سوکرالوز و پودر ژله

امروزه تقاضا برای موادغذایی کم‌کالری در حال افزایش است. پودر ژله یکی از محصولات کم‌کالری است که از میوه‌ها و اجزای دیگر تولید می‌شود و مصرف آن برای سلامت انسان خالی از فایده نیست. ژله فرآورده‌ای نیمه‌جامد و شفاف است که با استفاده از شکر، آب میوه، پکتین یا ژلاتین تهیه می‌شود و معمولاً مقداری طعم و رنگ مصنوعی نیز به آن اضافه می‌شود. در این مطلب قصد داریم در مورد شیرین‌کننده‌هایی صحبت کنیم که جایگزین مناسبی برای شکر در ژله هستند از جمله سوکرالوز . اگر سوالی در این زمینه ذهن شما را به خود مشغول کرده است، توصیه می‌کنیم با پویا ویژن؛ وارد کننده سوکرآلوز همراه شوید تا پاسخ‌های لازم را دریافت نمایید. همچنین در این مطلب طرز تهیه‌ی یک ژله میوه‌ای خوشمزه با سوکرالوز را نیز یاد خواهید گرفت. 

اطلاعاتی درباره سوکرالوز

  1. فرمول شیمیایی مولکولی سوکرالوز عبارت است از: C12H19CL3O8 
  1. ظاهراین ماده به شکل پودری سفید است. در آب حل می‌شود و محلولی شفاف ایجاد می‌کند. 
  1. سوکرالوز یک شیرین کننده غیرمغذی با شدت بالا و بدون کالری است که از شکر سفید، تولید و فرآوری می‌شود و شیرینی آن ۶۰۰ تا ۸۰۰ برابر ساکارز است! 
  1. این ماده حلالیت و پایداری بسیار خوبی دارد، می تواند طعم شیرین عالی به غذا بدهد و مزه‌های ترش و شور را رقیق نماید. 
  1. سوکرالوز بر مزه‌های ناخوشایند مانند قابض بودن، تلخی و غیره را می‌پوشاند. طعم‌های تند و شیری را بهبود می‌دهد و به دلیل استفاده از آن در صنایع غذایی گسترش یافته است. 
  1. سوکرالوز در نوشیدنی‌ها، آدامس، محصولات لبنی، کمپوت میوه‌های شیرین، شربت، نان، شیرینی، بستنی، مربا، ژله، پودینگ، انواع چاشنی و غیره استفاده می‌شود. 
  1. برای کسب اطلاعات کامل در مورد فروش سوکرالوز و قیمت سوکرآلوز از شما خواننده محترم دعوت می‌کنیم صفحه اصلی سایت پویا ویژن و نیز صفحه محصولات را مطالعه فرمایید. 
سوکرآلوز

بهینه‌سازی فرمولاسیون پودر ژله میوه‌ای کم کالری با استفاده از سوکرالوز و ایزومالت

استفاده از شیرین کننده‎های مصنوعی و مواد حجیم کننده غیر قندی در کاهش کالریِ محصولات غذایی موثر است. با این حال، این کار منجر به ایجاد تغییراتی در بافت و ویژگی‌های ظاهری محصولات خوراکی خواهد شد.  

در یک تحقیق، از سوکرالوز به عنوان شیرین کننده‌ای با شدت بالا و از ایزومالت به عنوان حجم‌دهنده‌ی پودر ژله استفاده شد و شکر کلاً از فرمولاسیون تولید حذف گردید. 

سپس مشخصات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی نمونه‌های پودر ژله مورد بررسی قرار گرفت،  کیفیت ظاهری، بافت، طعم و سایر ویژگی‌های محصول تولیدشده به دقت مورد بررسی قرار گرفت. 

نتایج نشان داد که جایگزینی قند با نسبت مناسب ۵۰ درصد ایزومالت و ۱۳ درصد سوکرالوز، هیچ تغییر خاصی را در کیفیت و سایر خواص پودر ژله بر جای نمی‌گذارد و حتی بافت آن را بهبود می‌دهد.   

ویژگی‎های میکروبی نمونه بدون قند نیز مطابق با محدودیت‌های استاندارد بود. تجزیه و تحلیل ارگانولپتیک نشان دهنده شرایط استاندارد ژله‌های دارای ایزومالت در مقایسه با ژله‌های قندی بود. 

پس نتیجه اینکه، با جایگزینی شکر با ایزومالت و سوکرالوز در ژله کم‌کالری، بدون تغییر قابل‌توجهی در کیفیت، خواص میکروبی و ویژگی‌های ظاهری محصول کاملاً مطابق شرایط استاندارد است. 

تولید ژله عناب کم کالری با سوکرالوز و مالتیتول

در تحقیقی که انجام شد، از درصدهای مختلف پودر عناب و همچنین شیرین کننده‎های سوکرالوز و مالتیتول برای تولید ژله کم کالری بر پایه ژلاتین استفاده شد و خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ژله‌های تولید شده مورد بررسی قرار گرفت. 

نتایج نشان داد که افزودن پودر عناب و مواد شیرین کننده به ژله باعث کاهش رطوبت و همچنین افزایش میزان غلظت می‎شود که می‎تواند به دلیل وجود مواد معدنی در پودر عناب باشد. جایگزینی ژلاتین با پودر عناب باعث کاهش محتوای پروتئین نمونه‎های ژله شد. همچنین نتایج نشان داد که سطح اسیدیته نمونه مورد آزمایش بالاتر از سایر نمونه‎ها بود. 

با افزایش درصد پودر عناب، مالتیتول و سوکرالوز، درصد وزنی مواد جامد کاهش یافت. نمونه‎های تولید شده از نظر باکتری‌های مقاوم به اسید لاکتیک مورد بررسی قرار گرفتند و این باکتری‎ها در هیچ یک از نمونه‎های ژله شناسایی نشدند. 

 نمونه‌ها از نظر کپک و مخمر نیز مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد کپک و مخمر در نمونه‌های ژله شاهد (حاوی سوکرالوز) نسبت به سایر نمونه‌ها کمتر بود. 

 نتایج مربوط به ارزیابی ویژگی‌های ظاهری نیز نشان داد که نمونه‎های ژله تولید شده در مطالعه حاضر برای مصرف کنندگان قابل قبول است. در مجموع، نتایج این مطالعه نشان داد که می‌توان از پودر عناب و مالتیتول و سوکرالوز برای تولید ژله کم کالری استفاده کرد.   

بهترین جایگزین شکر در ژله و مربا

شکر ضررهای فراوانی را متوجه سلامتی انسان می‌کند از جمله تضعیف سیستم ایمنی، افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن و بالا رفتن شانس ابتلا به افسردگی. به همین دلیل اکثر افراد خواهان جایگزین کردن این ماده با شیرین‌کننده‌های سالم و مفید هستند که در این بخش با تعداد زیادی از آن‌ها آشنا خواهید شد. 

عسل

استفاده از عسل به عنوان یک شیرین کننده برای جایگزینی شکر در ژله، سالم‎ترین گزینه است، پس از مربای بدون شکر، مربای تهیه شده با عسل یک انتخاب عالی برای افرادی است که رژیم می‎گیرند یا سعی می‎کنند رژیم غذایی سالم‎تری داشته باشند.   

نیشکر فرآوری نشده

شکر نیشکر فرآوری نشده جایگزینی عالی برای شکر گرانول در تمام محصولات میوه‌ای خانگی شماست و حتی همان طعم ملاس را در مربا، ژله یا سایر محصولات میوه‎ای ارائه می‌کند. 

 شکرِ موجود در نیشکر فرآوری نشده کالری بیشتری (۱۸ کالری در هر قاشق چای‎خوری) نسبت به شکر دانه ریز (۱۶ کالری در هر قاشق چای‌خوری) دارد. اما یک قاشق چای‎خوری از شکر نیشکر فرآوری نشده یک میلی‌گرم پتاسیم و یک میلی‌گرم کلسیم دارد در حالی که شکر دانه ریز فاقد آن است.  

شربت افرا

شربت افرا همچنین می‎تواند به عنوان جایگزین بخشی از شکر فرآوری شده در تمام محصولات میوه‌ای خانگی شما استفاده شود.  

شهد آگاو

شهد خام آگاو را می‌توان به عنوان جایگزین شکر در ژله استفاده کرد. به ازای هر ۱ فنجان شکر، آگاو خام را به میزان ۴/۳ فنجان جایگزین کنید. مطمئن شوید که از شهد خام آگاو مطابق همین فرمول استفاده می‌کنید. 

سوکرالوز

سوکرالوز تنها شیرین کننده مصنوعی است که می‌تواند در مربا، ژله و سایر محصولات میوه‌ای استفاده شود. با این حال، نمی‌توان آن را در دستورالعمل‌هایی استفاده کرد که به شکر به عنوان نگهدارنده نیاز دارند و فقط در موارد زیر قابل استفاده است. 

  1. در دستورالعمل‌هایی که از پکتین بدون قند یا کم قند استفاده می‌شود 
  1. در مربایی که حتماً می‌بایست در فریزر نگهداری شود و برای محافظت از کپک به انجماد متکی است، 
  1. یا مربایی که لازم است در یخچال از آن نگهداری شود و چند هفته در یخچال سالم خواهد ماند. 

پودر سوکرآلوز خاصیت ژل‎کنندگی شکر را ندارد، بنابراین باید از نسخه بدون قند پکتین استفاده شود. همچنین مربای تهیه شده با سوکرالوز می‌تواند نرم و کمی تیره‌تر از مربای تهیه شده با شکر باشد.  

با این حال، سوکرالوزبرای ژله یک ماده عالی و بدون قند است و برای برخی از افراد که به محصولات بدون شکر علاقمند هستند، بسیار مناسب است.  

چغندر قند

طعم چغندر قند تنها کمی متفاوت از نیشکر است و می‎تواند با استخراج کریستال‎های قند از چغندر جایگزین قند نیشکر در هر محصول میوه‌ای مانند ژله استفاده شود.   

آب میوه غلیظ خانگی

آب میوه غلیظ را می‌توان با فشاردادن برخی میوه‎ها تهیه کرد. اما فرآیند تهیه مربا و ژله خانگی یک واکنش شیمیایی بین میوه، مایع، محتوای پکتین، محتوای اسید و شکر است که معمولاً واکنش شیمیایی که باعث ژل شدن مربا و ژله می‌شود، انجام نمی‌شود و محصول نهایی یک مایع نرم و روان است.  

طرز تهیه ژله میوه‌ای با ژلاتین کم کالری با سوکرالوز

در این بخش از مقاله از مجله آموزشی پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه غذایی و تامین کننده مواد اولیه غذایی به معرفی دستورالعمل آماده‌سازی یک مدل ژله میوه‌ای می‌پردازیم. شما مخاطب عزیز می‌توانید برای خرید سوکرالوز روی گزینه محصولات در بالای همین صفحه کلیک فرمایید. 

وارد کننده سوکرآلوز

مواد لازم برای ژله میوه‌ای و وارد کننده سوکرآلوز

  1. ۳۰۰ گرم تمشک تازه یا منجمد 
  1. نصف فنجان آب ذغال اخته شیرین‌نشده 
  1. نصف فنجان آب آلبالوی شیرین نشده 
  1. یک چهار فنجان سوکرالوز 
  1. سه بسته کوچک ژلاتین بدون طعم 

طرز تهیه

  1. در غذاساز، تمشک را پوره کنید و پوره را از طریق یک صافی سیمی صاف کنید و دانه‌های تمشک را دور بریزید. 
  1. در یک قابلمه متوسط، پوره تمشک، آب ذغال اخته، آب آلبالو و پودر سوکرآلوز را روی حرارت متوسط ​​مخلوط کنید. ژلاتین را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود. 
  1. وقتی مخلوط به دمای جوش رسید، قابلمه را  از روی حرارت بردارید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا از حرارت بیفتد. 
  1. حالا مواد ژله را درون قالب بزرگ یا تک‌نفره بریزید، در یخچال بگذارید تا سفت شود. 

جدول ارزش غذایی ژله میوه با سوکرالوز

اندازه سرو 2 قاشق غذاخوری ژلاتین میوه 
کالری 25 
چربی کل  0 گرم 
چربی‌های اشباع شده   0 گرم  
کربوهیدرات کل   4 گرم  
فیبر رژیمی  1 گرم  
قندها  3 گرم  
پروتئین  1 گرم  

سخن آخر

با توجه به علاقه روزافزون مردم به یک رژیم غذایی سالم، می‎توان با جایگزینی جزئی یا کلی شکر با شیرین کننده‌های مختلف، افزایش تقاضا برای ژله و محصولات شیرین را مشاهده کرد. ترکیب شیرین‌کننده‌های مختلف، اعم از مصنوعی یا طبیعی، احتمالاً بهترین استراتژی برای شیرین کردن این محصولات در جنبه‌های ظاهری آن‌ها است. علاوه بر این، تقاضای بیشتر برای محصولات طبیعی یکی از دلایل ترکیب شیرین کننده‌های طبیعی حجیم و با شدت بالا، به ویژه سوکرالوز و استویا است. همچنین با مطالعه این مطلب دانستید که بهترین جایگزین‌های شکر در تهیه انواع ژله و مربا کدامند. پویا ویژن؛ وارد کننده سوکرآلوز و منبع معتبر خرید سوکرآلوز است، برای کسب اطلاعات بیشتر از شما دعوت می‌کنیم از صفحه اصلی سایت ما بازدید فرمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *