اسید سیتریک آبدار

اسید سیتریک آبدار (مونو هیدرات)

اسید سیتریک آبدار یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی است که در لیموترش و پرتغال وجود دارد. اسید سیتریک آبدار را می‎توان در آبمیوه‎ها و یا تمامی مایعاتی که نیاز به ترش مزگی دارند استفاده کرد. می‎توان آن را در نوشیدنی‎ها، بستنی‎ها، آب نبات‎ها، مرباها، کمپوت‎ها، سس‌ها استفاده کرد. از این ماده به طور گسترده در تهیه قرص‎های جوشان استفاده می‌شود. اسید سیتریک مونوهیدرات به عنوان بخشی از فرمول شیمیایی یک مولکول آب دارد و به عنوان یک پودر سفید وجود دارد و در هوای خشک بسیار غلیظ است. 

مونوهیدرات اسید سیتریک غیر سمی است و واکنش پذیری کمی دارد.  اگر در دمای محیط نگهداری شود از نظر شیمیایی پایدار است. اسید سیتریک آبدار کاملاً تخریب پذیر است و می‎توان آن را با فاضلاب دفع کرد. این فرم بیشتر در پخت و پز استفاده می‎شود. فرم مونوهیدرات با دمای ۷۸ درجه سانتیگراد به فرم بی‎آب تبدیل می‎شود. چگالی این ترکیب ۱٫۵۴۲ گرم در سانتی متر مربع است. فرمول شیمیایی این ترکیب C ۶ H ۸ O ۷ .H ۲ O است و جرم مولی ۲۱۰٫۱۳۸ g / mol شکل است. نقطه ذوب ۱۳۵ درجه سانتی گراد و نقطه جوش ۳۱۰ درجه سانتی گراد است. 

فروش اسید سیتریک آبدار

فرمول شیمیایی و خصوصیات

·        آبدار اسید سیتریک غیر سمی است و واکنش پذیری کمی دارد.

·        اگر در دمای محیط نگهداری شود، از نظر شیمیایی پایدار است. 

·        فرم آبدار با دمای ۷۸ درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل می‎شود.  

·        چگالی این ترکیب ۱٫۵۴۲ گرم در سانتی متر مربع است.

·        فرمول شیمیایی این ترکیب C6H8O7است و جرم مولی ۲۱۰٫۱۳۸ g / mol است. به عنوان بخشی از فرمول شیمیایی یک مولکول آب دارد.

·        نقطه ذوب ۱۳۵ درجه سانتی گراد و نقطه جوش ۳۱۰ درجه سانتی گراد است.

·        به عنوان یک پودر سفید وجود دارد و در هوای خشک بسیار غلیظ است.

·        بی بو است و طعم اسیدی خوبی دارد. ساختار بلوری  اورتورومبیک دارد.

کاربردهای اسید سیتریک آبدار

در صنایع غذایی 

این فرم بیشتر در پخت و پز استفاده می‎شود. می‎توان آن را در نوشیدنی‎ها، بستنی‎ها، آب نبات‎ها، مرباها، کمپوت‎ها، سس‎ها، بیسکوئیت و محصولات لبنی استفاده کرد. به طور گسترده ای به عنوان اسید آلی و عامل کنترل pH، طعم دهنده و نگهدارنده در تولید مواد غذایی در کلوچه، میوه های کنسرو شده، ژله، غذای کودک، فرمول مخصوص نوزادان، نانوایی، غلات، اسنک، قنادی استفاده می شود. همچنین در دسرها، گوشت، غذاهای دریایی، غذاهای آماده، غذای فوری و چاشنی‎ها نیز کاربرد دارد. 

در نوشیدنی ها 

اسید سیتریک آبدار می‏تواند به عنوان تنظیم کننده اسیدیته و آنتی اکسیدان در نوشیدنی‎هایی مانند نوشیدنی‎های الکلی،  نوشابه‎های گازدار، نوشیدنی‎های  فوری، شربت ‏ها، آبمیوه، ‎چای و قهوه، نوشیدنی‎های ورزشی و انرژی زا و  آب استفاده شود. 

وارد کننده اسیدسیتریک آبدار

در داروسازی 

به طور گسترده ای در فرمولاسیون های دارویی استفاده می‎شود. سیتریک اسید مونوهیدرات  می‏تواند به عنوان مهار کننده ترومبین و قارچ کش در داروسازی استفاده شود. به طور گسترده ای در تهیه قرص های جوشان برای تنظیم pH ماتریس های قرص استفاده می شود. در تهیه گرانول‎های غلیظ می‎توان از آن استفاده کرد. 

در بهداشت و مراقبت شخصی 

در مواد شوینده و صنایع آرایشی از آن استفاده می‎شود. در لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی به عنوان نگهدارنده و برای تنظیم تعادل ph استفاده می‎شود. اسید سیتریک نیز یکی از گروهی از مواد شناخته شده به نام آلفا هیدروکسی اسیدها است که به عنوان مواد فعال در لایه برداری شیمیایی پوست استفاده می شود. اسید سیتریک تقریباً در هر دسته از محصولات آرایشی و بهداشتی با بیش از ۱۰۰۰۰ مورد استفاده گزارش شده استفاده شده است. اسید سیتریک در محصولات کودک، محصولات حمام، رژ لب، صابون و مواد شوینده، رنگ و رنگ مو و محصولات مراقبت از مو و پوست کاربرد دارد. 

در کشاورزی / خوراک دام / طیور 

این نوع از اسیدسیتریک  می‎تواند به عنوان آنتی اکسیدان و تنظیم کننده ph در کشاورزی / خوراک دام / طیور مانند خوراک جوجه‎های گوشتی و خوراک جوجه‎ها استفاده شود. 

در سایر صنایع 

  • به طور گسترده ای به عنوان عامل پاک کننده، سورفکتانت در صنایع مختلف دیگر استفاده می‌شود. 
  • به عنوان عامل پاک کننده: در تمیز کردن لوله کشی برای از بین بردن رسوب کاربرد دارد. 
  • به عنوان یک عامل توالی کننده و هم افزایی آنتی اکسیدان استفاده می‎شود. 
  • در صنایع شمیایی و ساخت پلاستیک کاربرد دارد. 

تفاوت اسید سیتریک آنهیدروز و آبدار 

تفاوت اصلی بین اسید سیتریک بی آب و مونوهیدرات در این است که اسید سیتریک بی آب فاقد آب متبلور است، در حالی که اسید سیتریک مونوهیدرات دارای یک مولکول آب مرتبط با یک مولکول اسید سیتریک است. 

نتیجه گیری: 

اسید سیتریک ابدار یا همان مونوهیدرات، شکلی از اسید سیتریک با یک مولکول آب است و در صنایع مختلفی مانند غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، پلاستیک، کشاورزی و… کاربرد دارد. 

·

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *