تاثیرآب دکستروز(آب گلوکز) در نوزادان

مقدمه:

می توان ازآب دکستروز (گلوکز) در نوزادان استفاده کرد. دکستروز برای انرژی و رشد مغز و بدن کودک بسیار مهم است. بدن با تجزیه مواد غذایی و تبدیل آن به گلوکز، این میزان را برای تأمین انرژی حفظ می کند. دراین مقاله قصد داریم‌ شما را با تاثیرآب دکستروز(آب گلوکز) در نوزادان آشنا کنیم.

گلوکز منبع اصلی سوخت برای مغز است و به ویژه برای نوزادان و کودکان خردسال بسیار مهم است. مکانیسم های پیچیده هورمونی و عصبی میزان گلوکز بین وعده های غذایی را تنظیم می کند.

در دوران بارداری، جنین از طریق جفت از مادر گلوکز دریافت می کند. برخی از گلوکز به عنوان گلیکوژن در جفت و بعداً در کبد، قلب و عضلات جنین ذخیره می شود. گلوکز در طول زایمان و برای تغذیه بعد از تولد به مغز کودک می رسد. آب گلوکز ماده ای است که از نظر تجاری ساخته شده است. ترکیبات آن به طور معمول به عنوان مخلوطی از آب و یا ۵ یا ۱۰ درصد دکستروز تهیه می شوند. محلول از قبل آماده شده و آماده تغذیه است و بسیاری از بیمارستان ها برای درمان هیپوگلیسمی نوزادان از آن استفاده می کنند. زایمان به اندازه کافی استرس زا است و اگر مادر نتواند از شیر خود بخاطر قند خون پایین به نوزاد بدهد، به ویژه درمورد فرزند اول، برای مادر بسیار ناراحت کننده است، بنابراین کودک به درمان IV نیاز دارد. برای این کودکان می توان از آب دکستروز استفاده کرد. کودک سالم نیازی به آب گلوکز ندارد، اما با افزایش مصرف مواد غذایی یا محلول آب گلوکز می توان سطح گلوکز پایین را اصلاح کرد. اگر نگران هستید که ممکن است کودک شما به آب گلوکز نیاز داشته باشد، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

فروش دکستروز

غلظت طبیعی گلوکز در خون :

غلظت طبیعی گلوکز در خون نوزادان تازه متولد شده ۲٫۵ میلی مول در لیتر (۴۵ میلی گرم در لیتر) تا ۷٫۰ میلی مول در لیتر (۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر) است. نوزادان تازه متولد شده دارای غلظت گلوکز خون در وسط محدوده طبیعی، حدود ۳٫۵ تا ۵ میلیمول در لیتر هستند. دامنه طبیعی برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان بالاتر از این است.

تاثیر آب دکستروز در نوزادان

۱- قند خون پایین:

ابتلا به هیپوگلیسمی یا قند خون پایین در سراسر جهان شایع است. برای درمان آن مادر و نوزاد را به مدت چند ساعت یا چند روز از هم جدا می کنند و این باعث اختلال در شیردهی می شود.

نوزادانی که در معرض قند خون پایین قرار دارند،(هیپوگلیسمی) دارای مادرانی هستند که به دیابت مبتلا هستنند. عدم درمان هیپوگلیسمی می تواند باعث آسیب مغزی و تشنج شود. اغلب، سطح قند خون پس از تولد بررسی می شود. برخی پزشکان از آب گلوکز به عنوان نوعی از درمان هیپوگلیسمی استفاده می کنند.

علائم هیپوگلیسمی در نوزادان:

سیانوز( رنگ آبی صورت نوزاد)، متوقف شدن تنفس، دمای پایین بدن، بی حالی و تشنج.

هیپوگلیسمی در نوزاد چگونه تشخیص داده می شود؟

با یک آزمایش خون ساده برای سطح قند خون می توان هیپوگلیسمی را تشخیص داد. این آزمایش را از پاشنه پا یا بازوی کودک یا از طریق سوند ناف (لوله ای که در بند ناف کودک قرار می گیرد) گرفته شود.

۲- شیر دادن:

ممکن است برخی از شیرخواران در زمان تولد به علت بسته بودن مجرای شیردهی مادر و یا خواب بودن نوزاد در خوردن شیر دچار مشکل شوند. گاهی اوقات برای جلوگیری از هیپوگلیسمی، آب گلوکز به آنها داده می شود تا زمانی که کودک  بتواند از استفاده کند. دادن آب دکستروز به نوزاد در حین یادگیری تغذیه با شیر مادر، برای جلوگیری از هیپوگلیسمی منع مصرف دارد. آب دکستروز سطح قند خون را بالا می برد، اما مصرف زیاد آن باعث می شود که نوزاد از خوردن آن لذت ببرد و دیگر از شیر مادر تغذیه نکند.

۳- آب دکستروز در درمان زردی:

زردی در نوزادان چند روز پس از تولد اتفاق می افتد. زردی با تداوی نور و افزایش خوراک برای درمان دفع بیلی روبین درمان می شود. آب دکستروز به عنوان یک روش معمول درمانی برای شستشوی دستگاه گوارش کودک استفاده می شود.

۴- نوزادان نارس:

 جنین در ۶ هفته آخر بارداری بیشتر ذخایر انرژی خود را دریافت می کند. بنابراین، بیشتر نوزادان نارس دارای ذخیره انرژی بسیار کمی هستند. به همین دلیل هنگام تولد به آنها آب دکستروز داده می شود.

۵- آب دکستروز در درمان یبوست:

یبوست در نوزادان شیرخوار بسیار نادر است، زیرا شیر مادر تمایل به ملین بودن ملایم دارد. اما در صورت بودن این مشکل می توان از آب دکستروز برای یبوست کودکان استفاده کرد.

مدیریت آب گلوکز:

در حالی که ممکن است در بعضی شرایط آب دکستروز منع مصرف شود، می تواند یک شکل ساده برای درمان تثبیت سطح گلوکز باشد. پزشک ممکن است مقدار معینی از آب دکستروز و به دنبال آن آزمایش خون را برای بررسی میزان گلوکز تجویز کند. نوزادان نارس ممکن است به این آب نیاز داشته باشند که از طریق لوله نازوگاستریک انجام می شود.

نتیجه گیری:

تاثیرآب دکستروز(آب گلوکز) در نوزادان

۱٫   بطور قابل توجهی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان کاهش می یابد.

۲٫       سطح شیردهی بهبود می یابد.

۳٫       هزینه های مراقبت کاهش پیدا می کند.

۴٫       زردی نوزاد بهبود می یابد.

۵٫       برای درمان یبوست مناسب است.

۶٫       باعث دریافت انرژی در نوزاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *