بررسی تأثیر مواد تهیه شده از سوربیتول بر بیماران دیابتی نوع II 

اثر سوربیتول بر بیماران دیابتی نوع II 

دیابت نوع II 

دیابت نوع ۲ در اثر بالا بودن سطح قند( گلوگز) در خون به وجود می آیدو یک بیماری شایع است. علائمی آن تشنگی بیش از حد، نیاز به ادرار کردن زیاد و خستگی است. این بیماری می تواند مشکلات جدی چشم‎ها، قلب و اعصاب وارد کند و این یک وضعیت مادام العمر است که می‌تواند زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد. در این بیماری نیاز به تغییر رژیم غذایی، مصرف دارو و معاینات منظم وجود دارد و این به دلیل مشکلات مربوط به یک ماده شیمیایی در بدن (هورمون) به نام انسولین است. از دلایل آن می توان به اضافه وزن یا کم تحرکی و داشتن سابقه خانوادگی در زمینه این بیماری اشاره داشت. 

وارد کننده سوربیتول

تأثیرات مواد تهیه شده از سوربیتول در دیابت نوع II 

بیماران دیابتی معمولاً دارای محدودیت مصرف مواد غذایی هستند و ممکن است این سؤال را داشته باشند که آیا مواد تهیه شده با سوربیتول برای افرادی که دیابت نوع دو دارند مضر است یا نه. ما در این مقاله پویا ویژن به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم. در افراد مبتلا به دیابت سوربیتول می تواند جایگزین خوبی برای قند باشد. چون می تواند به مقدار زیادی پاسخ انسولین مرتبط با مصرف گلوکز را کاهش دهد.  

همچنین دارای ارزش کالری کاهش یافته در حدود ۲. ۵۴ کیلو کالری در گرم است که با هدف کنترل کالری و وزن برای بیماران دیابتی مطابقت دارد. قبل از انتخاب غذا‌های شیرین شده با سوربیتول و/یا سایر الکل‌های قندی، مفید بودن این پلیول‌ها باید با پزشک متخصص دیابت در میان گذاشته شود، زیرا برخی از این محصولات حاوی موادی هستند که ممکن است برای افراد دیابتی نوع II مناسب نباشد.  

ایمنی مواد تهیه شده با سوربیتول 

با مطالعات علمی متعدد ثابت شده است که سوربیتول برای استفاده در تولید غذا‌ها بی‌خطر است. سازمان مشترک غذا و کشاورزی/ کمیته خبره سازمان جهانی بهداشت در مورد افزودنی‌های غذایی (JECFA) بیان می‌کند که سوربیتول بی‌خطر است و میزان مصرف روزانه قابل قبول (ADI) را برای سوربیتول «مشخص نشده» تعیین کرده است. 

فروش سوربیتول

تأثیر مربای سوربیتول بر شاخص گلیسمی بیماران دیابتی نوع II  

دیابت شیرین شایع‌ترین اختلال متابولیک است. مصرف گلوکز یا هر دی ساکارید حاوی گلوکز در این بیماران ممنوع است. در یک مطالعه تغییرات قند خون بیماران دیابتی پس از مصرف مربا حاوی سوربیتول به عنوان شیرین‌کننده و نان سفید به عنوان مرجع تعیین شد. در این تحقیق در مجموع ۳۰ بیمار دیابتی نوع II مورد مطالعه قرار گرفتند و تأثیر مربا بر سطح گلوکز خون آن‌ها بررسی شد. برای تعیین شاخص گلیسمی این مربا‌ها از نان سفید به عنوان مرجع شد و پس از خوردن هر کدام از آن‌ها در فواصل زمانی مختلف ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵، ۶۰، ۹۰، ۱۲۰ دقیقه، میزان گلوکز خون اندازه‌گیری شد. 

نتایج پاسخ گلوکز خون در بیماران نشان داد که شاخص گلیسمی نان سفید و مربای سوربیتول به ترتیب ۱۰۰ و ۹/۲۷ بود. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، شاخص گلیسمی این نوع مربا‌ها پایین است و با توجه به اثرات بالینی مثبت غذا 

ای با شاخص گلیسمی پایین، استفاده از این نوع مربا در رژیم غذایی بیماران دیابتی نوع دو توصیه می‌شود. 

تأثیر بستنی حاوی سوربیتول به عنوان یک عامل شیرین‌کننده در دیابت نوع  II 

یک بستنی خوش طعم که در آن از سوربیتول به عنوان شیرین‌کننده به جای ساکارز استفاده شده است، به ۳۸ بیمار دیابتی داده شده است. جذب آهسته سوربیتول و تبدیل آن به فروکتوز و گلیکوژن قبل از در دسترس بودن به عنوان گلوکز، باعث شده است که این ماده به عنوان مکمل در رژیم غذایی دیابتی مورد توجه قرار گیرد. در بیماران دیابتی خفیف و متوسط، مصرف بستنی سوربیتول به عنوان مکمل رژیم غذایی معمول، مقادیر روزانه گلوکز خون را به میزان قابل توجهی تغییر نداد. پس امکان مصرف بستنی حاوی سوربیتول برای بیماران دیابتی نوع II وجود دارد. 

نتیجه‌گیری 

شاید خوردن مواد تهیه شده با سوربیتول برای بیماران دیابتی نوع II تقریباً مجاز باشد، اما این افراد باید بدانند که به طور کلی نباید از مواد غذایی شیرین زیاد استفاده کنند، حتی اگر در ترکیبات این مواد شیرین‌کننده‌های مصنوعی وجود داشته باشد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *