نحوه استفاده از اسیدسیتریک در طعم دهنده ها

نوعی اسیدِ آلیِ ضعیف با فرمول شیمیایی C6H8O7 است که به دو شکل صنعتی و غذایی کاربرد دارد و در بسیاری از غذاها مانند میوه‌ها و سبزی‌ها یافت می‌شود. طعم ترش و خاصی دارد و به دلیل ماهیت اسیدی از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند و به همین دلیل از آن به عنوان به عنوان ماده نگهدارنده در صنعت غذا استفاده می‌شود. نقش  اسیدسیتریک در طعم دهنده ها و انواع چاشنی بسیار پر رنگ است و ما در این مقاله از پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه غذایی قصد داریم به سوالات پرتکرار شما در این زمینه پاسخ دهیم. برای خرید اسیدسیتریک هم‌اکنون می‌توانید از منوی بالای صفحه وارد بخش محصولات شوید. 

منابع طبیعی اسید سیتریک 

منبع اصلی این ماده مرکبات هستند مثل انواع لیمو، گریپ فروت و پرتقال، البته در سبزی‌هایی نظیر فلفل، گوجه فرنگی، کنگر فرنگی و بسیاری از انواع توت نیز یافت می‌شود. 

اسیدسیتریک در طعم دهنده ها

خواص اسیدسیتریک در طعم دهنده ها

از این ماده به عنوان نوعی افزودنی به مواد غذایی و محصولات تولید شده در کارخانه‌ها استفاده می‌شود. همچنین C6H8O7 دارای اثرات نگهدارنده بوده و از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند. به همین دلیل تقاضا برای خرید اسیدسیتریک توسط صنایع غذایی زیاد است. از آن در تولید ژله، مربا، نوشابه، نوشیدنی‌های شیرین، روغن‌های خوراکی، کنسرو، فرآورده‌های گوشتی، نان، شیرینی، شکلات، لبنیات و غیره استفاده می‌شود. 

این ماده با عملکرد آنتی اکسیدانی خود از اکسید شدن مواد غذایی جلوگیری نموده و به طور موثری از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند. علاوه بر صنایع غذایی در بسیاری از صنایع دیگر نیز به عنوان ماده اصلی تولید، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اسیدسیتریک در طعم دهنده ها و مواد غذایی

در ادامه مطلب قصد داریم به معرفی محصولاتی بپردازیم که این ماده در تولید و طعم آن‌ها موثر است. همان‌طور که می‌دانید اسیدسیتریک ترشی ملایمی ایجاد نموده و در صنایع غذایی نیز به نمک ترش معروف است. 

سس مایونز

یکی از سس هایی که سال‌ها است توسط مردم سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، سس مایونز است که مواد تشکیل‌دهنده آن شامل تخم مرغ، سرکه، روغن و ادویه می‌باشند. 

 این سس در واقع ترکیب دو مایع یعنی؛ روغن و آب است و استفاده از اسید سیتریک در تولید آن به عنوان امولسیفایر اثرات مطلوبی خواهد داشت. به زبان خیلی ساده اگر آب و روغن با هم ترکیب شوند، ذرات آن پس از مدتی از هم جدا و پراکنده می‌شوند. به همین دلیل در تولید مواد خوراکی از انواع امولسیفایر برای پایدار شدن ذرات و به دست آمدن ظاهری یک دست استفاده می‌شود. 

 سس مایونز حاوی ماده‌ای به نام ایزوتیوسیانات است که پس از افزودن اسیدسیتریک، باعث پایداری و تثبیت محلول‌های آبی خواهد شد. البته نقش C6H8O7 فقط به پایداری امولسیون محدود نمی‌شود بلکه اگر از میزان مناسبی از آن استفاده کنید، باکتری‌های مضر سس مایونز نیز از بین خواهند رفت. 

اسیدسیتریک در طعم دهنده ها و گوشت

گوشت محیط بسیار مناسبی برای فعالیت میکروارگانیسم‌های مختلف مانند باکتری‌ها است. بنابراین اگر این محیط مناسب، کنترل نشود به سرعت فاسد می‌شود. 

 بنابراین، صاحبان صنایع غذایی از روش‌هایی برای جلوگیری از فساد زودرس گوشت استفاده می‌کنند. از جمله این روش‌ها، افزودن این اسید آلی به گوشت است که از خراب شدن آن پیشگیری می‌کند. 

اسیدسیتریک در طعم دهنده ها و پنیر موزارلا  

یکی از صنایعی که مهم‌ترین مصرف کننده اسید سیتریک در تولید مواد غذایی است، صنعت تولید پنیر است. مثلاً برای تولید پنیر موزارلا به مقدار مشخصی از این اسید نیاز می‌باشد.  

در واقع اسید سیتریک در فرایند تولید این نوع پنیر، نقش کاتالیزور را بر عهده داشته و باعث تخمیر بسیار سریع شیر می‌گردد. در این روش، هر چه شیر سریع‌تر تخمیر شود، فرایند تولید پنیر سرعت بیشتری می‌یابد، علاوه بر این، از میزان مشخصی شیر، پنیر بیشتری تولید می‌شود. برای آشنایی با اطلاعات مربوط به فروش اسیدسیتریک به صفحه اصلی سایت مراجعه فرمایید. 

اسیدسیتریک در طعم دهنده ها و مواد غذایی کنسرو شده  

در تولید برخی از غذاهای کنسرو شده نیز از این افزودنی استفاده می‌شود چرا که این ماده خاصیت آنتی بیوتیکی داشته و می‌تواند PH محصول را متعادل نگه دارد و ماندگاری آن را افزایش دهد. 

محصولات منجمد

حتماً می‌دانید که بخش بزرگی از نیازهای غذایی روزانه بسیاری از مردم جهان، از محصولات منجمد تشکیل می‌شود. از طرفی سلامتی و بهداشت این مواد از اهمیت بالایی برای تولیدکنندگان برخوردار است و اسید سیتریک این نیاز را کاملاً برطرف می‌کند. 

 این اسید آلی به محصولات غذایی منجمد اضافه می‌شود و علاوه بر تنظیم اسیدیته محیط، فعالیت فلزات سمی را از بین می‌برد. همچنین از اکسید شدن اسید اسکوربیک (ویتامین سی) که به عنوان طعم دهنده به محصولات منجمد اضافه می‌شود، جلوگیری می‌کند. 

فروش اسیدسیتریک

کاربردهای اسیدسیتریک در سبک زندگی امروزی

اگر تا اینجا خواننده مطلب ما بوده باشید، دریافتید که از این اسید به طور گسترده در تولید بسیاری از موادغذایی استفاده می‌شود. در ادامه با مهم‌ترین کاربردهای این ماده آشنا خواهید شد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه فروش اسیدسیتریک به صفحه محصولات سایت پویا ویژن مراجعه فرمایید. 

بهبود طعم مواد غذایی

اصلِ مطلبِ این مقاله به مقوله حضور اسیدسیتریک در طعم دهنده ها مربوط می‌شود و بقیه‌ی صحبت‌های ما، در واقع به حواشی این ماده مربوط است. طعم ترش و تندی که هنگام نوشیدن برخی نوشیدنی‌های گازدار احساس می‌کنید، به دلیل افزودن مقادیر خاصی اسید سیتریک به این محصولات است. این اسید آلی به عنوان طعم دهنده به نوشیدنی‌ها، آب میوه‌ها، غذاهای کنسرو شده و سایر خوراکی‌ها اضافه می‌شود تا علاوه بر ایجاد طعم خوب، ماندگاری آن‌ها را نیز افزایش دهد. 

تازه نگه داشتن فرآورده‌های غذایی

همچنین تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تازه نگه داشتن محصولات خود برای مدت طولانی‌تر، از این ماده استفاده می‌کنند. حتی در برخی موارد، ممکن است از ایجاد مسمومیت بوتولیسمِ ناشی از غذا جلوگیری کند. این بیماری معمولاً در اثر مصرف غذاهای کنسرو شده خانگی با اسید کم رخ می‌دهد. 

افزایش ماندگاری

یکی دیگر از کاربردهای جالب این اسید در محصولات غذایی، استفاده از آن به عنوان ماده نگهدارنده و افزایش ماندگاری مواد غذایی است. 

 باکتری‌های موجود در غذا برای زنده ماندن نیاز به PH ثابت دارند. این شرایط در بسیاری از محصولات غذایی بسته‌بندی  فراهم است و به مرور زمان باعث خراب شدن این مواد می‌شود. 

 تولید کنندگان، با افزودن اسیدسیتریک به فرمولاسیون این فراورده‌ها مثل مربا، ژله، غذاهای کنسرو شده، گوشتِ بسته‌بندی شده‌ی فرآوری‌شده و مواردی از این دست، PH محیط را تا حد زیادی کاهش داده و زمینه رشد و فعالیت باکتری‌ها و مواد مضر را از بین می‌برند. 

سخن آخر

در این مقاله از مجله آموزشی پویا ویژن به نقش اسیدسیتریک در طعم دهنده ها پرداختیم و البته به طور مفصل به سایر کارکردهای این ماده در صنایع غذایی نیز اشاره نمودیم. تولیدکنندگان محترم می‌بایست توجه داشته باشند که استفاده بیش‌از‌حد مجاز از این ماده ممکن است سلامتی مصرف‌کنندگان را دچار آسیب نماید. فروش مواد اولیه غذایی از طریق گزینه محصولات در بالای همین صفحه در دسترس شما است. همچنین برای خرید مواد اولیه غذایی می‌توانید به صفحه اصلی پویا ویژن مراجعه فرمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *