آشنایی کامل با قند مصنوعی سوکرآلوز / کاربردها،مزایا و معایب

استفاده‌ی بیش از حد از قند و شکرِ افزوده، به متابولیسم و سلامت کلی بدن آسیب زیادی وارد می‌کند، به همین دلیل بسیاری از افراد به شیرین کننده‌ های مصنوعی نظیر سوکرالوز روی آورده‌اند. برخی از کارشناسان ادعا می‌کنند که؛ اگر از قند مصنوعی سو کرآلوز که نوعی شیرین کننده محسوب می‌شود، در حد اعتدال استفاده کنید، بی‌خطر خواهد بود. این در حالی است که اثرات مصرف طولانی‌مدت این ماده بر بدن انسان شناخته نشده و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد. به همین دلیل ما در مجله آموزشی پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه غذایی تصمیم گرفتیم در مورد سوکرالوز، کاربردها، مزایا و اثرات آن بر سلامتی توضیحاتی را خدمت شما خواننده گرامی ارائه دهیم. 

قند مصنوعی سو کرآلوز چیست؟

قند مصنوعی سوکرآلوز یک شیرین کننده‌ی مصنوعیِ بدون کالری است و رایج‌ترین محصولِ مبتنی بر آن اسپلندا نام دارد که در سراسر جهان، به عنوان جایگزین شکر شناخته شده است. در یک فرایند شیمیایی چند مرحله‌ای، برخی از اتم‌های شکر را با کلر جایگزین می‌سازند تا سوکرالوز به دست بیاید.  

یکی از محققین کالج بریتانیا در سال ۱۹۷۶، دستورات مربوط به آزمایشی شیمیایی را به صورت اشتباه شنید و با انجام آن، این ماده را کشف کرد. زمانی که طعم آن را شنید متوجه شد که بسیار شیرین است.  

پس از این کشف اتفاقی، بعضی از شرکت‌های صنایع غذایی به گسترش این ماده علاقه‌مند شدند. در سال ۱۹۹۸ سوکرالوز به ایالات متحده آمریکا رسید و به یکی از محبوب‌ترین شیرین‌کننده‌ها در میان مردم این کشور تبدیل شد. 

همان‌طور که گفتیم از قند مصنوعی سو کرآلوز به عنوان جایگزین شکر در پخت‌و‌پز برخی از خوراکی‌ها استفاده می‌شود. همچنین از آن برای شیرین کردن هزاران محصول غذایی در سراسر جهان استفاده می‌کنند.  

سوکرالوز کالری ندارد اما اسپلندا علاوه بر این ماده، حاوی مالتودکسترین و گلوکز است و هر گرم آن حدود ۳٫۳۶ گرم کالری دارد. با این حال اضافه کردن آن به رژیم غذایی منجر به افزایش چشمگیر کالری مصرفی نخواهد شد چرا که این ماده از شکر خیلی شیرین‌تر است (حدود ۶۰۰ برابر شیرین‌تر) و شما فقط به مقادیر بسیار کمی از آن نیاز خواهید داشت. 

یه صورت خلاصه: 

سوکرالوز نوعی شیرین کننده مصنوعی است و محبوب‌ترین محصول ساخته شده از آن اسپلندا نام دارد. این قند مصنوعی فاقد کالری است و شیرینی آن ۶۰۰ برابر بیشتر از شکر است. اگر در مورد فروش سوکرآلوز سوالی دارید می‌توانید از طریق بخش پشتیبانی با کارشناسان ما در تماس باشید. 

قند مصنوعی سوکرآلوز

مزایا و معایب قند مصنوعی سو کرآلوز

سوکرالوز نیز مانند سایر شیرین‌کننده‌ها دارای مزایا و معایبی است که در جدول زیر با برخی از این موارد آشنا خواهید شد: 

مزایا معایب 
فاقد کالری است و بنابراین وجود آن در رژیم غذایی منجر به افزایش وزن نمی‌شود. در صنایع غذایی، معمولاً با مواد حجیم (مانند دکستروز) که حاوی کالری و قند هستند مخلوط می‌شود، بنابراین شیرین‌کننده‌های موجود در بازار برخی از مزایای سوکرالوز خالص را از دست داده‌اند. 
برای ماندگاری نیازی به یخچال ندارد. همچنین تا دمای ۱۱۹ درجه سانتی‌گراد مقاوم است و برای پخت بعضی از خوراکی‌ها مناسب می‌باشد. همچنین، به راحتی در مایعات حل می‌شود به همین دلیل برای شیرین کردن نوشیدنی‌ها نیز مناسب خواهد بود.  در دماهای بالاتر از ۱۱۹ درجه سانتی‌گراد، شروع به تجزیه شدن می‌کند و استفاده از آن در پخت انواع غذاها صحیح نیست. 
ایمنی آن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تایید قرار گرفته است. همچنین برای کودکان، افراد باردار و دیابتی‌ها بی خطر در نظر گرفته می‌شود.  سوکرالوز خالص بسیار شیرین است، بنابراین آن را فرآوری نموده و با انواع افزودنی‌ها ترکیب می‌کنند. امکان دارد که این افزودنی‌ها برای استفاده‌ی شما مناسب نباشند.  
 این ماده فاقد قند است، بنابراین به پوسیدگی دندان کمک نمی‌کند.  برخلاف شکر، رطوبت را جذب نمی‌کند، بنابراین اگر در پخت کیک و کلوچه خانگی از آن استفاده کنید، ممکن است محصول نهایی بسیار خشک شود.  
شاخص گلیسمی آن صفر است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت بی‌خطر می‌باشد به این معنی که در سطح قند خون افراد تغییری ایجاد نمی‌کند. (البته اخیراً تحقیقاتی انجام شده که نتایج آن نشان می‌دهد بین مصرف سوکرالوز و ترشح انسولین ارتباطاتی وجود دارد).  ممکن است تعادل میکروبی روده‌ها را به هم بزند. این مسئله منجر به التهاب روده، مشکلات گوارشی و سایر مشکلات مربوط به میکروبیوم و سلامتی خواهد شد.  
برخلاف بسیاری از شیرین کننده‌های مصنوعی، سوکرالوز طعم تلخی ندارد (زیرا از شکر واقعی ساخته شده است).       از آنجایی که قند مصنوعی سو کرآلوز بسیار شیرین است، مقادیر کمی از آن را می‌بایست جایگزین شکر کرد. ممکن است این کار محاسبات شما را در مورد میزان مناسب مواد اولیه برای پخت‌و‌پز به هم بزند.  

تاثیر قند مصنوعی سو کرآلوز بر قند خون و انسولین

اکثر مطالعات نشان داده که این ماده تأثیر کمی بر سطح قند خون و انسولین دارد یا اصلاً تأثیری ندارد. به عنوان مثال، نتایج یک تحقیق حاکی از این است که مصرف روزانه سوکرالوز هیچ تاثیری بر سوخت‌و‌ساز قند یا حساسیت به انسولین در بزرگ‌سالان سالم ندارد. 

یافته‌های یک مطالعه‌ی دیگر نیز این ادعا را تایید می‌کند. طبق گزارش محققین، مصرف سوکرالوز با تمام وعده‌های غذایی به مدت ۱۲ هفته، هیچ تأثیری بر انسولین و سطح قند خون ناشتا ندارد. 

اما نتایج برخی تحقیقات این ادعاها را نقض می‌کند به این معنی که مصرف این شیرین‌کننده مصنوعی منجر به افزایش سطح قند خون و انسولین و نیز کاهش حساسیت بدن به انسولین می‌شود. 

به صورت خلاصه: 

اکثر مطالعات نشان می‌دهد که سوکرالوز تأثیر کمی بر قند خون یا سطح انسولین دارد. با این حال، چندین مطالعه دیگر نتایج متناقضی را نشان داده‌اند. برای اطلاع از قیمت سوکرآلوز لطفاً به صفحه اصلی سایت پویا ویژن مراجعه فرمایید. 

پخت و پز با قند مصنوعی سو کرآلوز

در بخش‌های قبلی گفتیم که رایج‌ترین محصول مبتنی بر سوکرالوز، اسپلندا است که در برابر حرارت مقاوم بوده و برای پخت‌و‌پز مناسب است اما نتایج تحقیقات اخیر این ادعا را به چالش می‌کشد. 

اسپلندا نیز در دماهای بالاتر شروع به تجزیه شدن و تولید ترکیبات جدید خطرناک با سایر مواد تشکیل‌دهنده می‌کند. توصیه‌ی ما در پویا ویژن؛ وارد کننده مواد اولیه صنایع غذایی این است که برای پخت‌و‌پز از سایر شیرین‌کننده‌ها استفاده کنید. 

قند مصنوعی سو کرآلوز و سلامت روده‌ها

در روده‌ی ما انسان‌ها باکتری‌های سالمی زیست می‌کنند که برای سلامتی اهمیت فراوان دارند. آن‌ها فرایند هضم غذا را بهبود بخشیده به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. علاوه بر این، وجود این باکتری‌ها خطر ابتلا به خیلی از بیماری‌ها را کاهش می‌دهند. 

و اما بشنوید در مورد تحقیقاتی که در مورد اثر سوکرالوز بر وضعیت باکتری‌های روده انجام گرفته است: یک مطالعه‌ی دو هفته‌ای نشان داد که مصرف ۲۰ درصد از میزان مجاز سوکرالوز در طی روز هیچ تأثیری بر باکتری‌های مفید روده ندارد. 

نتایج مطالعه‌ی دیگر حاکی از این است که مصرف دوزهای بالاتر سوکرالوز به مدت ۷ روز، میکروبیوم روده را تغییر نمی‌دهد. 

آنچه که این تحقیقات قادر به اثبات آن هستند از این قرار است: مصرف این شیرین‌کننده مصنوعی در کوتاه مدت تاثیر خاصی بر سلامتی روده‌ها ندارد. اما آزمایشات بلند مدت روی حیوانات این ادعا را نقض می‌کند. 

به عنوان مثال، دانشمندان طی شش ماه این ماده را روی تعدادی موش آزمایش کردند، تعادل میکروبیوم روده‌ی موش‌ها دچار اختلال شد و التهاب در بدن این حیوانات افزایش یافت. البته برای تعمیم این نتایج به انسان نیاز به آزمایش‌های کامل‌تری است. 

فروش سوکرآلوز

قند مصنوعی سو کرآلوز و کاهش وزن

محصولاتی که حاوی شیرین کننده‌های بدون کالری هستند معمولاً به عنوان خوراکی‌های رژیمی به بازار عرضه می‌شوند. این شیرین‌کننده‌های غیرمغذی بر شاخص توده‌ی بدنی تاثیر آنچنانی ندارند بنابراین به افزایش وزن منجر نمی‌شوند. 

برخی از تحقیقات نیز نشان داده که مصرف این مواد حتی ممکن است به کاهش وزن منجر شود هرچند برای اثبات قطعی این ادعا نیاز به مطالعات باکیفیت بیشتری است. 

آیا مصرف قند مصنوعی سو کرآلوز بی‌خطر است؟

با توجه به آنچه گذشت دریافتیم که در مورد ایمنی مصرف این ماده نیز مثل سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی، حرف و سخن فراوان است. برخی ادعا می‌کنند که این ماده کاملاً بی ضرر است، اما شواهد علمی قابل استناد در مورد ایمنی مصرف طولانی مدت آن وجود ندارد. 

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهد که سو کرآلوز قند خون یا سطح انسولین را افزایش نمی‌دهد. اما مطالعات دیگری نیز وجود دارد که این ادعا را کاملاً نقض می‌کند. 

همچنین مطالعات کوتاه‌مدت سوکرالوز روی انسان‌ها نشان داده‌ که این ماده هیچ تاثیری بر سلامت روده ندارد، اما مطالعات طولانی‌مدت روی حیوانات نتایج متناقضی را نشان داده است. 

ایمنی استفاده از این ماده در دماهای بالا نیز مورد تردید قرار گرفته است. بنابراین، بهتر است هنگام پخت‌و‌پز از سایر شیرین‌کننده‌ها استفاده کنید. 

به صورت خلاصه: 

مقامات بهداشتی سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف سوکرالوز را بی‌خطر می دانند، اما مطالعات اخیر سوالاتی را در مورد اثرات این ماده بر سلامتی ایجاد کرده است. اثرات مصرف این ماده در طولانی‌مدت ناشناخته است. برای آشنایی با قیمت سوکرآلوز لطفاً روی گزینه محصولات در بالای صفحه کلیک کنید. 

سخن پایانی

اگر طعم شیرین قند مصنوعی سو کرآلوز را دوست دارید و بدن شما به خوبی با آن سازگار است، در حد اعتدال از این ماده در رژیم غذایی روزانه‌تان استفاده کنید. تاکنون هیچ مدرک واضحی دال بر مضر بودن آن برای انسان به دست نیامده است. اما برخی از افراد نیز ترجیح می‌دهند هنگام پخت‌و‌پز از سایر شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فروش سوکرآلوز لطفاً به صفحه محصولات پویا ویژن؛ تامین کننده مواد اولیه غذایی و دارنده‌ی مجوز سوکرآلوز مراجعه فرمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *