۲٫۱۲ g / mol شکل است.

جهت استعلام قیمت اسید سیتریک خشک ویا جهت خرید اسید سیتریک خشک شما می توانید با بخش فروش شرکت پویا ویژن تماس حاصل کنید و این محصول را به راحتی خریداری کنید.

اصلا نگاران نباشید چراکه همکاران ما در هنگام خرید تمامی موارد را به طور کامل برای شما توضیح خواهند داد.

کاربرد اسید سیتریک خشک

  • معمولاً جزء افزودنی های مواد غذایی است که وظیفه طعم دهندگی در مواد غذایی حاوی ویتامین C را دارد.
  • برای لایه خارجی آبنبات ‌ها به شکل پودر سفید استفاده می‌شود.
  • در صنایع آرد و نان به منظور بالا بردن کیفیت و ماندگاری محصول به کار می رود.
  • به عنوان ماده نگهدارنده در تولید سوسیس و کالباس کاربرد دارد.
  • جوهر لیمو علاوه بر طعم دهندگی موجب تنظیم اسیدیته و  pH نیز می شود.
  • جهت به وجود آوردن طعم ترش سرکه مانند در تولید زیتون و سایر ترشیجات استفاده می شود.
اسید سیتریک خشک یا انهیدروز

تفاوت اسید سیتریک خشک و آبدار

این ماده به دو شکل اسید سیتریک آبدار (مونوهیدرات- monohydrate) و اسید سیتریک خشک (بدون آب-anhydrous) وجود دارد، تفاوت این دو اسید یکی در مش بندی یعنی دانه بندی آنها می باشد که اسید سیتریک آبدار کریستالی و خشک آن پودری است و تفاوت دیگر در فراوری آنها می باشد مونو هیدرات ( اسید سیتریک آبدار ) از تبلور آب سرد و آن هیدرات ( اسید سیتریک خشک ) از تبلور آب گرم بوجود می آید.

اسید سیتریک را می توان با کمترین هزینه به عنوان یک ماده شیمیایی در هر دو شکل در سطوح مختلف خلوص خریداری کرد. این ماده پایداری مواد فعال را حفظ کرده و به عنوان ماده نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این ماده به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای کنترل pH استفاده می شود و با تقویت کلسیم در خون به عنوان ضد انعقاد کننده عمل می کند.

مونوهیدرات جامد

منو هیدرات جامد هنگام گرم شدن، آب را در دمای زیر ۱۰۰ درجه سانتیگراد از دست می دهد و یک ماده جامد بدون آب را تشکیل می دهد که در در ۱۷۵ درجه سانتیگراد تجزیه می شود. در آب بسیار محلول است. چگالی فرم بدون آب ۱٫۶۶۵ گرم در سانتی متر مربع است. در دمای ۱۵۶ درجه سانتیگراد ذوب می شود و نقطه جوش این ترکیب ۳۱۰ درجه سانتی گراد است. فرمول شیمیایی این ترکیب C ۶ H ۸ O ۷ در حالی که جرم مولی ۱۹۲٫۱۲ g / mol شکل است.

نتیجه گیری

اسید سیتریک یک ماده شیمیایی است که در بسیاری از محصولات وجود دارد.‌ به طور کل اسید سیتریک به دو صورت خشک و آبدار وجود دارد. در این مقاله به صورت کامل اسید سیتریک خشک را برای شما توضیح دادیم. جهت استعلام قیمت اسید سیتریک خشک ویا جهت خرید اسید سیتریک خشک شما می توانید با بخش فروش شرکت پویا ویژن تماس حاصل کنید و این محصول را به راحتی خریداری کنید.

1 دیدگاه

  1. LALEH گفت:

    باسلام .ممنون از مطلبتون راجع به اسید سیتریک ابدار
    جالب بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *