اسید سیتریک آبدار

اسید سیتریک آبدار ( مونو هیدرات )

اسید سیتریک آبدار یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی است که در لیموترش و پرتغال وجود دارد. اسید سیتریک آبدار را می توان در آبمیوه ها و یا تمامی مایعاتی که نیاز به ترش مزگی دارند استفاده کرد. می توان آن را در نوشیدنی ها، بستنی ها، آب نبات ها، مرباها، کمپوت ها، سس ها استفاده کرد. به طور گسترده در تهیه قرص های جوشان استفاده می شود. اسید سیتریک مونوهیدرات به عنوان بخشی از فرمول شیمیایی یک مولکول آب دارد و به عنوان یک پودر سفید وجود دارد و در هوای خشک بسیار غلیظ است.

مونوهیدرات اسید سیتریک غیر سمی است و واکنش پذیری کمی دارد.  اگر در دمای محیط نگهداری شود از نظر شیمیایی پایدار است. اسید سیتریک آبدار کاملاً تخریب پذیر است و می توان آن را با فاضلاب دفع کرد.  این فرم بیشتر در پخت و پز استفاده می شود.
فرم مونوهیدرات با دمای ۷۸ درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل می شود. چگالی این ترکیب ۱٫۵۴۲ گرم در سانتی متر مربع است. فرمول شیمیایی این ترکیب C ۶ H ۸ O ۷ .H ۲ O است ، و جرم مولی ۲۱۰٫۱۳۸ g / mol شکل است. نقطه ذوب ۱۳۵ درجه سانتی گراد و نقطه جوش ۳۱۰ درجه سانتی گراد است.

فرمول شیمیایی و خصوصیات

·        آبدار اسید سیتریک غیر سمی است و واکنش پذیری کمی دارد.

·        اگر در دمای محیط نگهداری شود، از نظر شیمیایی پایدار است. 

·        فرم آبدار با دمای ۷۸ درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل می شود. 

·        چگالی این ترکیب ۱٫۵۴۲ گرم در سانتی متر مربع است.

·        فرمول شیمیایی این ترکیب C6H8O7است و جرم مولی ۲۱۰٫۱۳۸ g / mol است. به عنوان بخشی از فرمول شیمیایی یک مولکول آب دارد.

·        نقطه ذوب ۱۳۵ درجه سانتی گراد و نقطه جوش ۳۱۰ درجه سانتی گراد است.

·        به عنوان یک پودر سفید وجود دارد و در هوای خشک بسیار غلیظ است.

·        بی بو است و طعم اسیدی خوبی دارد. ساختار بلوری  اورتورومبیک دارد.

کاربردهای اسید سیتریک آبدار

·         به طور گسترده ای در فرمولاسیون های دارویی استفاده می شود.

·         این فرم بیشتر در پخت و پز استفاده می شود. می توان آن را در نوشیدنی ها، بستنی ها، آب نبات ها، مرباها، کمپوت ها، سس ها، بیسکوئیت و محصولات لبنی استفاده کرد.

·         به طور گسترده ای در تهیه قرص های جوشان برای تنظیم pH ماتریس های قرص استفاده می شود.

·         در تهیه گرانول های غلیظ  می توان از آن استفاده کرد. 

·         به عنوان یک عامل توالی کننده و هم افزایی آنتی اکسیدان استفاده می شود.

·         در مواد شوینده و صنایع آرایشی از آن استفاده می شود. 

·        در صنایع شمیایی و ساخت پلاستیک کاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *