سیستم های میکرومولسیون درجه مواد غذایی: روغن کانولا / لسیتین: پروپانول / آب

سیستم های میکرومولسیون درجه مواد غذایی لسیتین

در این مطالعه، قابلیت یک سورفکتانت طبیعی، لسیتین و تأثیر قدرت یونی، pH و دما بر برخی از خواص یک سیستم میکروامولسیون مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، نمودارهای فاز شبه دانه روغن کانولا/لسیتین: n-propanol/ریز امولسیون های آب در حضور نمک های مختلف (NaCl و CaCl2)، قدرت یونی، pH و درجه حرارت ساخته شد.

فروش لسیتین

یافته های ما نشان داد که وجود نمک ها مناطق W/O را در نمودارهای فاز کمی افزایش می دهد، در حالی که تغییرات pH بر تشکیل ریزامولسیون موثر نیست.

گسترش نواحی میکروامولسیوگن مبتنی با لسیتین

گسترش نواحی میکروامولسیوگن با دما نشان دهنده قابلیت حل شدن تری گلیسیریدهای میکروامولسیون های مبتنی بر لسیتین در دماهای بالاتر است. این یافته ها کارآیی سیستم میکروامولسیون مبتنی بر لسیتین را برای حل شدن تری گلیسیریدها نشان می دهد که می تواند به طور بالقوه برای استخراج روغن های گیاهی خوراکی به ویژه روغن کانولا استفاده شود.

میکروامولسیون ها پراکندگی های یکدست، شفاف و ترمودینامیکی پایدار هستند که معمولاً از نسبت های مختلف روغن، سورفاکتانت و آب تشکیل شده است. شفافیت میکروامولسیون ها به دلیل اندازه قطرات آنها (۱۰۰ نانومتر) است که کوچکتر از طول موج نور مرئی است.

تشکیل میکروامولسیون به صورت خود به خودی اتفاق می افتد زیرا سیستم تمایل دارد انرژی آزاد خود را به صورت ترمودینامیکی کاهش دهد. دستیابی به انرژی آزاد کمتر با همراهی دم های آبگریز سورفکتانت ها و حذف آنها از حلال قطبی امکان پذیر است.

در نتیجه، میسل ها، که می توانند حلال های آلی نامحلول را به دام بیندازند، تشکیل می شوند و بنابراین، آنها را به پراکندگی می رسانند. تشکیل خود به خود میکروامولسیون ها باعث شده است که نانو قطرات با کمترین میزان مصرف انرژی، برخلاف سایر تکنیک ها که برای تبدیل قطرات به اندازه های نانو به مقدار زیادی انرژی نیاز دارند، ایجاد شود.

مزایای میکروامولسیون ها

مزایای میکروامولسیون ها مانند پایداری ترمودینامیکی، تشکیل خود به خود، افزایش آسان، سطح  بزرگ، قطرات اندازه نانو، ایزوتروپی و ویسکوزیته پایین آنها را در بسیاری از زمینه های علم و فناوری کاربردی کرده است.

علاوه بر این، قابلیت حل شدن زیاد میکروامولسیون ها برای ترکیبات آلی و معدنی، استفاده از آنها را در کاربردهای استخراج مطلوب می کند.

با توجه به ویژگی های فوق، می توان از میکروامولسیون ها برای پوشش دادن ترکیبات فرار یا غیرقطبی به منظور افزایش پایداری یا حلالیت آنها در سیستم های غذایی یا در حین نگهداری و پردازش استفاده کرد.

با این حال، کاربردهای آنها در حال حاضر محدود است، به دلیل تعداد محدود سورفکتانت های خوراکی که می توانند در مواد غذایی استفاده شوند.

میکروامولسیون ها می توانند به طور بالقوه در طیف وسیعی از سیستم ها مانند داروها، بازیابی روغن های خوراکی، سیستم های تحویل هدفمند برای تحویل ترکیبات زیست فعال، حفاظت از مواد مغذی کاربرد داشته باشند، اما انواع سورفاکتانت مجاز برای کاربردهای آنها در سیستم های غذایی مانع شده است.

بنابراین، هدف اصلی مطالعه حاضر ارزیابی قابلیت یک سورفکتانت طبیعی است که میکروامولسیون را با روغن کانولا به عنوان یک روغن گیاهی معمولی تشکیل می دهد.

وارد کننده لسیتین

نتیجه گیری

لسیتین، به عنوان یک سورفاکتانت درجه غذایی، قادر به تشکیل میکروامولسیون با روغن کانولا در ترکیب با n-propanol در سورفاکتانت های مختلف بود. علاوه بر این، نمک های تک و دو ظرفیتی و همچنین گرمایش بر ناحیه میکروامولسیون تأثیر می گذارد و ناحیه میکروامولسیون با افزایش دما افزایش می یابد. این واقعیت نشان داد که میکروامولسیون های مبتنی بر لسیتین در دماهای بالاتر می توانند قابلیت حل شدن و استخراج تری گلیسیریدها را بیشتر کنند.

با توجه به این واقعیت، تغییر دما می تواند به عنوان یک عامل کلیدی برای حل شدن و استخراج تری گلیسیرید از دانه های روغنی در دماهای بالاتر استفاده شود. علاوه بر این، بی ثبات سازی میکروامولسیون و جداسازی روغن استخراج شده با کاهش دما امکان پذیر است.

این دستاوردها قابلیت بالقوه لسیتین و همچنین دما برای استخراج و جداسازی تری گلیسیرید از دانه های روغنی بر اساس تکنیک میکروامولسیون را تأیید می کند. زیرا این ادعا قبلاً توسط نویسندگان برای استخراج کلزا، روغن سویا و گردو تأیید شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *